Κόσοβο: Νίκες για Μάγια και Παλιούρα

21:15 5/9/2023 - Πηγή: Tennis24

Με τις δύσκολες καιρικές συνθήκες (δυνατοί άνεμοι και βροχή) να συνεχίζονται και το σκοτάδι να μην επιτρέπει την ολοκλήρωση του προγράμματος της Τρίτης, κύλησε η 2η ημέρα του τουρνουά ITF Junior (J30) στην πόλη Πέγια του Κοσόβου, όπου είχαμε δύο ακόμα ελληνικές προκρίσεις στην κατηγορία των κοριτσιών. 

Η Αλεξάνδρα Μάγια, αν και βρέθηκε πίσω στα sets κατάφερε στη συνέχεια να κάμψει την αντίσταση της Σκοπιανής Ζάρα Ζαφιρόφσκα με 5-7, 6-1, 6-1 με την Νο3 του ταμπλό να

περνάει στον 2ο γύρο εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την lucky loser Τουρκάλα Ασλί Οκτάι, που με τη σειρά της επικράτησε της προερχόμενης από τα προκριματικά Γερμανίδας, Λίνα Βορ με 6-2, 6-3. 

Η 2η ελληνική νίκη της ημέρας ήρθε από τη ρακέτα της Έλενας Παλιούρα, η οποία ξεπέρασε το εμπόδιο της Βρετανίδας, Αρτινά Γκάσι με 6-4, 6-1 και πέρασε στη φάση των “16” όπου θα αγωνιστεί κόντρα στην Νο2 του ταμπλό και φιναλίστ της περασμένης εβδομάδας στο τουρνουά του Κοσόβου, Γκρεσί Μπαϊρί από την Αλβανία. 

Θυμίζουμε ότι στην πρεμιέρα της Δευτέρας, την πρόκριση στον 2ο γύρο εξασφάλισαν οι αδερφές Αλεξάνδρα και Λυδία Παναγιωτίδου, η Μαρία Τσιρώνη και η Ελένη Χατζηαβραάμ με τα κορίτσια να κάνουν το απόλυτο των νικών (6/6).

Στα αγόρια ο Άγγελος Αυγέρης αγωνίστηκε απέναντι στον προερχόμενο από τα προκριματικά Ιταλό Ντιέγκο Σαμπαντίνι, γνωρίζοντας την ήττα με 6-2, 6-3 κάνοντας ωστόσο μια τεράστια προσπάθεια καθώς ταλαιπωρείται από ίωση αυτές τις ημέρες. 

Στο πρόγραμμα της Τρίτης αγωνίστηκε και ο Νίκος Χατζηαβραάμ, ο οποίος παρά την ατυχία που είχε στον μόλις πρώτο του ματς καθώς γύρισε ο αστράγαλός του, κατάφερε να κατακτήσει το 1ο set απέναντι στον Αυστριακό Σιμόν Ρίτερ με 7-5 με την αναμέτρηση να συνεχίζεται την Τετάρτη λόγω σκότους. 

Την Τετάρτη αναμένεται να ξεκινήσουν και τα διπλά με τα ελληνικά ζευγάρια να είναι τα εξής: Μάγια/Μπαϊρί, Χατζηαβραάμ/Τσιρώνη, Μποζινόφσκα/Παλιούρα, Α. Παναγιωτίδου/Λ. Παναγιωτίδου στα κορίτσια και Αυγέρης/Πουρναρόπουλος, Χατζηαβραάμ/Στεμπάι στα αγόρια. 

The post Κόσοβο: Νίκες για Μάγια και Παλιούρα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα