Ο Ναδάλ επιστρέφει στο Νο1 στις 4 Νοεμβρίου

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επαναφέρει τον Ράφεαλ Ναδάλ στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης…

Ρόλο ρυθμιστή στην κορυφή της ATP Rankings, έπαιξε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον οποίον ο Ναδάλ οφείλει την γρηγορότερη επιστροφή του στο θρόνο της ATP.

Η ήττα του Νόβακ Τζόκοβιτς στην 8αδα του Shanghai Masters, σημαίνει μεγάλη απώλεια βαθμών για τον Σέρβο πρωταθλητή αφού ήταν και ο υπερασπιστής

του τίτλου στο Κινέζικο τουρνουά.

Έτσι, ο Νόλε θα χάσει 820 βαθμούς και την ερχόμενη Δευτέρα θα έχει 9,545 με τον Ναδάλ να ακολουθεί με 300 πόντους λιγότερους (9,225).

Στις 04 Νοεμβρίου, όμως, ο Τζόκοβιτς θα χάσει τους 1000 περσινούς βαθμούς από το ATP Finals (τελικό)αλλά και τους 600 από το Παρίσι (τελικό) και εκείνη τη Δευτέρα ο Ράφαελ Ναδάλ θα επιστρέψει στο Νο1, μετά από περίπου έναν χρόνο.

Ο Ναδάλ θα είναι στο Νο1 ακόμα κι αν δεν αγωνιστεί στο Paris Masters (28/10 – 03/11).

Έτσι, ο Ράφα θα είναι ο top seed στο ATP Finals του Λονδίνου (10-17 Νοεμβρίου) και εκεί θα γίνει η τελική μάχη για το Νο1.

Paris Masters και ATP Finals είναι τα επόμενα προγραμματισμένα τουρνουά για τους Τζόκοβιτς, Ναδάλ οι οποίοι θα δώσουν exhibition αγώνα στην Αστάνα του Καζακστάν στις 24 Οκτωβρίου (την εβδομάδα που διεξάγονται τα ATP 500 τουρνουά σε Βασιλεία και Βιέννη).

The post Ο Ναδάλ επιστρέφει στο Νο1 στις 4 Νοεμβρίου appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα