Αναβάλλεται το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάντελ

21:25 5/9/2023 - Πηγή: Tennis24

Σε αναβολή οδηγήθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάντελ του 2023. Η διοργάνωση επρόκειτο να διεξαχθεί στις αρχές Οκτωβρίου, ωστόσο η Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάντελ (FIP) ενημέρωσε τις εθνικές ομοσπονδίες πως κάτι τέτοιο εν τέλει δεν πρόκειται να συμβεί. Ως αιτία αυτής της αναβολής περιγράφεται το ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα των κορυφαίων παικτών που προκύπτει από το καλεντάρι του World Padel Tour και του Premier Padel, γεγονός που… φράζει τις διαθέσιμες ημερομηνίες.

Ο πρόεδρος της FIP, Λουίτζι Καράρο.

Σημειώνεται

πάντως πως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, περίπου έναν μήνα πριν τη διεξαγωγή του, βρισκόταν ακόμη σε μία διαδικασία οριστικοποίησης μερικών βασικών δεδομένων, με χαρακτηριστικότερο όλων τον τόπο διεξαγωγής. Αν και ανεπίσημα ήταν σχεδόν σίγουρο πως το τουρνουά θα το αναλάμβανε η Σαρδηνία στην Ιταλία, επισήμως αυτό δεν είχε ανακοινωθεί. Έστω και έτσι, η ενημέρωση της FIP γνωστοποιεί πως στόχος είναι η διοργάνωση να μεταφερθεί στις αρχές του 2024, όταν και το πρόγραμμα των παικτών θα είναι αγωνιστικά άδειο.

Τονίζεται πάντως πως ένα… de facto ευρωπαϊκό πρωτάθλημα διεξήχθη τον Ιούνιο, όταν το άθλημα του πάντελ πραγματοποίησε με λαμπρή επιτυχία το ντεμπούτο του στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες (European Games) στην Πολωνία. Μάλιστα, εκτός από ταμπλό ανδρών και γυναικών υπήρξε και μεικτό διπλό. Βασική υποσημείωση βέβαια είναι πως οι ημερομηνίες των αγώνων συνέπεσαν με το Valladolid Master του World Padel Tour, ενός εκ των σημαντικότερων τουρνουά της σεζόν, προσελκύοντας έτσι τη συντριπτική πλειοψηφία των κορυφαίων Ευρωπαίων παικτών.

The post Αναβάλλεται το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάντελ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα