Ο Νίκ Κύργιος για την μάχη του με την κατάθλιψη

Ο Αυστραλός τενίστας, Νικ Κύργιος, μίλησε ανοιχτά, για την μάχη του με την κατάθλιψη, αλλά και για την επιστροφή του στην Καμπέρα, όπου η συγκατοίκηση με τους γονείς του τον βοήθησε πνευματικά και ψυχικά.

Ο Κύργιος, ο οποίος άρχισε να επισκέπτεται ψυχολόγο το 2018, έχει επικριθεί πως δεν ενδιαφέρεται αρκετά για την καριέρα του στο τένις.

“Ένιωσα σαν να μην ήθελε κανείς να με γνωρίσει ως άτομο, ήθελαν απλά να με χρησιμοποιήσουν ως παίκτη του τένις”, δήλωσε στο περιοδικό Stellar. “Ένιωθα ότι δεν μπορούσα να εμπιστευτώ κανέναν. Ήμουν σε ένα μοναχικό, σκοτεινό μέρος”.

Ο Νίκ, θυμήθηκε

μια εποχή στη Σαγκάη όπου, “δεν ήθελε να δει το φως της ημέρας”.

“Υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που ζουν και αναπνέουν για το τένις. Δεν λέω αν είναι λάθος ή σωστό”, είπε. “Έχω φτάσει σε ένα επίπεδο ελευθερίας στη ζωή μου που πραγματικά δεν με νοιάζει τι σκέφτεται ο καθένας για μένα”.

To Νο45 της παγκόσμιας κατάταξης έχει λάβει αρκετά πρόστιμα για τις άσχημες αντιδράσεις του στο γήπεδο, ενώ το προηγούμενο έτος του επιβλήθηκε αποκλεισμός 16 εβδομάδων από ATP Tour για “ αντιαθλητική συμπεριφορά”.

Ο 25χρονος επέλεξε να παραμείνει στην Καμπέρα, την στιγμή που οι αντίπαλοί του επέστρεψαν στην αγωνιστική δράση μετά το κλείσιμο, λόγω covid-19, για να αγωνιστούν στις ΗΠΑ και τα Ευρωπαϊκά τουρνουά.

“Όσο βρίσκεσαι σε Tour έχεις να δεις την οικογένειά σου ή να επισκεφτείς το σπίτι σου επτά μήνες, έτσι πραγματικά έχω επωφεληθεί από όλα όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή,” είπε ο Κύργιος.

Ο νεαρός τενίστας ελπίζει να επιστρέψει στη δράση εγκαίρως για το Αυστραλιανό Όπεν τον Ιανουάριο.

Γιάννης Μαύρος

The post Ο Νίκ Κύργιος για την μάχη του με την κατάθλιψη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα