Τεράστια χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα στο Fed Cup

22:37 6/2/2020 - Πηγή: Tennis24

Η Ελλάδα βρέθηκε τρία…match points μακριά από το να επικρατήσει με 2-0 της Αυστρίας στη δεύτερη μέρα αγώνων για το Group I του FedCup στο Ταλίν της Εσθονίας, ωστόσο, έμεινε τελικά ηττημένη της σειράς με 1-2 στο τέλος της ημέρας.

Τα τρία match points είχε η Δέσποινα Παπαμιχαήλ στην αναμέτρηση κόντρα στη Τζούλια Γκράμπχερ, Νο221 στον κόσμο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια

είχε τον έλεγχο του καθοριστικού τρίτου σετ της αναμέτρησης όπου είχε δύο match points στο σερβίς της αντιπάλου της στο 5-3 και ένα στο δικό της στο 5-4, ωστόσο, τα απόλεσε και μετά, φυσιολογικά, κατέρρευσε και ηττήθηκε με 1-6, 6-4, 7-5.

Είχε προηγηθεί η δεύτερη σερί νίκη σε μονό για τη Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, αυτή τη φορά κόντρα στην Σίνια Κράους (Νο869) με 6-4, 6-4 που είχε δώσει το προβάδισμα στην Ελλάδα.

Αν η σειρά πήγαινε στο 2-0 υπέρ της χώρας μας, θα αγκαλιάζαμε την πρόκριση στην επόμενη φάση που θα έκρινε με τη σειράς της τις δύο χώρες που θα προκρίνονταν στα play-offs ανόδου.

Αυτό όμως δεν συνέβη και με την ψυχολογία “πληγωμένη”, το δίδυμο Γραμματικοπούλου/Παπαμιχαήλ έπεσε “μαχόμενο” κόντρα στις Κλάφνερ/Κράους με 7-5, 7-6(2) με την Ελλάδα να αντιμετωπίζει την τρίτη μέρα αγώνων την Ιταλία που έχει ήδη “καπαρώσει” μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου που οδηγούν στην επόμενη φάση.

GROUP I FEDCUP DRAW

Κώστας Αϊτάκης

The post Τεράστια χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα στο Fed Cup appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα