“Ο Φέντερερ δεν είναι πρώτο φαβορί στο Wimbledon”

Ο κάτοχος επτά Grand Slam τίτλων και νυν σχολιαστής του Eurosport, Ματς Βιλάντερ, μίλησε για την έναρξη του Wimbledon, τονίζοντας πως ο Ρότζερ Φέντερερ δεν είναι σε καμία περίπτωση το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου…

Ο Σουηδός θρύλος του αθλήματος, εστίασε στο ότι πολλοί αγώνες θα κριθούν σε πέμπτο σετ, επισημαίνοντας πως ο Φέντερερ πια

δεν έχει την ικανότητα να κερδίζει εύκολα τέτοια ματς.

Πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου στο Λονδίνου, έθεσε τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ενώ από… κοντά έβαλε και τον Ράφα Ναδάλ, που είναι φορμαρισμένος το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βιλάντερ, σε ερώτηση για το αν ο Φέντερερ είναι το πρώτο φαβορί στο Wimbledon:

“Όχι, δεν είναι σε καμία περίπτωση το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του Wimbledon. Αυτό, κυρίως γιατί δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσει ο οργανισμός του σε best of five αγώνες στο γρασίδι.

Είναι μέσα σε μια λίστα με φαβορί, αλλά φυσικά όχι πρώτο. Για εμένα, ο Τζόκοβιτς έχει το πάνω χέρι. Λίγο πιο πίσω του είναι ο Ναδάλ και ο Φέντερερ μαζί. Δεν είμαι σίγουρος για το αν ο Ελβετός μπορεί να κερδίζει ακόμη αγώνες που θα κρίνονται στα πέντε σετ.

Αν το τουρνουά κρίνονταν στα δυο σετ, τότε πιθανόν να έλεγα ότι ο Φέντερερ είναι το πρώτο φαβορί για τον τίτλο, αλλά τώρα όχι. Είναι τεράστια η διαφορά πλέον.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα παιδιά του Tour, υπάρχουν πέντε-έξι από αυτά, που μπορούν να κάνουν μεγάλες εκπλήξεις κατά την διάρκεια του θεσμού”.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post “Ο Φέντερερ δεν είναι πρώτο φαβορί στο Wimbledon” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα