Στην Ζάμπια ο “Βασιλιάς”!

Ο Ρότζερ Φέντερερ βρίσκεται προσωρινά εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων και έχει βρει τον απαιτούμενο χρόνο για την επιθεώρηση και του φιλανθρωπικού του έργου με το ταξίδι του στη Ζάμπια να αποδεικνύει του λόγου το αληθές!

Ενας μεγάλος τενίστας μα πάνω απ’όλα ένας μεγάλος άνθρωπος, ο Ρότζερ Φέντερερ δεν αφήνει τον χρόνο να πάει χαμένο ως προς τη βοήθεια που δίνει στους συνανθρώπους μας.

Ο Ελβετός τενίστας είναι “ελεύθερος” από αγωνιστικές υποχρεώσεις μέχρι και τις αρχές Ιουνίου και το εκμεταλλεύεται στο

έπακρο ακόμα και για να ταξιδέψει σε μέρη που πάει για πρώτη φορά με ιερό πάντα σκοπό!

Ο 36χρονος τενίστας επισκέφτηκε για πρώτη φορά τη Ζάμπια ώστε να δει τη δουλειά που γίνεται εκεί στα κοινοτικά σχολεία που ο ίδιος έχει χρηματοδοτήσει με σκοπό την βελτίωση της πρώιμης σχολικής εκπαίδευσης σε αυτές τις μη προνομιούχες χώρες.

Ο Φεντ επισκέφτηκε και μίλησε με τον πρόεδρο της χώρας Εντγκαρ Λούνγκου ενώ μετά πηγαίνει στις εγκαταστάσεις του ιδρύματός του όπου στεγάζονται τα σχολεία.

“Θέλουμε διαρκή συνεργασία με τους φορείς εδώ για να έχουν όλα τα παιδάκια στη Ζάμπια πρόσβαση στην εκπαίδευση” ήταν το σοφό μήνυμα του “Βασιλιά” που έχει καταλάβει προ πολλού πως ο συγκεκριμένος τομέας είναι ο “πυλώνας” που θα βοηθήσει στην πραγματική αναβάθμιση μιας χώρας.

Θυμίζουμε πως, προ ημερών, ο “Βασιλιάς” μπήκε και στην πολύ τιμητική λίστα των 100 ανθρώπων με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως από το περιοδικό TIME, χάρη φυσικά και στο φιλανθρωπικό του έργο.

Very happy to be in Zambia working with the @rogerfedererfdn. It’s my first time here! pic.twitter.com/SUKMnHwtQ7

Roger Federer (@rogerfederer) April 23, 2018

Κώστας Αϊτάκης

The post Στην Ζάμπια ο “Βασιλιάς”! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα