Τι κέρδισε ο Στέφανος στο Λονδίνο

Ήταν μια αξέχαστη εβδομάδα για τον Στέφανο Τσιτσιπά και τα οφέλη από την κατάκτηση του ATP Finals, πολλά και διάφορα…

Με 1.300 πόντους ATP έφυγε από την Ο2 Arena ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος εδραιώνεται στην 6η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, βάζοντας πλώρη για 5αδα στο άμεσο μέλλον.

Ο 21χρονος πρωταθλητής μας, πέτυχε τέσσερις νίκες σε πέντε παιχνίδια που έδωσε στο ATP

Finals και πλησίασε στους 405 βαθμούς τον 5ο της βαθμολογίας, Ντανίλ Μεντβέντεφ ενώ μεγάλωσε πολύ τη διαφορά από τον 7ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ (περίπου 2.000 βαθμοί).

Πέρα από τα βαθμολογικά οφέλη, ο Στέφανος τίναξε την μπάνκα στον αέρα, φουσκώνοντας κατά πολύ και τους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας άσος φεύγει πλουσιότερος κατά 2.6 εκατομμύρια δολάρια (!!) από την Αγγλική πρωτεύουσα, εκτινάσσοντας το φετινό του prize money στα 6.7 εκατομμύρια ενώ τα συνολικά έπαθλα στην καριέρα του, αγγίζουν πλέον τα 10εκ.!

Πέρα, όμως, από τους πολυπόθητους βαθμούς και τα καλοδεχούμενα χρήματα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε κάτι πολύ πιο σημαντικό κατά τη διάρκεια της μνημειώδης εβδομάδας του στο Λονδίνο.

Κέρδισε παγκόσμια αναγνώριση, κέρδισε επιπλέον αυτοπεποίθηση, κέρδισε μομέντουμ στο οποίο θα κτίσει για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα στη συνέχεια.

Έδειξε σε όλους και πρώτα απ’όλα στον εαυτό του, ότι είναι μέλος της ελίτ του ανδρικού τένις και πλέον θα προσπαθήσει με ακόμα περισσότερες πιθανότητες, την ολοκλήρωση ενός τεράστιου ονείρου: Tην κατάκτηση ενός Grand Slam τίτλου.

Το παραδέχθηκε και ο ίδιος, ότι πλέον νιώθει έτοιμος για ένα Major τουρνουά και θα το επιδιώξει αρχής γενομένης από το Australian Open 2020.

Εκεί, άλλωστε, στα γήπεδα της Μελβούρνης έκανε το πρώτο μεγάλο “ΜΠΑΜ” αγωνιζόμενος στον πρώτο ημιτελικό Grand Slam της καριέρας του, πετυχαίνοντας και μια από τις σπουδαιότερες νίκες του, στον 4ο γύρο της φετινής διοργάνωσης, κόντρα στον Ρότζερ Φέντερερ.

Ακόμα κι αν δεν γίνει του χρόνου, είναι βέβαιο και όλοι το γνωρίζουν πως είναι θέμα χρόνου να γίνει…

The post Τι κέρδισε ο Στέφανος στο Λονδίνο appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα