Ούτε τώρα… – VIDEO

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε για 5η σερί φορά να κερδίσει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ και γνωρίζοντας την ήττα μετά από δυο, πολύ κλειστά σετ, αποχαιρέτησε το φετινό Shanghai Masters από τη φάση των ημιτελικών…

Είχε τις ευκαιρίες του, όμως δεν μπόρεσε να τις αξιοποιήσει.

Ο Έλληνας τενίστας θα μπορούσε κάλλιστα να κατακτήσει το εναρκτήριο κομμάτι του ημιτελικού και να γίνει το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση, αλλά ο Ρώσος ήταν φοβερά ψύχραιμος, βρήκε λύσεις με μεγάλα σερβίς και τελικά πήρε τη νίκη δίχως να χάσει σετ.

Χρειάστηκε

1 ώρα και 39 λεπτά ο Ρώσος, για να πανηγυρίσει την 7η συνεχόμενη straight sets νίκη του στο Tour και να προκριθεί στον 6o σερί του τελικό, από τον Ιούλιο και έπειτα και 9ο συνολικά μέσα στο 2019.

Με σκορ 7-6(5), 7-5, ο 23χρονος υπερκέρασε το εμπόδιο του πολύ φορμαρισμένου Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος έδειξε στις κρίσιμες στιγμές, να μη μπορεί να διαχειριστεί το matchup με τον Μεντβέντεφ, χάνοντας το ματς, ουσιαστικά από δικά του λάθη.

Στον τελικό της Σαγκάης, ο Νο4 τενίστας της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, θα διεκδικήσει τον 2ο συνεχόμενο Masters τίτλο του, απέναντι σε έναν εκ των Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Ματέο Μπερετίνι.

Can’t stop, won’t stop @DaniilMedwed reaches his 9th final of the season in Shanghai, dispatching Tsitsipas 7-6 7-5#RolexSHMasters pic.twitter.com/wrsxL5wDFO

Tennis TV (@TennisTV) 12 Οκτωβρίου 2019


Τρία μπρέικ έγιναν συνολικά στον αγώνα, όλα στο στο 2ο σετ. Πάντως, αν δει κάποιος προσεκτικά το ματς, θα καταλάβει πως ο αγώνας για τον Στέφανο, ίσως να χάθηκε στο 1ο σετ και μάλιστα, πολύ πριν το τάι-μπρέικ.

Αυτό, γιατί στο 4-4, ο 21χρονος Έλληνας προηγήθηκε με 0-40 στο σερβίς του αντιπάλου του και δημιούργησε τρεις συνεχόμενες ευκαιρίες, για να κάνει μπρέικ και να πάρει τις μπάλες στα χέρια του, σερβίροντας για το σετ.

Ο Μεντβέντεφ όμως, έδειξε πόσο… ψυχρός εκτελεστής είναι και παίζοντας πέντε συνεχόμενους, τρομερούς πόντους με μεγάλα σερβίς, με συνοπτικές διαδικασίες “έσβησε” τις ευκαιρίες του Στεφ και προηγήθηκε με 5-4.

Λίγες στιγμές αργότερα, οι δυο τενίστες οδηγήθηκαν στο τάι-μπρέικ.

Εκεί, έγινε ένα μίνι μπρέικ και ήταν καθοριστικό για την έκβαση του σετ. Ο Μεντβέντεφ εκμεταλλεύτηκε αβίαστο λάθος του Τσιτσιπά στο 5-5 και δημιούργησε σετ πόιντ στο σερβίς του, χωρίς να δυσκολευτεί να το αξιοποιήσει τελικά.

Στο 2ο κομμάτι του ημιτελικού, ο Στέφανος μπήκε πιο νευρικός και χωρίς να έχει καθαρό μυαλό. Ο Μεντβέντεφ το κατάλαβε και πίεσε τον Έλληνα, κάνοντας ένα υπερπολύτιμο μπρέικ στο 1-1.

Αφού λοιπόν, πήρε προβάδισμα με 2-1, στη συνέχεια έχασε μόλις δυο πόντους στο σερβίς του και προηγήθηκε με 5-3, όντας ένα γκέιμ μακριά από τον τελικό του θεσμού.

Ο Στέφανος, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Αφού πρώτα μείωσε σε 5-4, έκανε ένα άψογο γκέιμ υποδοχής και ισοφάρισε με το μοναδικό του μπρέικ στο ματς (5-5), δίνοντας παράταση στον αγώνα.

Όχι για πολύ όμως. Αυτό, γιατί δεν μπόρεσε να πλαισιώσει το μπρέικ του με ένα hold και να πάει στην αλλαγή πλευρών, όντας 5-6 πάνω.

Ο Μεντβέντεφ εκμεταλλεύτηκε τα πολλά, αβίαστα λάθη του Στέφανου και απάντησε με το ίδιο νόμισμα, παίρνοντας ξανά τις μπάλες στα χέρια του, για να σερβίρει για τη νίκη-πρόκριση (6-5).

Και αυτή τη φορά, δεν θα μπορούσε να κάνει λάθος. Μέσα σε μόλις 34 δευτερόλεπτα, ο Μεντβέντεφ πέρασε τέσσερα μεγάλα σερβίς και ολοκλήρωσε τον ημιτελικό, με τεράστια επιτυχία.

Όσον αφορά τις σημαντικές στατιστικές κατηγορίες, το δεύτερο σερβίς του Στέφανου δεν λειτούργησε καθόλου καλά, μιας και κέρδισε εκεί, μόλις 11/25 πόντους. Τα 1/5 μπρέικ πόιντς έπαιξαν επίσης σημαντικό ρόλο, σε αντίθεση με τα 2/3 του Μεντβέντεφ.

SHANGHAI MASTERS DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (+5h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ούτε τώρα… – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα