Ο τελικός set by set – VIDEO

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε υγιεινό περίπατο για δύο σετ, ωστόσο, στο τρίτο “στριμώχτηκε” πολύ από τον Κέβιν Αντερσον, έσωσε πέντε set point του Νοτιοαφρικανού και έφθασε πανηγυρικά στο τέταρτο Wimbledon της καριέρας του!

Σε δύο ξεκάθαρα κομμάτια μπορεί να “χωριστεί” η “ιστορία” του φετινού τελικού του Wimbledon.

Και αυτό γιατί τα δύο πρώτα σετ

μπορούν να μπουν σε ένα “πακέτο” έχοντας πανομοιότυπη εξέλιξη, ίδια κατάληξη και ακριβώς το ίδιο σκορ, 6-2!

Ο Κέβιν Αντερσον ήταν φανερά επηρεασμένος από τον σχεδόν επτάωρο ημιτελικό της Παρασκευής που τον είχε “αδειάσει” πνευματικά και σωματικά με συνέπεια να είναι “σκιά” του εαυτού του στα δύο πρώτα σε σχέση με τον παίκτη που έκανε την ολική ανατροπή με τον Ρότζερ Φέντερερ την Τετάρτη αλλά και “άντεχε” στο “μαραθώνιο” αγώνα με τον Τζον Ισνερ την Παρασκευή.

Το foorwork ήταν αργό, τα πόδια “βαριά”, ακόμα και τα σερβίς δεν είχαν τη δύναμη και την ακρίβεια των προηγούμενων αγώνων του και μοιραία μπήκε σε τεράστιους μπελάδες από νωρίς.

Τέσσερα συνολικά breaks υπέστη στα δύο πρώτα σετ και σε αντιδιαστολή το μόνο που κατάφερε ήταν να φθάσει σε ένα break point στο σερβίς του Νόλε απλά για να πάρει το ένα break πίσω στο δεύτερο σετ…

Οι αριθμοί τα λένε όλα…

Μόλις τρεις άσοι(!) για τον Αντερσον σε δύο σετ, κάτω του 70% ποσοστό κερδισμένων πόντων στο πρώτο σερβίς, κάτω του 50% στα δεύτερα σερβίς…

Προσθέστε σε όλα αυτά και τα αναρίθμητα αβίαστα από τη βασική γραμμή για να ολοκληρωθεί η εικόνα του πόσο κακός αγωνιστικά ήταν ο Νοτιοαφρικανός στα πρώτα δύο σετ, και από την άλλη το πόσο εξαιρετικόςς τακτικά ήταν ο Νόλε στο να επιστρέψει άψογα τα σερβίς του αντιπάλου του, να τον τρέχει ανελέητα στη βασική γραμμή και να μην προβαίνει σε εξεζητημένες επιλογές βλέποντας σοφά ότι πολύ απλά δεν χρειάζονται…

Ετσι, φθάσαμε γρήγορα στο 2-0, μία συνθήκη στην οποία είχε βρεθεί και κόντρα στον Ρότζερ Φέντερερ ο Αντερσον στα προημιτελικά αν και εκεί ήταν ξεκάθαρα πιο φρέσκος.

Και όμως, έδωσε τη μάχη του στο τρίτο σετ.

Στο οποίο “στρίμωξε” και άγχωσε για πρώτη φορά τον Νόλε στο ματς ανεβάζοντας κατακόρυφα απόδοση σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού που τον οδήγησε στο να έχει πέντε συνολικά set point για να στείλει το ματς σε τέταρτο σετ!

Το σερβίς άρχισε να κερδίζει πόντους άκοπα, τα χτυπήματα από τη βασική γραμμή επιτέλους άρχισαν να βρίσκουν στόχο συνδυάζοντας δύναμη και τοποθέτηση και αυτό έφερε μια κάποια αλλαγή στο μομέντουμ του αγώνα που ποτέ δεν ξέφυγε όμως ολοκληρωτικά από τα χέρια του Τζόκοβιτς.

Που συνέχισε να παλεύει με νύχια και με δόντια για να μην αφήσει τον Αντερσον να κάνει break, πράγμα που κατάφερε με τρομερή προσπάθεια.

Πρώτα, ο Αφρικανός είχε break point ευκαιρία για το 5-3 με τον Σέρβο να τη σώζει πριν φθάσουμε στο 5-4 υπέρ του Αντερσον με τον 32χρονο τενίστα να φθάνει σε διπλό set point που όμως έσωσε ο Τζόκοβιτς βρίσκοντας μεγάλα πρώτα σερβίς.

Τα ζόρια δεν σταμάτησαν για τον Νόλε ούτε εκεί καθώς στο 6-5 κατά του, έκανε συνολικά τρία διπλά λάθη με συνέπεια ο Αντερσον να φθάσει σε ακόμα τρεις ευκαιρίες για το 2-1!

Παίζοντας πραγματικά στο όριο, με ένα forehand του να “γλείφει” τη βασική γραμμή, ο γενναίος Σέρβος και πάλι ξεγλίστρησε από όλες αυτές τις καταστάσεις και μπήκε στο tie break με αίσθηση “ανίκητου”.

Οντως εκεί πήρε προβάδισμα από νωρίς και δεν άφησε να του ξεφύγει τελειώνοντας τη διαδικασία με το πειστικό 7-3 και επιστρέφοντας στα Major τρόπαια με τον πλέον ηχηρό τρόπο…

Σε ένα Wimbledon που σίγουρα θα μνημονεύουμε περισσότερο για τον ημιτελικό που προηγήθηκε κόντρα στον Ραφαέλ Ναδάλ παρά για τον τελικό με τον Αντερσον που σίγουρα ήθελε αλλά μετά από τόση καταπόνηση απλά δεν μπορούσε…

Κώστας Αϊτάκης

The post Ο τελικός set by setVIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα