“Ο Φέντερερ έπρεπε να παίξει στο Ρολάν Γκαρός”

Ο θρύλος του τένις Ματς Βιλάντερ, κάτοχος επτά Grand Slam τίτλων, μίλησε για την απόφαση του Ρότζερ Φέντερερ να μην αγωνιστεί και στο φετινό Γαλλικό Όπεν, κριτικάροντας λίγο πολύ τον Ελβετό, χαρακτηρίζοντάς την συγκεκριμένη κίνηση… ντροπή!

Μόνο ικανοποιημένος δεν εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο 53χρονος Σουηδός Ματς Βιλάντερ, για την απόφαση του Ρότζερ Φέντερερ να απουσιάσει όπως και πέρσι, άλλωστε, από το φετινό Γαλλικό Όπεν.

Ο Βιλάντερ, σχολιαστής εδώ και καιρό στο τηλεοπτικό δίκτυο Eurosport,

σχολίασε την συγκεκριμένη απόφαση, ενώ όσο κι αν τόνιζε πως δεν θέλει να την κριτικάρει, έριχνε τις… σπόντες του για τον Ελβετό “Βασιλιά”.

Πάντως, ο Σουηδός δεν δίστασε να δώσει τα συγχαρητήριά του την ίδια ώρα στην Σερίνα Γουίλιαμς, που παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, κατάφερε να αγωνιστεί, με πρωτοφανή επιτυχία μάλιστα, στο Γαλλικό Όπεν.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Δεν ασκώ κριτική στην απόφασή του, αλλά ο κόσμος του τένις τον χρειάζεται. Μαζί με τον Ναδάλ, είναι ο άνθρωπος που έχει συνδεθεί πιο πολύ από όλους με το τένις. Όταν δεν παίζει σε ένα Grand Slam, στου οποίου την επιφάνεια που γίνεται παίζονται για δυο μήνες τουρνουά, “πληγώνει” την διοργάνωση, “πληγώνει” το επαγγελματικό τένις.

Νομίζω πως δεν έκανε σωστά που δεν έπαιξε στο Γαλλικό Όπεν. Καταλαβαίνω 100% την απόφασή του, δεν θέλει, όντας 37 χρονών πλέον, να παίζει στο χώμα, αλλά θα μπορούσε να έρθει εδώ έστω για μια εβδομάδα, ας έχανε και στον 1ο γύρο. Δεν θα άλλαζε την προετοιμασία του για το Γουίμπλεντον.

Καταλαβαίνω γιατί το απέφυγε, αλλά την ίδια στιγμή νομίζω πως έπρεπε να αγωνιστεί κανονικά στο Ρολάν Γκαρός. Ο Φέντερερ είναι ο σπουδαιότερος του επαγγελματικού τένις, αλλά δεν είναι πάνω από το άθλημα.

Την ίδια ώρα, νομίζω πως πρέπει να δώσω τα συγχαρητήριά μου στην Σερίνα, η οποία προσπάθησε και έπαιξε κανονικά στο Γαλλικό Όπεν. Δεν κριτικάρω τον Ρότζερ αλλά είναι λίγο ντροπή αυτό που κάνει.

Δεν είναι σπεσιαλίστας στην γρήγορη επιφάνεια όσο ήταν για παράδειγμα ο Πιτ Σάμπρας. Αυτό, σημαίνει πως ξέρει να παίζει και στην χωμάτινη επιφάνεια, δεν θα “πληγωνόταν” αν το έκανε.

Είπε πως δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστικός, αλλά νομίζω αυτό εξαρτάται από τον ίδιο του τον εαυτό, αν ερχόταν να παίξει, θα ήταν ανταγωνιστικός. Έπαιξα προσωπικά σε αυτό το τουρνουά πολλές φορές όταν ήμουν σε κακή κατάσταση, αλλά παρόλα αυτά, δεν ήθελα να το αποφύγω.

Το 95% των τενιστών που αγωνίζονται στο Γαλλικό Όπεν, δεν είναι επίσης ανταγωνιστικοί μπροστά στον Ναδάλ. Νομίζω πως πρέπει να παίζεις όλα τα Grand Slams στα οποία είσαι υγιείς.

Δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος που προχωράει μέσα στις θύρες του Γαλλικού Όπεν και δεν του λείπει ο Ρότζερ Φέντερερ, κι ο Ρότζερ το ξέρει αυτό. Είμαστε απογοητευμένοι κατά μια έννοια, αλλά δεν θέλω να κατηγορήσω τον Φέντερερ. Πάντως, θα μας άρεσε πολύ να τον βλέπαμε να αγωνίζεται εδώ.

Πρέπει να ομολογήσω, πως είναι ένας έξυπνος διάβολος ο Ρότζερ. Ετοιμάζεται για το Γουίμπλεντον εδώ και καιρό και είναι το φαβορί για να κατακτήσει τον τίτλο. Αν δεν αγωνιζόταν και στο Γουίμπλεντον τότε θα ήταν μια… καταστροφή για το τουρνουά!”

Δημήτρης Χαλιάπας

The post “Ο Φέντερερ έπρεπε να παίξει στο Ρολάν Γκαρός” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα