Οι απίθανες συμπτώσεις Τσιτσιπά-Σάκκαρη

Πολλές είναι οι συμπτώσεις, αλλά και οι παράλληλες συγκυρίες, στις καριέρες των Στέφανο Τσισιπά και Μαρία Σάκκαρη, που αμφότεροι αυτή την εβδομάδα βρίσκονται εκτός του Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης σε άνδρες και γυναίκες, μετά από πολλά χρόνια.

Συγκεκριμένα, ο 25χρονος Έλληνας τενίστας θα αποχωρήσει από την κορυφαία 10άδα των ATP Rankings μετά από σχεδόν 5 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας του. Ήταν Δευτέρα (4/3/2019) όταν ανέβηκε για πρώτη φορά, και από αυτή τη Δευτέρα θα βρεθεί στο No11.

Από την άλλη, η 28χρονη Ελληνίδα τενίστρια βρισκόταν

στο Top-10 από τον Σεπτέμβριο του 2021, και το σερί της σταμάτησε αυτή την εβδομάδα, μιας και αυτή πλέον βρίσκεται στο No11 του κόσμου, και μέσα από την πορεία της στο Ντουμπάι καλείται να ανέβει ξανά.

Δεν είναι όμως μόνο αυτά τα οποία τους συνδέουν. Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν θα δούμε κι’ άλλες συμπτώσεις, όπως για παράδειγμα τις πορείες τους στο Australian Open του 2019. Αμφότεροι έφτασαν στον 3ο γύρο, και έγιναν οι Έλληνες τενίστες που φτάνουν από κοινό σε 3ο γύρο ενός Grand Slam, μετά το 1936.

Επίσης, λίγους μήνες μετά την ίδια χρονιά κέρδισαν παράλληλα τους πρώτους χωμάτινους τίτλους τους. Στις 4 Μαρτίου η Σάκκαρη πήρε τον πρώτο της τίτλο, ενώ μία μέρα μετά είχε ανάλογη επιτυχία και ο Τσιτσιπάς. Στο Roland Garros της ίδιας χρονιάς και οι δύο έφτασαν κοντά στο να γράψουν ιστορία.

Η Μαρία έχασε MP στα ημιτελικά κόντρα στην Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα και τελικώς αποκλείστηκε, ενώ ο Στέφανος προηγήθηκε με 2-0 στον τελικό του Παρισιού κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, όμως υπέστη την ανατροπή και έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για το πρώτο Major της καριέρας του.

Και δε σταματούν εδώ οι παράλληλες συγκυρίες. Το 2022 αμφότεροι έκλεισαν τη σεζόν όντας στο career high τους (No3). Μία χρονιά μετά, το 2023, και οι δύο πανηγύρισαν τίτλους στο Μεξικό (Γουαδαλαχάρα η Σάκκαρη, Λος Κάμπος ο Τσιτσιπάς), για να φτάσουμε στο σήμερα, που αποχωρούν μαζί από την πρώτη 10άδα, όπως προαναφέραμε.

Maria Sakkari and Stefanos Tsitsipas, forever intertwined:

– At the 2019 Australian Open, Sakkari and Tsitsipas became the first Greek woman & man to make the R3 at the same Grand Slam since 1936

– On May 4, 2019, Sakkari won her first title, on clay
– On May 5, 2019, Tsitsipas… pic.twitter.com/73QEwJVdP0

— Bastien Fachan (@BastienFachan) February 17, 2024

The post Οι απίθανες συμπτώσεις Τσιτσιπά-Σάκκαρη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα