Νέο career high η Μαρία!

14:12 2/4/2018 - Πηγή: Tennis24
Η Μαρία Σάκκαρη μετά την εξαιρετική της πορεία και στο Miami Open των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, κέρδισε πέντε θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και βελτίωσε το ρεκόρ καριέρας της. Αναλυτικά η παγκόσμια κατάταξη της WTA…

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, Μαρία Σάκκαρη, μετά από έναν… γεμάτο μήνα, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στα δυο πολύ σημαντικά τουρνουά του BNP Paribas Open και

του Miami Open, έχοντας εννοείται, θετικό πρόσημο ως απολογισμό.

Στην ανανεωμένη παγκόσμια κατάταξη της WTA, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βρίσκεται στο Νο47 του κόσμου, έχοντας κερδίσει πέντε θέσεις από την προηγούμενη εβδομάδα και όντας πλέον, για πρώτη φορά στην καριέρα της, σε τόσο υψηλή θέση.

Η 22χρονη είχε ως career high το Νο48 και πλέον αφού… προσπέρασε και αυτό, μπορεί να στοχεύει ακόμη ψηλότερα, αφού βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση την δεδομένη χρονική περίοδο και έτοιμη για ακόμη μεγαλύτερες… πτήσεις στην παγκόσμια κατάταξη.

Εκτός της Μαρίας, νέο ρεκόρ καριέρας σημείωσε και η πρωταθλήτρια του Miami Open, Σλόαν Στίβενς. Η 25χρονη Αμερικανίδα έφτασε το Νο9 του κόσμου για πρώτη φορά στην ζωή της, κερδίζοντας μετά τον τίτλο της στο Μαϊάμι και τρεις θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, πράγμα που την έφερε από το Νο12 στο Νο9.

Άλλη αλλαγή στο Top10 της παγκόσμιας κατάταξη δεν υπήρξε, με τις τρεις θέσεις που κέρδισε η Στίβενς, να της… χάνουν οι Πέτρα Κβίτοβα, Αντζέλικα Κέρμπερ και Ντάρια Κασάτκινα.

Στο Νο1 δηλαδή βρίσκεται σταθερά η Σιμόνα Χάλεπ, με τις Καρολίν Βοζνιάκι και Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα. Ελίνα Σβτιόλινα και Γέλενα Οσταπένκο καταλαμβάνουν τις θέσεις τέσσερα και πέντε, ενώ την τελική δεκάδα συμπληρώνουν κατά σειρά οι Καρολίνα Πλίσκοβα, Καρολίν Γκαρσία, Βίνους Γουίλιαμς, Σλόαν Στίβενς και Πέτρα Κβίτοβα.

Ρεκόρ καριέρας και για την Ναόμι Οσάκα πάντως, η οποία συνεχίζει να εντυπωσιάζει και βρίσκεται πλέον… δυο ανάσες από την είσοδό της στο Top20 για πρώτη φορά στην καριέρα της. Η Γιαπωνέζα κέρδισε μια θέση αυτήν την εβδομάδα και βρίσκεται πλέον στο Νο21 του κόσμου.

Οκτώ θέσεις από την προηγούμενη εβδομάδα έχασε η Βρετανή Γιοχάνα Κόντα, η οποία πλέον βρίσκεται στο Νο22 του κόσμου, από το Νο14 που ήταν πριν.

Τέλος, τις δυο μεγαλύτερες ανόδους στο Top100 της παγκόσμιας κατάταξης τούτη την εβδομάδα, πραγματοποίησαν η Ντανιέλ Κόλινς από την Αμερική και η Γιαφάν Γουάνγκ από την Κίνα.

Η μεν Κόλινς, πραγματοποίησε τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας της στο Μαϊάμι την εβδομάδα που μας πέρασε και εξαργυρώνει τις εκπληκτικές επιδόσεις της με άνοδο 40(!) θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη. Από το Νο93 λοιπόν, η Αμερικανίδα έφτασε στο Νο53, μόλις έξι θέσεις μακριά από την δική μας Μαρία Σάκκαρη.

Τέλος, η Γιαφάν Γουάνγκ μπορεί να πανηγυρίζει την πρώτη της είσοδο στο Top100 στην καριέρα της! Η Κινέζα έφτασε μέχρι την φάση των “16” στο Miami Open των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και πλέον βρίσκεται στο Νο97 του κόσμου, 28(!) θέσεις ψηλότερα από εκεί που βρισκόταν την περασμένη εβδομάδα(Νο125).

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Νέο career high η Μαρία! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα