Ο Στέφανος απέναντι στον Βασιλιά και την ιστορία – VIDEO

11:45 2/3/2019 - Πηγή: Tennis24
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα προσπαθήσει να χαλάσει το πάρτι που έχει στηθεί για τον 100ο τίτλο καριέρας του Ρότζερ Φέντερερ, στον μεγάλο τελικό του Dubai Championships

Όταν οι δείκτες του ρολογιού δείξουν 17:00GR-COSMOTE SPORT 6HD, ολόκληρη η τενιστική Ελλάδα (και μη), θα βρίσκεται μπροστά στους δέκτες της για να παρακολουθήσει άλλη μια αξιοσημείωτη στιγμή στην πρόωρη καριέρα του Στέφανου Τσιτσιπά.

Ο

κορυφαίος Έλληνας τενίστας (όχι μόνο της εποχής μας αλλά όλων των εποχών), θα τεθεί αντιμέτωπος με τον κορυφαίο όλων, Ρότζερ Φέντερερ στον τελικό του Dubai Tennis Championships.

Για τον Ελβετό μαέστρο, αυτός θα είναι ο 10ος τελικός του στο αγαπημένο του τουρνουά, διεκδικώντας τον 100ο τίτλο της λαμπρής καριέρας του.

Ο Στέφανος ελπίζει να χαλάσει αυτή την ιστορική στιγμή για τον Βασιλιά και να στεναχωρήσει το ίνδαλμά του, όπως έκανε πριν μερικές εβδομάδες στο Australian Open, κερδίζοντας τον Φέντερερ στα 4 σετ, για τον 4ο γύρο του πρώτου Major της χρονιάς.

“Ίσως υπάρχει μια αίσθηση εκδίκησης ενόψει του τελικού μας. Προφανώς αισθανόμουν απαίσια, έχοντας χάσει τόσες πολλές ευκαιρίες για break στη Μελβούρνη απέναντί του. Εκείνο το ματς με πλήγωσε πολύ όμως είναι μέρος του παιχνιδιού. Τα πήγε πολύ καλά σε αυτές τις κρίσιμες καταστάσεις” είπε ο Φέντερερ ο οποίος είχε 0/12 break points σε εκείνο το ματς.

O Στέφανος βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα και μετράει 8 συνεχόμενες νίκες, προερχόμενος από την κατάκτηση του δεύτερου τίτλου της καριέρας του, την περασμένη εβδομάδα στο Open 13 της Μασσαλίας.

“Είμαι σίγουρος ότι θα έχει μεγάλο κίνητρο απέναντί μου. Δεν θα είναι εύκολο. Δεν θα είναι εύκολο για κανέναν από τους δυο μας. Προφανώς και θα θέλει να με κερδίσει. Γι’αυτόν, εκείνη η ήττα ήταν μεγάλο πλήγμα. Είμαι βέβαιος ότι θα μπει πολύ διψασμένος στο court, θέλοντας να πάρει εκδίκηση. Το περιμένω στα σίγουρα αυτό” δήλωσε ο Τσιτσιπάς ο οποίος καλείται να ξεπεράσει την κούραση απ’την τιτάνια προσπάθεια και νίκη επί του Γκάελ Μονφίς, στον τρίωρο ημιτελικό τους την Παρασκευή.

Όταν ο 20χρονος Αθηναίος αντιμετώπισε τον Φέντερερ στη Μελβούρνη, χρειάστηκε να σώσει 4 set point του Ελβετού για να αποφύγει το 0-2 στα σετ. Ο Στέφανος έδειξε τα ίδια επίπεδα ανθεκτικότητας και απέναντι στον Γκάελ Μονφίς, βρισκόμενος κάτω με 6-4, 3-1 ενώ έσωσε και 4 break points του Γάλλου, αποφεύγοντας το 5-3 στο καθοριστικό σετ.

Ενθουσιασμένος ο Φέντερερ με το παιχνίδια του Τσιτσιπά…

“Δεν είναι ένας μονοδιάστατος παίκτης. Έχει πολλούς τρόπους να φτάσει στον πόντο και τη νίκη. Αυτό τον κάνει πολύ δύσκολο αντίπαλο. Μου το έδειξε και στην Αυστραλία, πόσο δύσκολος είναι. Αυτό που μου αρέσει στον Στέφανο είναι ότι παίρνει τη μπάλα νωρίς και κλέβει χρόνο. Επίσης, ανεβαίνει συχνά στο φιλέ. Για τον μεγάλο σωματότυπό του, κινείται πολύ καλά. Σήμερα, όλοι οι μεγαλόσωμοι κινούνται καλά. Δεν ξέρω πως το κάνουν. Είναι ωραίο να έχουμε έναν τόσο ποιοτικό παίκτη. Έχει διαφορετικούς τρόπους να κερδίζει πόντους και αυτό τον κάνει δύσκολο αντίπαλο”

Την ίδια ώρα που ο Φέντερερ είναι μια νίκη μακριά από τον 100ο τίτλο της καριέρας του, ο Στέφανος έχει μόνο έναν στόχο: “Η μεγαλύτερη διασκέδαση είναι να κερδίζεις τους Top10 αντιπάλους” είπε.

DUBAI CHAMPIONSHIPS DRAW | OOP (+2h) | TV SCHEDULE

The post Ο Στέφανος απέναντι στον Βασιλιά και την ιστορία – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα