“Διψασμένοι” για τον τίτλο!

Ώρα τελικού. Νόβακ Τζόκοβιτς και Κέβιν Άντερσον θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στον φετινό μεγάλο τελικό του Wimbledon, για το ανδρικό ταμπλό. Οι δυο τους θα εισέλθουν στο κεντρικό court του All England Club στις 16:00GR, έτοιμοι για ακόμη μια μεγάλη μάχη. Αναλυτικά το preview του τελικού…

Η εμπειρία του Νόβακ Τζόκοβιτς σε τέτοιου είδους καταστάσεις, θα τεθεί αντιμέτωπη με τον ενθουσιασμό του Κέβιν Άντερσον,

ο οποίος ψάχνει διακαώς τον παρθενικό του Grand Slam τίτλο, και ίσως, να μην έχει ξανά μια τόσο μεγάλη ευκαιρία στο μέλλον για να τον διεκδικήσει.

Το γεμάτο πάθος και δύναμη τένις που παίζει ο Νοτιοαφρικανός τον έχει οδηγήσει στον σπουδαίο τελικό της διοργάνωσης, μετά από μερικές απίστευτες πραγματικά νίκες, όπως αυτήν κόντρα στον Ρότζερ Φέντερερ στα προημιτελικά, αλλά και αυτήν που κρίθηκε στο… 50ο(!) γκέιμ του πέμπτου σετ, στα ημιτελικά, απέναντι στον Τζον Ίσνερ.

Ο Άντερσον φαντάζει να παίζει το καλύτερο τένις που έχει παίξει ποτέ στο γρασίδι και όπως ο ίδιος δήλωσε στην συνέντευξη τύπου αμέσως μετά τον ημιτελικό του, δεν νιώθει να έχει φτάσει στο ταβάνι του και θέλει απεγνωσμένα τον τίτλο.

Την ίδια “δίψα” για το τρόπαιο όμως, έχει και ο καταπονημένος, ταλαιπωρημένος τους τελευταίους 20 και πλέον μήνες, Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος πρωταθλητής θα δώσει το παρών σε τελικό Major για πρώτη φορά μετά το 2016 και αυτό λέει πολλά από μόνο του!

Μια κατάκτηση τίτλου σε ένα τόσο μεγάλο τουρνουά σίγουρα θα λειτουργήσει ως μια ένεση ψυχολογίας ενόψει της συνέχειας, με τον Νόλε να δείχνει πάντως, ακόμη κι αν δεν καταφέρει να στεφθεί πρωταθλητής στο Λονδίνο, πως επανέρχεται για τα καλά…

Ο Serbinator ψάχνει τον “στοιχειωμένο” 13ο Grand Slam τίτλο του, θέλοντας να φτάσει μια ανάσα και από τον Πιτ Σάμπρας ο οποίος έχει 14, στην συγκεκριμένη λίστα, και να μειώσει φυσικά την διαφορά από τους Ρότζερ Φέντερερ (20) και Ράφαελ Ναδάλ (17).

Οι δυο αντίπαλοι έχουν αναμετρηθεί ακόμη δυο φορές παλαιότερα στο Wimbledon. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει κερδίσει και τα δυο μεταξύ τους ματς στον θεσμό, ενώ μάλιστα και τις δυο χρονιές που τέθηκαν αντιμέτωποι, στην συνέχεια ο Σέρβος κατάφερε και κατέκτησε τον τίτλο! Αυτό θα κάνει και φέτος, αν μπορέσει να κερδίσει τον Νοτιοαφρικανό.

Ο Άντερσον, Νο8 αυτήν την στιγμή στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, προηγήθηκε με 0-2 σετ το 2015 στο Λονδίνο, όμως ο Σέρβος δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα, γυρνώντας την κατάσταση και φεύγοντας με παλικαρίσια πρόκριση.

Το 2011 ο Νόλε είχε πιο εύκολο έργο και δεν έχασε ούτε σετ από τον προσεχή του αντίπαλο. Πάντως, οι δυο αθλητές έχουν “κονταροχτυπηθεί” άλλες τέσσερις φορές. Ο Άντερσον μετράει μια νίκη και ο Τζόκοβιτς έχει κερδίσει τις υπόλοιπες τρεις φορές σε άλλες επιφάνειες, πέραν του γρασιδιού. Συνολικά, το μεταξύ τους Η2Η είναι 5-1 υπέρ του Σέρβου.

Αν καταφέρει να κατακτήσει και τον φετινό τίτλο στο Wimby, ο Τζόκοβιτς, που είναι και το μεγάλο φαβορί, θα μπει εκ νέου στο Top10 της παγκόσμιας κατάταξης! Ο Σέρβος αναμένεται να φτάσει στο Νο10, ενώ αν χάσει τον τελικό από τον Άντερσον, θα συμβιβαστεί με το Νο11 του κόσμου.

Από την άλλη, ο Κέβιν Άντερσον αν κατακτήσει τον τίτλο θα ανέβει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Νο4(!), ενώ ακόμη κι αν χάσει θα δημιουργήσει career high, ανεβαίνοντας από Δευτέρα στο Νο5 του κόσμου!

WIMBLEDON GENTLEMEN’S DRAW | OOP | SCORES

Δημήτρης Χαλιάπας

The post “Διψασμένοι” για τον τίτλο! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα