O Nole δεν θα είναι ποτέ Roger ή Rafa

18:09 6/2/2020 - Πηγή: Tennis24
Αρθρογραφεί ο αναγνώστης του Tennis24, Κωνσταντίνος Γεωργιάδης στη στήλη “Η άποψή μου”

Tο Australian Open φέτος δεν μας έδειξε κάτι καινούργιο ως προς τις δυναμικές στη κορυφή του τένις. Ο Federer και ο Nadal έχοντας φτάσει 38 και 33 αντίστοιχα παραμένουν κορυφαίοι αλλά σε φθίνουσα πορεία όσον αφορά την κίνηση και φυσική τους κατάσταση. Η νέα

γενιά παραμένει ανώριμη και ασυνεπής στον στόχο της να μπει στο κάδρο των Grand Slams. Της λείπει η αφοσίωση, η σοβαρότητα η ωριμότητα και η ψυχολογία του νικητή παρόλο που τενιστικά τα έχει όλα.

Ο Thiem αποτελεί σε έναν βαθμό εξαίρεση αφού αν και έφτασε στον τελικό και βρέθηκε να είναι ο ανώτερος παίκτης, έχασε το παιχνίδι καθαρά λόγω ψυχολογίας και έλλειψης αυτοπεποίθησης. Τέλος, ο Djokovic κατάφερε να βρει το καλύτερο του εαυτό και να κερδίσει ένα ακόμα Australian Open στο οποίο δεν είχε πραγματικό ανταγωνισμό.

Γράφοντας όλα αυτά όμως αναπόφευκτα μου γεννιέται η απορία, πως o Djokovic στα 21 του μπόρεσε να αρχίσει να κερδίζει το δίδυμο Federer-Nadal, την εποχή της παντοδυναμίας τους, στα μεγαλύτερα γήπεδα του tour. Πως είναι δυνατόν να μην γεννήθηκε ένας παίκτης από το 1987 μέχρι το 2000 που να μην έχει τα προσόντα να σταματήσει αυτή τη τριάδα, και κυρίως τον Djokovic και Nadal; Φταίει η γενιά που αρέσκεται στα χρήματα, στα social media και σε μια στιγμιαία ευχαρίστηση ή όντως δεν μπορεί να ξαναγεννηθεί κάποιος σαν αυτούς; Μάλλον είναι το πρώτο.

Τσιτσιπάς, Zverev, Medvedev, Κύργιος έχουν όλα τα αθλητικά και σωματικά προσόντα αλλά δυστυχώς έχουν δείξει μόνο περιστασιακές αναλαμπές εκεί που τους έχει επιτραπεί από τους μεγαλύτερους. Σίγουρα στο μέλλον θα κυριαρχήσουν αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να πέσει κι άλλο το επίπεδο της τριάδας. Αν θέλουν να μείνουν στην ιστορία θα πρέπει σύντομα να δείξουν κάτι παραπάνω και όχι σε 2-3 χρόνια, γιατί τότε θα είναι αργά.

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι ο Djokovic μπορεί να πετύχει τα 20 grand slams φέτος. Ίσως του χρόνου, αν παραμείνει υγιής και το ίδιο ανταγωνιστικός στα 34 του. Και επίσης θεωρώ αλαζονεία ακόμα και ο προπονητής του να λέει για 20 μέσα στο 2020. Ειδικά τη στιγμή που ένας πόντος έκρινε το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή έχει 17 και όχι 16 και ο Federer έχει 20 και όχι 21. Ίσως αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά το μεγαλείο των άλλων δύο, που ενώ είναι μπροστά τα τελευταία 10 χρόνια, δεν μιλάνε για το επίτευγμα τους. Ίσως γι’ αυτό o Nole δε θα είναι ποτέ Roger ή Rafa στα μάτια του κοινού (και ούτε στα δικά μου).

Ο πρόωρος αποκλεισμός του Τσιτσιπά σημαίνει όσα σήμαιναν και οι πρόωροι αποκλεισμοί του σε Grand Slam το 2019. Δεν είναι ώριμος και συνεπής αρκετά για το μεγάλο βήμα αλλά είναι στο χέρι του να μπορέσει να ανατρέψει την κατάσταση ακόμα και στο Roland Garros.

Παρόλο που ο Nadal παραμένει το ξεκάθαρο φαβορί για 13η συνεχόμενη χρόνια, αν o Thiem ξεχάσει τους αντιπάλους του και αφοσιωθεί στο παιχνίδι του έχει τις περισσότερες ελπίδες να σπάσει το σερί. Δυστυχώς όμως δεν πιστεύω ότι θα μπορέσει κάποιος να βάλει ένα τέλος στην τριάδα για μια ακόμη χρονιά. Οπότε ας επικεντρωθούμε στο αν και ποιος θα μπορέσει να ξεπεράσει το ρεκόρ του Federer.

Κωνσταντίνος Γεωργιάδης – Αναγνώστης Tennis24

“Η άποψή μου” είναι η νέα θεματική στήλη του Tennis24, ικανοποιώντας έτσι την “ανάγκη” των αγνών φιλάθλων να εκφράσουν ελεύθερα την γνώμη τους για οποιοδήποτε θέμα (τενιστικό) τους απασχολεί.

Τα κείμενα τα οποία θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο [email protected], θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένα, με ονοματεπώνυμο, συντακτικά ορθά (τόνους, διαστήματα, παράγραφοι, όχι κεφαλαία) και φυσικά να σέβονται τον αναγνώστη και το ίδιο το άθλημα, σε κόσμιο και τενιστικό πλαίσιο. Aν θέλετε να επισυνάψετε και μια φωτογραφία της αρεσκείας σας, θα πρέπει να έχει διάσταση πάνω από 1000×500 pixels σε jpg μορφή, διαφορετικά θα επιλέξουμε εμείς μια αντιπροσωπευτική για το άρθρο σας.

The post O Nole δεν θα είναι ποτέ Roger ή Rafa appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα