Γεμάτος αγκάθια ο δρόμος για τον Ναδάλ

Δύσκολη κλήρωση για τον Ράφαελ Ναδάλ στο Grand Slam που τον δυσκολεύει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο τα τελευταία χρόνια

Ακόμα και για τον ίδιο τον Ναδάλ, η κατάκτηση του φετινού φετινού Wimbledon Championships είναι εξαιρετικά δύσκολη αποστολή και για να καταφέρει να επιστρέψει στο Λονδρέζικο θρόνο, για πρώτη φορά μετά το 2010, θα πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό του.

Αν και Νο2 στον κόσμο, ο 33χρονος Ισπανός τοποθετήθηκε στο Νο3

του ταμπλό και θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει δύσκολους αντιπάλους, στο δρόμο για το 19ο Grand Slam της καριέρας του.

Μεταξύ του 2006 και του 2011, ο Ράφα αγωνίστηκε σε πέντε συνεχόμενους τελικούς στο All England Club (δεν έπαιξε το 2009 λόγω τραυματισμού), κερδίζοντας δύο φορές το βαρύτιμο τρόπαιο το 2008 και το 2010.

Στα επόμενα πέντε ταξίδια του στο Λονδίνο, δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον 4ο γύρο, γνωρίζοντας ορισμένες οδυνηρές ήττες στα γρήγορα courts του Wimbledon. Η “γκίνια” έσπασε πέρυσι, όταν έκανε μια σπουδαία πορεία που σταμάτησε πάνω στον μετέπειτα πρωταθλητή, Νόβακ Τζόκοβιτς, στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Προερχόμενος από τον 12ο τίτλο του στο Γαλλικό Όπεν, ο Ναδάλ δεν αγωνίστηκε σε κάποιο επίσημο τουρνουά προετοιμασίας αλλά έπαιξε δύο φιλικά στο Hurlingham Club όπου γνώρισε φιλικές ήττες από Τσίλιτς και Πουίγ.

Στον 1ο γύρο του Wimbledon, ο 33χρονος από τη Μαγιόρκα θα αντιμετωπίσει τον Γιαπωνέζο qualifier, Γιουίτσι Σουτζίτα τον οποίον θα συναντήσει για πρώτη φορά.

Όλοι στο Λονδίνο περιμένουν την πιθανή αναμέτρηση στο 2ο γύρο με τον Νικ Κύργιο o οποίος στην πρώτη του συμμετοχή στο Wimbledon, το 2014, είχε σοκάρει τον Ράφαελ Ναδάλ στον 4ο γύρο, πριν ηττηθεί στα προημιτελικά απ’τον Μίλος Ράονιτς.

Ο Ελληνοαυστραλός που έχει ρεκόρ 3-3 κόντρα στον Ναδάλ, κερδίζοντας τον Ισπανό στο πιο πρόσφατο ραντεβού τους, στην πορεία τίτλου φέτος στο Ακαπούλκο, θεωρείται ο πιο επικίνδυνος unseeded το ταμπλό και με όπλο το σπουδαίο σερβίς, μπορεί να κάνει μεγάλες ζημιές στα γρήγορα courts του All England Club.

Σε περίπτωση που ο Ναδάλ φτάσει στον 3ο γύρο, αναμένεται να συναντήσει έναν εκ των Τσόνγκα, Τόμικ ή Σαποβάλοφ που επίσης έχουν μεγάλες δυνατότητες στο γρασίδι.

Πιθανό μοιάζει και το ραντεβού με τον φιναλίστ του 2017, Μάριν Τσίλιτς στη φάση των “16” της διοργάνωσης, με τον Ναδάλ να μένει εντυπωσιασμένος απ’τον Κροάτη στο πρόσφατο φιλικό τους στο Hurlingham Club.

Αν επιβιώσει από τους τέσσερις πρώτους γύρους, ο Ναδάλ στα προημιτελικά μπορεί να συναντήσει τον Ντόμινικ Τιμ που δεν τα πηγαίνει καλά στο χορτάρι αλλά έχει δηλώσει ότι το φετινό Wimbledon είναι η ευκαιρία του να αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει και εκτός χώματος.

Ο Ναδάλ βρίσκεται στο ίδιο ταμπλό με τον οχτώ φορές πρωταθλητή του Wimbledon, Ρότζερ Φέντερερ με τον οποίον διασταυρώνονται στα ημιτελικά. Οι δυο τους, δεν έχουν παίξει ξανά στο γρασίδι μετά τον ΕΠΙΚΟ τελικό του 2008 όπου βρήκε θριαμβευτή τον Ισπανό.

Αν ο Ράφα καταφέρει να περάσει στον πρώτο του τελικό στο Wimbledon εδώ και οχτώ χρόνια (απ’το 2011), εκεί ίσως βρει απέναντί του τον κάτοχο του τίτλου, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Με δεδομένα τα παραπάνω, ένας τίτλος για τον Ναδάλ στο φετινό Championships, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το σπουδαιότερο επίτευγμα στην καριέρα του Ισπανού.

WIMBLEDON MEN’S DRAW | OOP (-2h)

The post Γεμάτος αγκάθια ο δρόμος για τον Ναδάλ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα