Ο νυν και ο ανερχόμενος Βασιλιάς

10:45 7/2/2020 - Πηγή: Tennis24
Αρθρογραφεί ο αναγνώστης του Tennis24, Νίκος Λούρδας στη στήλη “Η άποψή μου”

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί για την κατάκτηση του Australian Open (όντας “βασιλιάς” στη Μελβούρνη με 8 πλέον κατακτήσεις) και έφτασε τους 17 Major τίτλους στη καριέρα του. Ο Σέρβος τενίστας, αν αναλογιστούμε ότι “παίζει” και τις τρεις επιφάνειες εξίσου καλά και ότι βρίσκεται εδώ και καιρό σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, τότε μπορούμε να

πούμε πως έχει αρκετές πιθανότητες στο τέλος της καριέρας του να είναι ο παίκτης με τους περισσότερους Grand Slam τίτλους στο κόσμο.

Από την άλλη, ο Ντόμινικ Τίμ, έκανε άλλο ένα βήμα μπροστά όσο αναφορά την παρουσία του στο παγκόσμιο τένις και με την απόδοση του στο συγκεκριμένο τουρνουά, απέδειξε ξανά ότι τα επόμενα χρόνια θα μας απασχολήσει αρκετά. Ο Αυστριακός, μπορούμε να πούμε ότι διαθέτει ένα ολοκληρωμένο “πακέτο” χτυπημάτων κάτι που τον καθιστά νούμερο ένα στους ανερχόμενους παίκτες πίσω από τους Big 3.

Δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη

Όταν βρίσκονται ακόμα στο ταμπλό οι Ρότζερ Φέντερερ και Ράφαελ Ναδάλ, τότε κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τίποτα. Μπορεί να μην είχαν στη Μελβούρνη ένα καλό τουρνουά, αλλά σίγουρα το γεγονός ότι είναι ακόμα ενεργοί και πάνω απ’ όλα σε καλή κατάσταση τους καθιστά πάντα επικίνδυνους για οποιονδήποτε.

Όλοι γνωρίζουμε, ότι η στιγμή που ο Ελβετός θα αποχωρήσει από τα γήπεδα δεν είναι μακριά. Παρόλα αυτά όμως, η αγωνιστική περίοδος μόλις άρχισε, και σίγουρα αυτό που περιμένει, είναι άλλη μια καλή παρουσία στο αγαπημένο του Wimbledon, που θα συνοδευτεί με κατάκτηση του τουρνουά. Στο πίσω μέρος του μυαλού του όμως, ίσως είναι και το γεγονός ότι ο Ναδάλ τον έχει πλησιάσει αρκετά στους Major τίτλους και με την ολοκλήρωση του Γαλλικού Όπεν είναι πολύ πιθανόν να είναι στα ίσια.

Είναι μικρός, θα μάθει

Και πάμε στο δικό μας παιδί, τον Στέφανο. Πολλοί νόμιζαν ότι μετά την κατάκτηση του ATP Finals, ο Τσιτσιπάς θα συνέχιζε εξίσου καλά και θα έπαιρνε τους τίτλους τον έναν μετά τον άλλον. Ωστόσο, η νέα χρονιά τους προσγείωσε στη πραγματικότητα, η οποία δεν είναι άλλη από το ότι η παρουσία του στο κορυφαίο επίπεδο είναι ελάχιστη και σε συνδυασμό με το μικρό της ηλικίας του είναι εξαιρετικά δύσκολο να συνεχίζει συνέχεια στα “κόκκινα”. Καλά καλά, αυτό δεν το κάνουν ούτε οι Big 3. Είπαμε προηγουμένως για τους Φέντερερ και Ναδάλ.

Τα όσα έχει κάνει μέχρι τώρα ο Έλληνας τενίστας, είναι αξιοθαύμαστα και πρωτόγνωρα για την χώρα μας και γενικά για το παγκόσμιο τένις. Σίγουρα, το μέλλον του θα είναι λαμπρό και το γεγονός ότι βρίσκεται στη κορυφαία δεκάδα εδώ και καιρό δείχνει ότι δεν πρόκειται για φωτοβολίδα. Αν συνεχίσει λοιπόν τη σκληρή δουλειά και την πλήρη αφοσίωση σε αυτό που κάνει μακριά από τα social media που απειλούν κάθε αθλητή, τότε δεδομένα θα φτάσει ακόμα ψηλότερα.

Πρόβλεψη

Κόντρα στα προγνωστικά που θέλουν κάθε χρόνο τον Ναδάλ να πανηγυρίζει τον καθιερωμένο τίτλο του στο Παρίσι, θεωρώ ότι ο Τζόκοβιτς θα πάει ψηλά στο Γαλλικό Όπεν και με βάση την εικόνα του στο γήπεδο είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα το κατακτήσει. Κάτι αντίστοιχο πιστεύω και για τον Τίμ και βρίσκω πολύ πιθανό μάλιστα, να τους δούμε ξανά στο τελικό.

Νίκος Λούρδας – αναγνώστης Tennis24

“Η άποψή μου” είναι η νέα θεματική στήλη του Tennis24, ικανοποιώντας έτσι την “ανάγκη” των αγνών φιλάθλων να εκφράσουν ελεύθερα την γνώμη τους για οποιοδήποτε θέμα (τενιστικό) τους απασχολεί.

Τα κείμενα τα οποία θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο [email protected], θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένα, με ονοματεπώνυμο, συντακτικά ορθά (τόνους, διαστήματα, παράγραφοι, όχι κεφαλαία) και φυσικά να σέβονται τον αναγνώστη και το ίδιο το άθλημα, σε κόσμιο και τενιστικό πλαίσιο. Aν θέλετε να επισυνάψετε και μια φωτογραφία της αρεσκείας σας, θα πρέπει να έχει διάσταση πάνω από 1000×500 pixels σε jpg μορφή, διαφορετικά θα επιλέξουμε εμείς μια αντιπροσωπευτική για το άρθρο σας.

The post Ο νυν και ο ανερχόμενος Βασιλιάς appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα