Έτοιμος για το Wimbledon ο “Βασιλιάς”

Ήρεμος και απόλυτα έτοιμος για την έναρξη της πορείας του σε ακόμα ένα Wimbledon είναι ο Ρότζερ Φέντερερ.

Η προετοιμασία του πριν το Wimbledon πήγε καλά όσο από πλευράς προπόνησης όσο και από πλευράς αγώνων (νικητής στο Χάλε) και ένας πολύ ήρεμος Ρότζερ Φέντερερ εμφανίστηκε στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν την έναρξη της διοργάνωσης.

Ο 37χρονος Ελβετός εξακολουθεί να θεωρεί “ξεχωριστή” την επιφάνεια

του γρασιδιού όσο και αν η ταχύτητα της έχει γίνει αισθητά πιο αργή τα τελευταία χρόνια.

“Ειδικά η πρώτη εβδομάδα του Wimbledon είναι μία εβδομάδα προσαρμογής. Το γρασίδι είναι ακόμα μαλακό, η κίνηση είναι κάπως πιο δύσκολη, πρέπει να τη συνηθίσεις. Μετά, έχεις βρει το ρυθμό σου” ανέφερε ο Ροτζ που έχει κερδίσει τέσσερις φορές το Wimbledon δίχως να χάσει σετ την πρώτη εβδομάδα.

“Δεν με πειράζει αν έχω αγώνα τεσσάρων ή πέντε σετ νωρίς. Μπορεί και έτσι να κατακτήσει κάποιος το τουρνουά. Η στρατηγική μου είναι να μην εμπλακώ σε μεγάλα ράλι και να παίξω επιθετικά από νωρίς” πρόσθεσε.

Έδωσε και το δικό του σχόλιο στην περίφημη διαμάχη για τον τρόπο seeding που ακολουθεί η διοργάνωση.

“Είναι αυτή που είναι και το γνωρίζαμε από καιρό πριν. Δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα να κάνεις από το να το αποδεχτείς. Το χειρότερο θα ήταν, κατά τη γνώμη μου, αν ένας seeded παίκτης έχασε το seeding του. Αυτό θα ήταν χειρότερο από την περίπτωση του Ράφα”.

Τέλος, ο “Βασιλιάς” τέθηκε κάθετα εκτός οποιασδήποτε μορφής on-court coaching που συζητείται για τα Slams.

“Ξέρω τα επιχειρήματα και για τις δύο απόψεις. Εγώ είμαι κατά του coaching γιατί αυτό κάνει το άθλημα μας ξεχωριστό: η ικανότητα να βρίσκεις μόνος σου τις λύσεις υπό πίεση δίχως τη βοήθεια κάποιου”.

Κώστας Αϊτάκης

The post Έτοιμος για το Wimbledon ο “Βασιλιάς” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα