Ντουμπάι: Παλικαρίσια ανατροπή από Σίνερ (vids)

Ο Γιάνικ Σίνερ έσωσε τρία συνεχόμενα match points του Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα στο tie-break του 2ου set της μεταξύ τους αναμέτρησης, για τον 1ο γύρο του Dubai Duty Free Tennis Championships, και γύρισε ένα φαινομενικά χαμένο ματς, “σφραγίζοντας” το ντέρμπι των “16” κόντρα στον Άντι Μάρεϊ.

Ο 20χρονος Ιταλός πανηγύρισε απίθανη νίκη

επί του Νο43 τενίστα του κόσμου, επιστρέφοντας από πολύ δύσκολη θέση.

Μετά από 2 ώρες και 33 λεπτά σπουδαίας μάχης, επικράτησε με 4-6, 7-6(6), 6-3, στην επιστροφή του στην ενεργό δράση μετά τον αποκλεισμό του από τον Στέφανο Τσιτσιπά, στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν.

Ο Νο10 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, βρέθηκε πίσω με set και break (4-6, 2-4), με τον Φοκίνα να έχει μοναδική ευκαιρία να “κλείσει” το ματς σε straight sets. Ο Ιταλός ανέβασε ρυθμό, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του αντιπάλου του, κέρδισε δυο σερί games (4-4) και λίγες στιγμές αργότερα, το 2ο set οδηγήθηκε σε tie-break (6-6).

Εκεί, ο Ισπανός έμελλε να πάθει πρωτόγνωρο blackout όταν προηγήθηκε με 3-6, έχοντας τρία συνεχόμενα match points στη διάθεσή του. Ο Σίνερ τα έσωσε όλα, επιδεικνύοντας ατσάλινα νεύρα και συνολικά με πέντε συνεχόμενους πόντους (8-6), ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 3ο set ο Ιταλός ήταν κυρίαρχος, δεν συνάντησε το παραμικρό πρόβλημα, αφού είχε ήδη πάρει το μομέντουμ με το μέρος του και με ένα break έφτασε στη μεγάλη νίκη με 6-3.

Saving match points vs not converting match points

Contrasting emotions on display at #DDFTennis… pic.twitter.com/ZGB12T3TEH

Tennis TV (@TennisTV) February 22, 2022

Έμαθε αντίπαλο ο Τζόκοβιτς

Τον επόμενο αντίπαλό του στο 500άρι τουρνουά του Ντουμπάι έμαθε ο Νο1 του ταμπλό, Νόβακ Τζόκοβιτς. Μετά τη νίκη στο ντεμπούτο του, το βράδυ της Δευτέρας κόντρα στον Λορέντζο Μουζέτι, ο Νόλε θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο τον Κάρεν Χατσάνοφ (Νο26).

Ο Ρώσος κέρδισε ένα μαραθώνιο ματς (2 ώρες και 48λεπτά) κόντρα στον Άλεξ Ντε Μινόρ (Νο32), με 6-3, 6-7(1), 7-5 και θα αντιμετωπίσει τον κορυφαίο τενίστα του κόσμου για 6η φορά στην καριέρα του, σε επίσημο ματς.

Clutch tennis @karenkhachanov survives a De Minaur comeback to win 6-3 6-7 7-5 and set up a mouth-watering second round clash with Djokovic!#DDFTennis pic.twitter.com/m33BE7XEOi

Tennis TV (@TennisTV) February 22, 2022

Μάλιστα, Τζόκοβιτς και Χατσάνοφ είχαν τεθεί αντιμέτωποι στα προημιτελικά του Ντουμπάι το 2020, με τον Σέρβο να επικρατεί άνετα και λίγες ημέρες αργότερα να κατακτά τον τίτλο στον θεσμό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Στον 2ο γύρο προκρίθηκε και ο Νο5 του ταμπλό, Χούμπερτ Χουρκάτς, με νίκη επί του Αλεξάντερ Μπούμπλικ (Νο30). Ο Πολωνός επιβλήθηκε με 6-3, 6-1 και στη συνέχεια θα βρει απέναντί του τον Σλοβάκο, Άλεξ Μόλκαν (Νο69).

DUBAI CHAMPIONSHIPS DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (+2h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ντουμπάι: Παλικαρίσια ανατροπή από Σίνερ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα