Τσιτσιπάς: “Είμαι κοντά σε ένα Grand Slam”

Άνοιξε η όρεξη του Στέφανου μετά την κατάκτηση του ATP Finals και από το 2020 θα κυνηγήσει το μεγάλο όνειρο ενός Grand Slam τίτλου

Μετά τη μαγική εβδομάδα στο Λονδίνο, πείστηκαν και οι πιο δύσπιστοι ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ικανός για πολύ μεγάλα πράγματα.

Αρκετοί συνάδελφοί του και ειδικοί του αθλήματος, δεν έχουν διστάσει να τον χαρακτηρίσουν μελλοντικό Νο1 και μελλοντικό πρωταθλητή σε Grand Slam.

Σε

δηλώσεις του μετά τη μεγάλη νίκη με 6-7, 6-2, 7-6 επί του Ντόμινικ Τιμ στον συγκλονιστικό τελικό του ATP Finals, ο Στέφανος δεν μάσησε τα λόγια του και έκανε λόγο για κατάκτηση Grand Slam.

“Νιώθω ότι το παιχνίδι μου γίνεται ολοένα και καλύτερο και πιστεύω πραγματικά ότι βρίσκομαι κοντά στο να στεφθώ πρωταθλητής σε Grand Slam. Γνωρίζω ότι είναι βαριά δήλωση αλλά νιώθω ότι ανήκω σε αυτό το γκρουπ” είπε χαρακτηριστικά ο Στέφανος στη συνέντευξη Τύπου.

Για το αγωνιστικό μέρος του τελικού, ο Στέφανος είπε: “Δεν έχω ιδέα πως έπαιξα τόσο καλά στο 2ο σετ. Πιστεύω το μυαλό μου ήταν ήρεμο και δεν σκεφτόμουν πολύ, γεγονός που με οδήγησε σε αυτή τη σπουδαία απόδοση στο 2ο σετ. Δεν του έδωσα πολλά περιθώρια. Ήταν ένα εξαιρετικό σετ για μένα. Στο 3ο σετ εκνευρίστηκα που έπαιζα με τέτοια νεύρα. Προηγήθηκα με break αλλά δεν κατάφερα να το κρατήσω. Όλα κρίθηκαν στο tie break και είμαι ανακουφισμένος που κατάφερα να κερδίσω και να πραγματοποιήσω αυτή την εμφάνιση”

Το κοινό ήταν μοιρασμένο στα τελευταία κρίσιμα λεπτά, όμως οι πολλοί Έλληνες που βρέθηκαν στις κερκίδες της O2, αποδείχθηκαν πιο δυνατοί από τους υπόλοιπους.

“Η στήριξη του κοινού ήταν απίστευτη. Ένιωσα ότι είχα έναν ολόκληρο στρατό από φιλάθλους στο πλευρό μου. Αυτό μου έδωσε μεγάλη ενέργεια. Μου έδωσε την πίστη ότι μπορώ να καταφέρω πολλά πράγματα. Μου έδωσε κίνητρο. Το λατρεύω αυτό. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους που ήρθαν να με στηρίξουν σήμερα, κρατώντας μια ελληνική σημαία. Ένιωσα σαν να είμαι σπίτι μου”

“Νιώθω απίστευτα που κρατάω στα χέρια μου αυτό το τρόπαιο. Αυτό το τουρνουά ήταν απίστευτο και η στήριξη του κόσμου το έκανε πολύ συγκινητικό. Δεν έχω νιώσει ποτέ τόση στήριξη σε ένα γήπεδο σαν αυτό. Σας το χρωστάω. Γενικά η ατμόσφαιρα όλη την εβδομάδα ήταν απίστευτη”

Pure art @StefTsitsipas‘ trophy lift in full slo-mo glory…#NittoATPFinals pic.twitter.com/MMzKwZIF3d

Tennis TV (@TennisTV) November 17, 2019

Ο Τσιτσιπάς θυμήθηκε και την πρώτη φορά που βρέθηκε στην Ο2 Arena, σαν Νο1 στα juniors το 2016 και προπονήθηκε με τον Τιμ.

“Μοιάζει απίστευτο. Η πρώτη φορά που συνάντησα τον Ντόμινικ ήταν όταν είχα έρθει εδώ σαν sparring partner. Ήμουν Νο1 στα juniors και η ITF με είχε καλέσει να προπονώ τους συμμετέχοντες στο τουρνουά. Νομίζω η πρώτη μου προπόνηση ήταν με τον Ντόμινικ. Απίστευτο ε; Τώρα ήμασταν αντιμέτωποι σε έναν ακόμη τελικό. Είναι φανταστικό. Τρέφω απεριόριστο θαυμασμό για τον Ντόμινικ για όλα όσα έχει καταφέρει αυτά τα χρόνια” είπε ο Στεφ.

NITTO ATP FINALS DRAW | DOUBLES DRAW

The post Τσιτσιπάς: “Είμαι κοντά σε ένα Grand Slam” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα