Ρότερνταμ: Ο Σίνερ πήρε τον τίτλο κι έγραψε ιστορία (vids)

Ο Γιάνικ Σίνερ δείχνει να είναι ασταμάτητος, καθώς μετά από το θρίαμβο της Μελβούρνης και το πρώτο Grand Slam της καριέρας του, κατάφερε να κατατήσει και το τουρνουά του Ρότερνταμ επικρατώντας στον τελικό του Άλεξ ντε Μινόρ με 7-5, 6-4 μετά από 2 ώρες και 6 λεπτά. 

Sinner becomes Rotterdam Royalty @janniksin defeats De Minaur 7-5 6-4 to extend his winning streak to 15 and clinch the #abnamroopen title! pic.twitter.com/ZKRF6RiVCv

Tennis TV (@TennisTV) February 18, 2024

Ωστόσο, εκτός από τον τίτλο 22χρονος έγραψε τη δική του ιστορία καθώς από την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνει ο πρώτος Ιταλός που φτάνει στο Νο3 του κόσμου, με τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ να υποχωρεί στο Νο4. 

Για τον Σίνερ αυτός είναι ο 12ος τίτλος στην καριέρα του σε σύνολο 16 τελικών, ο 3ος σερί σε 500άρι τουρνουά μετά το Πεκίνο και τη Βιέννη στο τέλος της περσινής σεζόν, αλλά και ο 2ος φετινός μετά φυσικά από το Australian Open

O Ιταλός, ο οποίος παραμένει αήττητος φέτος έχοντας 12/12, τελείωσε τον τελικό κερδίζοντας το 78% των πόντων πίσω από το πρώτο service (35/45) και το 39% στο δεύτερο (14/36), έσωσε τα 4/6 break-points του ντε Μινόρ, ενώ από την πλευρά του εκμεταλλεύτηκε το 50% των break-points που διεκδίκησε (4/8).

Ο Σίνερ βρήκε πρώτος break στον τελικό (3-2) το οποίο “εξαργύρωσε” στη συνέχεια κάνοντας το 4-2, όμως ο ντε Μινόρ δεν τον άφησε να κλείσει το set με τον Αυστραλό να σβήνει 4 set-points στο 10ο game ισοφαρίζοντας σε 5-5. 

Ωστόσο, στη συνέχεια ο Σίνερ με break και hold κατάφερε να κλείσει το set με 7-5 παιρνοντας προβάδιδσμα με 1-0. 

Στο 2ο σκέλος του τελικού είδαμε περίπου το ίδιο σενάριο με τον Σίνερ να βρίσκει πρώτος break στο ίδιο χρονικό σημείο (3-2), τον ντε Μινόρ να απαντάει άμεσα ισοφαρίζοντας σε 3-3, αλλά τον Σίνερ με νέο break να κάνει το 4-3 και στη συνέχει το 5-3 κλείνοντας λίγο αργότερα το ματς και σφραγίζοντας τον τίτλο. 

ABN AMRO OPEN ROTTERDAM DRAW | DOUBLES DRAW | SCHEDULE (-1h)

The post Ρότερνταμ: Ο Σίνερ πήρε τον τίτλο κι έγραψε ιστορία (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα