“Ο Νόλε παίζει σαν να μην τραυματίστηκε ποτέ”

Ο Ρότζερ Φέντερερ στην συνέντευξη τύπου αμέσως μετά την πρόκρισή του στον μεγάλο τελικό του Western & Southern Open στο Σινσινάτι, όπου θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς, έπλεξε το εγκώμιο του Σέρβου για την συνεχή βελτίωσή του τους τελευταίους μήνες…

Ο 37χρονος Ελβετός εκμεταλλεύτηκε την απόσυρση του Νταβίντ Γκοφάν στην έναρξη του δευτέρου σετ, στον μεταξύ τους ημιτελικό στο Σινσινάτι, και προκρίθηκε στον τελικό του θεσμού.

Εκεί, λίγη ώρα πριν

είχε προκριθεί και ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος ψάχνει τον παρθενικό του τίτλο στο Masters τουρνουά των ΗΠΑ, στην 12η(!) παρουσία του εκεί, κι αν το πραγματοποιήσει θα γράψει ιστορία όντας ο μοναδικός τενίστας που καταφέρνει να κατακτήσει και τα εννιά Masters.

Ο Φέντερερ στην συνέντευξη τύπου μετά τη νίκη του επί του Γκοφάν, μίλησε για την συνεχή βελτίωση του Σέρβου στο Tour φέτος. Αναλυτικά όσα είπε:

“Όταν με ρώτησαν για τον Νόβακ στο Ίντιαν Γουέλς και το Μαϊάμι, τους απάντησα πως δεν είναι ο πραγματικός Νόλε. Από τότε, συνέχεια ανεβάζει την απόδοσή του, επιστρέφει στα καλά του.

Αν του δώσεις χρόνο θα διορθώσει όλα τα λάθη του, είναι τέτοιος αθλητής, ακριβώς το ίδιο με τον Σταν, ο οποίος αν πάρει χρόνο μπορεί να επιστρέψει και πάλι στην κορυφαία του απόδοση.

Και ο Νόβακ και ο Σταν είναι εντελώς διαφορετικοί παίκτες τώρα από ότι ήταν πριν τέσσερις μήνες. Όλα έχουν αλλάξει. Ο Νόλε έφτασε μέχρι τον τελικό του Queen’s, κατέκτησε το Wimbledon και τώρα είναι ξανά σε τελικό, αυτήν την φορά στο Σινσινάτι. Πλέον μοιάζει σαν να μην τραυματίστηκε ποτέ. Έχει αυτοπεποίθηση, κερδίζει ακόμη και όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά.

Νομίζω πως παίζει πολύ καλύτερα από όσο έπαιζε πριν μερικούς μήνες, είναι καλύτερος από την βασική γραμμή, έχει φυσικά ακόμη να βελτιώσει πολλά για να επιστρέψει στην κορυφή και να μείνει εκεί, αλλά σίγουρα θέλω να δω που θα καταφέρει να φτάσει μέχρι το τέλος της χρονιάς αν συνεχίσει έτσι”.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post “Ο Νόλε παίζει σαν να μην τραυματίστηκε ποτέ” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα