ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ! – VIDEO

O Βασιλιάς του χώματος απέναντι στον επόμενο κυρίαρχο των χωμάτινων επιφανειών

Η μεγάλη ώρα στο Παρίσι, έφτασε…

Στις 16:00GR-Eurosport, ολόκληρος ο τενιστικός πλανήτης θα έχει τα βλέμματά του στραμμένα στο Philippe Chatrier εκεί όπου θα διεξαχθεί ο πολυαναμενόμενος τελικός του Γαλλικού Όπεν, ανάμεσα στον κορυφαίο όλων των εποχών (στο χώμα), Ράφαελ Ναδάλ και τον τενίστα που τον έχει αμφισβητήσει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον τα τελευταία χρόνια στην κόκκινη επιφάνεια, Ντόμινικ Τιμ!

Μετά την κλήρωση του κυρίως ταμπλό, τον Ράφαελ Ναδάλ τον είχαμε σίγουρο για τελικό ενώ ο

Τιμ έπαιζε πολύ δυνατά, έχοντας όμως πολύ ανταγωνιστικό ταμπλό. Μετά τη συντριπτική νίκη επί του Αλεξάντερ Ζβέρεφ στα προημιτελικά και τον αποκλεισμό του Νόβακ Τζόκοβιτς, ο 24χρονος Αυστριακός επιβεβαίωσε όλα τα προγνωστικά και θα συμμετάσχει στον πρώτο Grand Slam τελικό της καριέρας του. Που αλλού; Μα φυσικά στην αγαπημένη του επιφάνεια.

Το ερώτημα που πλανάται είναι ένα και μοναδικό: Μπορεί ο Τιμ να κερδίσει τον Ναδάλ σε παιχνίδι best-of-five στο χώμα;

Μόλις δύο τενίστες το έχουν καταφέρει αυτό σε 14 χρόνια. Ο ένας έχει συνταξιοδοτηθεί πρόωρα λόγω προβλημάτων υγείας (Σόντερλινγκ) και ο άλλος διανύει την χειρότερη περίοδο της καριέρας του (Τζόκοβιτς).

Αυτή την εποχή, ο Ντόμινικ Τιμ φαντάζει ως το μοναδικό αντίπαλο δέος του Ναδάλ. Άλλωστε είναι ο μοναδικός τενίστας που τον έχει κερδίσει στις δύο τελευταίες χωμάτινες περιόδους (Ρώμη 2017, Μαδρίτη-2018).

Το φετινό παιχνίδι στη Ρώμη, είναι ο “οδηγός” για τον Ντόμινικ Τιμ πηγαίνοντας στην μάχη του τίτλου στο Παρίσι. Εκείνη την ημέρα, ο Αυστριακός ήταν εξαιρετικός, κατάφερε να κρατήσει την επιθετικότητά του από την αρχή μέχρι το τέλος και δεν επέτρεψε στον Ναδάλ να βρει ρυθμό και να κυριαρχήσει στα ράλι.

Αν μπορέσει να το κάνει και σήμερα, για 3-4 ώρες, τότε έχει μεγάλες πιθανότητες να καταφέρει το… ακατόρθωτο!

Άλλωστε, όπως έχουν πει και πολλοί άλλοι τενίστες στο πρόσφατο παρελθόν: το να αντιμετωπίζεις τον Ναδάλ στο χώμα του Roland Garros, είναι η υπέρτατη πρόκληση.

Ο Τζον ΜακΕνρό το πήγε σε άλλο επίπεδο, τονίζοντας ότι το να κερδίσεις τον Ναδάλ σε παιχνίδι best-of-five στο χώμα, είναι το δυσκολότερο πράγμα στο φάσμα ολόκληρου του αθλητισμού!

Τι είναι αυτό που κάνει τον Ναδάλ ανίκητο στο χώμα; Σίγουρα δεν είναι μόνο ένα πράγμα. Σε επίπεδο τεχνικής, το forehand του Ισπανού θεωρείται το πιο φονικό χτύπημα στο τένις. Το σπιν που παράγει η ρακέτα του Ράφα, στο χώμα γίνεται ακόμα πιο αποτελεσματικό, αναγκάζοντας τους αντιπάλους του είτε να μπαίνουν μέσα στο court για να πάρουν τη μπάλα στο ανέβασμα (ρίσκο και δύσκολη πρακτική σε βάθος χρόνου) είτε να χτυπάνε πάνω από τους ώμους, δυσκολεύοντας πολύ ειδικά τους τενίστες με το one handed backhand.

Η μαχητικότητα και η πνευματική δύναμη του Ναδάλ, είναι ασυναγώνιστη. Εκεί που οποιοσδήποτε άλλος τενίστας θα είχε λυγίσει, ο Ταυρομάχος από τη Μαγιόρκα σε κάνει να παίζεις πάντα την έξτρα μπάλα, ασκώντας ασφυκτική ψυχολογική πίεση όση ώρα βρίσκεσαι στο γήπεδο απέναντί του.

Μπορείς να αντέξεις και να διαχειριστείς αυτή την πίεση για 3, 4, 5 ώρες; Τότε έχεις πιθανότητες.

Η σωματική δύναμη, είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό, ειδικά στις χωμάτινες επιφάνειες. Ο Ναδάλ είναι από τους πιο καλογυμνασμένους τενίστες (αν όχι ο πιο γυμνασμένος) και αυτό του επιτρέπει να παίζει με την ίδια ένταση από το 1ο μέχρι το 180ο+ λεπτό του ματς. Δεν είναι λίγες οι φορές, μάλιστα, που ο Ισπανός καταφέρνει να αυξήσει ρυθμό, ένταση και αποτελεσματικότητα όσο το παιχνίδι πηγαίνει και κρίνεται στη δύναμη και αντοχή…

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, κάνουν το εγχείρημα, σχεδόν αδύνατο.

Ο Ναδάλ είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο όμως τα ρεκόρ και οι παραδόσεις είναι για να σπάνε και ο Ντόμινικ Τιμ δείχνει πιο ώριμος και έτοιμος από ποτέ για το επόμενο βήμα.

Θα βρεθεί για πρώτη φορά σε τελικό Grand Slam και αυτό θα του προσθέσει πίεση…

Αναμένεται να παρακολουθήσουμε έναν συναρπαστικό και θεαματικό τελικό…

Court Philippe-Chatrier – Ώρα έναρξης: 16:00 GR-Eurosport

Rafa Nadal (ESP) [1] vs Dominic Thiem (AUS) [7]

Men’s Draw | Women’s Draw | OOP (-1h)

The post ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα