Ο φοβερός Μπεν Σέλτον στο δρόμο του Νόλε (vids)

08:24 6/9/2023 - Πηγή: Tennis24

Σφραγίστηκε ο πρώτος ημιτελικός του Αμερικανικού Όπεν καθώς μετά την ελεγχόμενη νίκη του Νόβακ Τζόκοβιτς επί του Τέιλορ Φριτς στον πρώτο προημιτελικό την Τρίτη, ακολούθησε η σπουδαία επικράτηση του Μπεν Σέλτον επί του συμπατριώτη του Φράνσις Τιαφό.

Ο αριστερόχειρας από την Ατλάντα, έγινε ο νεαρότερος Αμερικανός, τα τελευταία 30 χρόνια, που προκρίνεται στους “4” καλύτερους του Grand Slam της πατρίδας του μετά τη νίκη με 6-2, 3-6, 7-6(7), 6-2 επί του Νο10 του ταμπλό.

Στα

20 του χρόνια, ο Σέλτον ζει το Αμερικανικό όνειρο και βρίσκεται για πρώτη φορά σε ημιτελική φάση Grand Slam διοργάνωσης, σε μόλις 5 Major που έχει αγωνιστεί, έχοντας μπροστά του την υπέρτατη πρόκληση που ακούει στο όνομα: Νόβακ Τζόκοβιτς.

“Μερικές φορές πρέπει να σταματήσεις να σκέφτεσαι κι απλά να χτυπάς” είπε ο Σέλτον αναφορά με το παραλίγο καταστροφικό tie break στο 3ο σετ, όταν προηγήθηκε με 6-4 αλλά στο 6-5 έκανε δύο συνεχόμενα διπλά λάθη, δίνοντας set point στον Τιαφό.

Ο Σέλτον ήταν πιο επιθετικός από τον αντίπαλό του, πιο απειλητικός στο σερβίς του Τιαφό και με 50 winners (14 άσους) αλλά και 34 λάθη (11 double faults), έφτασε στην τελική επικράτηση μετά από 3 ώρες και 7 λεπτά αγώνα στο Arthur Ashe.

Ο 20χρονος Αμερικανός, προέρχεται από το κολεγιακό τένις και μόλις το 2022 είχε στεφθεί πρωταθλητής στο NCAA ενώ μόλις 12 μήνες πριν βρισκόταν στο Νο165 του κόσμου και πλέον έχει εξασφαλίσει την είσοδο στο Top20 της ATP Rankings.

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S DRAW | OPP (-7h)

The post Ο φοβερός Μπεν Σέλτον στο δρόμο του Νόλε (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα