Argentina Open: Πρώτος ATP τίτλος για τον απίθανο Ντιάζ Ακόστα (vids)

Ο Αργεντίνος και Νο87 του κόσμου, Φακούντο Ντιάζ Ακόστα, ολοκλήρωσε μια εκπληκτική εβδομάδα στο Μπουένος Άιρες φτάνοντας μέχρι την κατάκτηση του τίτλου και μάλιστα χωρίς να χάσει set επικρατώντας στον τελικό του Νικόλας Τζάρι με 6-3, 6-4 μετά από μια ώρα και 46 λεπτά. 

His first ATP title. In his home city.

The moment wild

card @Facudiazacosta capped off the PERFECT week in Buenos Aires!@ArgentinaOpen pic.twitter.com/Ml6cfMjVF4

Tennis TV (@TennisTV) February 18, 2024

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 23χρονος, που πριν το τουρνουά μετρούσε μόλις 4 νίκες καριέρας στο Tour, έγινε ο μόλις δεύτερος αριστερόχειρας που κατακτά το Argentina Open μετά από τον Ράφα Ναδάλ, ενώ παράλληλα έγινε ο 6ος Αργεντινός που φτάνει μέχρι τον τίτλο στη διοργάνωση. 

Ο Ντιάζ τελείωσε τον τελικό με 73% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service (38/52) και 61% στο δεύτερο (11/18), έσβησε και τα 6 break-point του Τζάρι, ενώ ο ίδιος εκμεταλλεύτηκε τις 2 από τις 5 ευκαιριες για break. 

Teamwork makes the dream work @Facudiazacosta @ArgentinaOpen pic.twitter.com/N6wTBGwYPp

Tennis TV (@TennisTV) February 18, 2024

O τελικός ξεκίνησε με τον Αργεντινό να σβήνει τριπλό break-point (0/40) του Τζάρι, με τον ίδιο να φτάνει σε break λίγο αργότερα κάνοντας το 3-1 και στη συνέχεια το 4-1. Ο Ντιάζ Ακόστα από εκεί και περα κράτησε εύκολα το service του παίρνοντας προβάδισμα με 1-0. 

Στο 2ο σκέλος του αγώνα ο Αργεντινός ξεκίνησε με break και hold (2-0). Στη συνέχεια ο Νο86 του κόσμου είχε ακόμα 3 ευκαιρίες για να φτάσει σε break στο 3ο και 5ο game με τον Τζάρι να μένει στον τελικό ουσιαστικά. 

Facu & Gaby @Facudiazacosta @sabatinigabyok @ArgentinaOpen pic.twitter.com/6dfGDB2S22

Tennis TV (@TennisTV) February 18, 2024

Με τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το ματς ο Ντιάζ Ακόστα χρειάστηκε 6 match-points, αλλά και να σβησει και το 6ο (συνολικά) break-point του Τζάρι σφραγίζοντας τον παρθενικό τίτλο στην καριέρα του. 

ARGENTINA OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | SCHEDULE (-5h)

The post Argentina Open: Πρώτος ATP τίτλος για τον απίθανο Ντιάζ Ακόστα (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα