Μαγική ανατροπή από Οσταπένκο στο ματς του τουρνουά

Η Γέλενα Οσταπένκο κάνει απίθανα πράγματα στο Ντουμπάι καθώς μετά από τις Σοφία Κένιν και Ίγκα Σφιόντεκ νίκησε και την Πέτρα Κβίτοβα με 5-7, 7-5, 7-6(9) στο καλύτερο παιχνίδι του τουρνουά μέχρι τώρα. 

Η Λετονή κέρδισε 3η κάτοχο Grand Slam στη σειρά, αλλά αυτή τη φορά το έκανε με εντυπωσιακό τρόπο καθώς κατάφερε να γυρίσει από το 3-5 του 2ου set, αλλά να σβήσει και match-point της Κβίτοβα στο tie-break του 3ου set

εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στα ημιτελικά για 1η φορά στη διοργάνωση, αλλά και για 2η σερί εβδομάδα μετά την Αγία Πετρούπολη.

Η εξαιρετική breaker σημείωσε 6/10 break-points, ενώ στάθηκε ψύχραιμη σε όλες τις περιπτώσεις (και ήταν πολλές) που βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. 

Στο 1ο set η Νο21 του κόσμου βρέθηκε μπροστά με 3-0 και 4-1 χάρη σ’ ένα γρήγορο break, όμως η Κβίτοβα κατέκτησε τα 6 από τα επόμενα 7 games φτάνοντας στην κατάκτηση του set με 7-5.

A Czech in czarge @Petra_Kvitova | #DDFTennis pic.twitter.com/L7MoHPijre

wta (@WTA) February 17, 2022

Στο 2ο σκέλος του προημιτελικού, ήταν η σειρά της Τσέχας να βρει break από νωρίς (2-0) και να προηγηθεί με 3-1. To 7o game ήταν αυτό που άλλαξε την εικόνα του set με την Οσταπένκο να σβήνει 2 break-points κάνοντας ένα τεράστιο hold και μειώνοντας σε 4-3. 

Η Κβίτοβα, έχοντας προβάδισμα με 5-4, πήρε τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το ματς, όμως όχι μόνο δεν το κατάφερε, αλλά με τρία σερί games η Οσταπένκο την “πλήρωσε” με το ίδιο νόμισμα φτάνοντας στην ισοφάριση (1-1).

From 3-5 down in Set 2…

@JelenaOstapenk8 forces a decider against Kvitova!

Who makes the #DDFTennis semifinals from here? pic.twitter.com/QwQUErMzSR

wta (@WTA) February 17, 2022

Η δύο παίκτριες ξεκίνησαν έχοντας από ένα break (2-2), με την Κβίτοβα να φτάνει σε break στο 9ο game (5-4) έχοντας και πάλι την ευκαιρία να κλείσει το ματς στο service της. Αλλά για μία ακόμη φορά η Οσταπένκο έφτασε στο break ισοφαρίζοντας σε 5-5 με το decider set να κρίνεται στο tie-break. 

Εκεί η Κβίτοβα προηγήθηκε με 2/0 και 4/2, όμως η πρώτη που έφτασε σε match-point και μάλιστα δύο φορές ήταν η Οσταπένκο (6/5, 7/6). Η Κβίτοβα με ένα μίνι break έφερε τη διαδικασία στα ίσια φτάνοντας η ίδια λίγο αργότερα, έναν πόντο μακριά από τα ημιτελικά (8/7).

Από εκείνο το σημείο και μετά όμως η Οσταπένκο κατάφερε να κατακτήσει τους τέσσερις από τους επόμενους 5 πόντους φτάνοντας στη νίκη και την πρόκριση σε ημιτελικά διοργάνωσης για 2η φορά φέτος. 

From the BRINK

@JelenaOstapenk8 saves a match point and defeats a third Slam champion in a row to reach the last four in Dubai!#DDFTennis pic.twitter.com/DPDAaiIIBE

wta (@WTA) February 17, 2022

Στα ημιτελικά θα περιμένει μια εκ των Σιμόνα Χάλεπ και Ονς Ζαμπέρ οι οποίες αγωνίζονται την Πέμπτη (17:00 GR). 

WTA 500 DUBAI DFTC SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (+2h)

The post Μαγική ανατροπή από Οσταπένκο στο ματς του τουρνουά appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα