Δύσβατο μονοπάτι για “Βασιλιά”!

Η επιστροφή του Ρότζερ Φέντερερ στο τένις είναι γεγονός. Μετά από περίπου τρεις μήνες απουσίας από το άθλημα, ο Ελβετός “Βασιλιάς” επιστρέφει δριμύτερος στα courts, αρχής γενομένης από το 250αρι τουρνουά στο γρασίδι της Στουτγκάρδης. Παρακάτω, αναλυτικά η κλήρωση του Mercedes Cup…

Από το όχι και τόσο… αγαπημένο του Mercedes Cup

στην Στουτγκάρδη της Γερμανίας θα ξεκινήσει και φέτος τις υποχρεώσεις του στην grass court season ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών, Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Ελβετός, όμως, μόνο εύκολο μονοπάτι δεν θα έχει στην προσπάθεια που θα κάνει να κατακτήσει για πρώτη φορά στην καριέρα του τον τίτλο στο τουρνουά, μετά από δυο αποτυχημένες απόπειρες το 2016 και το 2017.

Η κλήρωση του κυρίως ταμπλό στο Mercedes Cup δημιούργησε ένα άκρως ενδιαφέρον bracket, με τον Ρότζερ ναι μεν να είναι το Νο1 και να ηγείται του ταμπλό, χωρίς όμως να έχει τόσο ευνοϊκή κλήρωση.

Αυτό, γιατί, μετά τον 1ο γύρο τον οποίο περνάει bye, θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει τον σπεσιαλίστα στο γρασίδι Μίσα Ζβέρεφ, ο οποίος θα παίζει στην πατρίδα του. Αν καταφέρει να περάσει το εμπόδιο του Ζβέρεφ, ο Φέντερερ θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει ακόμη έναν πολύ επικίνδυνο τενίστα στο γρασίδι, στα προημιτελικά του θεσμού.

Ο λόγος για τον Ντένις Σαποβάλοφ, ο οποίος έχει δηλώσει ουκ ολίγες φορές την αγάπη του για την “πράσινη” επιφάνεια, ενώ, αξίζει να σημειωθεί πως οι δυο τους δεν έχουν αναμετρηθεί ποτέ.

Στα ημιτελικά, ο Ελβετός έχει ως πιθανό αντίπαλό του τον επίσης πολύ δυνατό Νικ Κύργιο, ή τον σπεσιαλίστα στο γρασίδι και φιναλίστ του περσινού Mercedes Cup, Φελισιάνο Λόπεζ, ο οποίος είναι και αυτός στο πάνω μέρος του ταμπλό.

Αν μπορέσει να βγει αλώβητος από το ομολογουμένως δύσβατο μονοπάτι μέχρι τον τελικό, ο Ρότζερ θα αντιμετωπίσει πιθανότατα, έναν εκ των Λούκα Πούιγ, που είναι μάλιστα ο υπερασπιστής του τίτλου, Τόμας Μπέρντιχ, Μίλος Ράονιτς και Φιλίπ Κολσράιμπερ.

Στο κάτω μέρος του ταμπλό, πιθανοί προημιτελικοί είναι Ράονιτς-Μπέρντιχ και Πούιγ-Κολσράιμπερ, ενώ ξεχωρίζει τ ντέρμπι του 1ου γύρου ανάμεσα στον Μπενουά Περ και τον Τέιλορ Φριτζ.

Επίσης, ενδιαφέροντες αγώνες 1ου γύρου είναι και αυτοί του Μάρτερερ με τον Γκόγιοβτζικ και του Τροίτσκι με τον Φελισιάνο Λόπεζ.

H διοργάνωση ξεκινάει την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιουνίου.

Πιθανοί προημιτελικοί

Φέντερερ-Σαποβάλοφ

Κύργιος-Φ. Λόπεζ

Ράονιτς-Μπέρντιχ

Πούιγ-Κολσράιμπερ

Mercedes Cup Men’s Draw | OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Δύσβατο μονοπάτι για “Βασιλιά”! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα