Νισικόρι: “Σχεδόν στο καλύτερό μου”

Ο Κέι Νισικόρι μπορεί να μην κατάφερε να κερδίσει τον Ράφα Ναδάλ στον τελικό του Μonte Carlo Masters όμως στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Ισπανό εμφανίστηκε χαρούμενος για την εξέλιξή του τον τελευταίο καιρό…

Τρεις μήνες μετά την επιστροφή του στα courts, ο Κέι Νισικόρι έκανε κάποιες εξαιρετικές εμφανίσεις την περασμένη εβδομάδα στο Μόντε Κάρλο, όπου έφτασε μέχρι και τον τελικό του πρώτου χωμάτινου Masters της σεζόν.

Εκεί, μπορεί να ηττήθηκε από τον πολυνίκη του θεσμού Ράφα Ναδάλ στα δυο σετ,

όμως στην συνέντευξη τύπου αμέσως μετά την λήξη του αγώνα, ο Ιάπωνας υποστήριξε πως σχεδόν έφτασε στο υψηλότερό του επίπεδο.

Μπορεί να μην βρίσκεται στο 100% του μετά και τον σοβαρό του τραυματισμό τον περασμένο Αύγουστο στον καρπό, αλλά όπως τόνισε ο ίδιος ο Νισικόρι, χρειάζεται ακλομη λίγο για να φτάσει ξανά εκεί που θέλει να είναι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ιάπωνας αθλητής:

“Αυτήν η εβδομάδα θα με βοηθήσει πολύ στον ψυχολογικό τομέα. Νομίζω έπαιξα αρκετά καλά και θεωρώ πως είμαι σχεδόν πίσω στο καλύτερό μου επίπεδο. Ήταν μια υπέροχη εβδομάδα και είμαι πολύ χαρούμενος που μπόρεσα κι έφτασα μέχρι τον τελικό στο Μόντε Κάρλο.

Ήξερα ότι θα είναι πολύ δύσκολο να προσαρμόσω το παιχνίδι μου σε αυτό του Ράφα, γιατί ήξερα από πριν ότι θα γυρνούσε όλες τις μπάλες που θα του έστελνα. Ήξερα ότι θα είναι πολύ δύσκολο ακόμη και όταν βρέθηκα μπροστά με μπρέικ στο πρώτο σετ.

Νομίζω πως κατά την διάρκεια του αγώνα ξέμεινα από… βενζίνη, ιδιαίτερα στο δεύτερο σετ. Έπαιζε εξαιρετικό τένις και με δυσκόλευε ακόμη περισσότερο. Κρατούσα την κατάσταση σε καλά επίπεδα, το σώμα μου όμως, τα πόδια μου, ήταν πολύ βαριά σήμερα.

Έπαιζα τρεις συνεχόμενες ημέρες τρίσετα παιχνίδια, απέναντι μάλιστα σε πολύ καλούς παίκτες, δεν ήταν εύκολο για την φυσική μου κατάσταση σήμερα. Όσον αφορά τον τραυματισμό μου στον καρπό, τεστάρω πως είναι κάθε εβδομάδα, κάθε μέρα. Δεν βρίσκεται στο 100% του ακόμη, για αυτό πρέπει να το προσέχω συνέχεια.”

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Νισικόρι: “Σχεδόν στο καλύτερό μου” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα