Νέος πρωταθλητής Grand Slam του χρόνου

Ο Ντόμινικ Τιμ πιστεύει ακράδαντα ότι ήρθε η στιγμή που ένας νέος τενίστας, εκπρόσωπος της next generation θα κατακτήσει Grand Slam τιτλο το 2020

Πολύ κουβέντα έχει γίνει τα τελευταία δύο χρόνια, σχετικά με την αδυναμία των νέων παικτών να σταματήσουν την απόλυτη κυριαρχία των Big Three, Φέντερερ, Ναδάλ, Τζόκοβιτς στο παγκόσμιο tour.

Το σκηνικό,

φαίνεται να αλλάζει το τελευταίο διάστημα, λόγω της εξαιρετικής πορείας του Ντανίλ Μεντβέντεφ με δύο Masters τίτλους στο δεύτερο μισό της χρονιάς όσο και από την πιο σταθερή παρουσία των Τιμ, Ζβέρεφ, Τσιτσιπά στα μεγάλα ραντεβού.

Η αρχή της νέας τάξης πραγμάτων, γίνεται τα τελευταία χρόνια στο ATP Finals όπου από το 2017 τρεις τενίστες έχουν κάνει την υπέρβαση κατακτώντας τους τρεις τελευταίους τίτλους, στο μεγάλο φινάλε της σεζόν. Ντιμιτρόφ (2017), Ζβέρεφ (2018) και τώρα ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος έγινε ο νεότερος πρωταθλητής της διοργάνωσης, τα τελευταία 18 χρόνια!

Ο Ντόμινικ Τιμ που ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της φετινής διοργάνωσης, εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως του χρόνου αυτή η αντεπίθεση των νέων, θα μεταφερθεί και στα Grand Slam που αποτελούν τις σημαντικότερες διοργανώσεις στο τένις.

“Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να το κάνουμε του χρόνου. Όλοι παίζουμε σπουδαίο τένις. Ο Σάσα, ο Στέφανος, εγώ και κάποιοι άλλοι. Είμαι βέβαιος ότι θα δούμε έναν νέο νεαρό πρωταθλητή Grand Slam την επόμενη χρονιά” είπε χαρακτηριστικά ο Τιμ, στη συνέντευξη Τύπου πριν αναχωρήσει από το Λονδίνο.

Ο 26χρονος Αυστριακός, Νο5 της παγκόσμιας κατατάταξης και πολύ κοντά, πλέον, στον 3ο Ρότζερ Φέντερερ, αναφέρθηκε και στον τελικό του ATP Finals, υποστηρίζοντας πως ο Τσιτσιπάς έπαιξε εξαιρετικό τένις και πως άξιζε 100% τον τίτλο.

“Έπαιξε σπουδαία σήμερα. Έπαιξε εξαιρετικά σε όλο το τουρνουά. Είναι ο πρωταθλητής και το αξίζει 100%. Επίσης, πιστεύω ότι είναι σπουδαίο για το τένις που έχουμε τον Στέφανο γιατί έχει ένα πολύ ελκυστικό στυλ παιχνιδιού, με ένα χέρι backhand που είναι επίσης ωραιο. Πολύ όμορφη τεχνική. Είναι σπουδαίο που βρίσκεται στην κορυφή και σίγουρα θα παλέψει για τους μεγάλους τίτλους στο μέλλον.

“Είμαι επίσης βέβαιος ότι μπορώ να τον προκαλέσω σε κάθε παιχνίδι που θα κάνουμε στο μέλλον. Ελπίζω να παίξουμε πολλές σε μεγάλα ματς”

Ο Τιμ θεωρείται αυθεντεία στο χώμα, όμως τα αποτελέσματά του το τελευταίο εξάμηνο στις πιο γρήγορες επιφάνειες, δείχνουν πως μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε πολλά ακόμη τουρνουά. Έχει κερδίσει τα 16 από τα τελευταία 20 παιχνίδια του στο tour, έχοντας τίτλους σε Πεκίνο (νίκη επί Τσιτσιπά) και Βιέννη (νίκη επί Σβάρτσμαν). Άλλωστε, στο ξεκίνημα της χρονιάς, κατέκτησε τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του, με νίκη επι του Ρότζερ Φέντερερ στον τελικό του Indian Wells Masters.

“Μετά το US Open, είμαι πολύ χαρούμενος με τη βελτίωση του παιχνιδιού μου. Το Indian Wells είναι ένα αργό hard court. Ταιριάζει στο παιχνίδι μου γιατί μοιάζει πολύ με το χώμα. Όμως εδώ στο Λονδίνο, στη Βιέννη, στο Πεκίνο και στη Σαγκάη έπαιξα εξαιρετικό τένις, στις επιφάνειες που δυσκολευόμουν πολύ τα τελευταία χρόνια.

“Ειδικά παίζοντας εδώ στον τελικό του Λονδίνου, είναι ένα απίστευτο αποτέλεσμα για μένα. Παρότι είναι μεγάλη και σκληρή η ήττα μου σήμερα, σκέφτομαι το πόσο πολύ έχω βελτιώσει το παιχνίδι μου κι αυτό μου δίνει αυτοπεποίθηση” είπε χαρακτηριστικά.

The post Νέος πρωταθλητής Grand Slam του χρόνου appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα