Master(s) and Commander! – VIDEO

22:52 1/4/2018 - Πηγή: Tennis24
Ο Τζον Ισνερ κατέκτησε τον πρώτο του Masters τίτλο στο Miami εις βάρος του Αλεξάντερ Ζβέρεφ κάνοντας μια μεγάλη ανατροπή και παρά το γεγονός πως κόντεψε να γίνει ιδανικός αυτόχειρας!

13ος τίτλος και φαρμακερός!

Τις πιο χαρούμενες στιγμές της επαγγελματικής του καριέρας διάγει ο Τζον Ισνερ!

Ο βετεράνος Αμερικανός χρειάστηκε να φτάσει στα 33 του για να πάρει κάποιον τίτλο ανώτερο της σειράς ATP 250!

Το καλό πράγμα αργεί να γίνει λέει ο σοφός λαός και τελικά

το κατάφερε επικρατώντας στον τελικό του Miami Masters του Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 6-7(4), 6-4, 6-4 σε ένα ματς που, εάν έχανε, θα τον στοίχειωνε για καιρό…

Και αυτό γιατί ο Αμερικανός τα έκανε όλα σωστά μέχρι να φτάσει στην υλοποίηση των break point όπου είχε…Φεντερερικά ποσοστά (2/12)!

Εστω και έτσι όμως, κρατώντας όλες τις φορές το δικό του σερβίς, κέρδισε πανάξια τον πιο μεγάλο τίτλο της καριέρας του υποχρεώνοντας παράλληλα τον Γερμανό στην πρώτη του ήττα σε τελικό Masters (2/3 κερδισμένοι).

Ενας τίτλος που ήρθε πέρα για πέρα δίκαια για τον υψηλόσωμο Αμερικανό που δεν έχει και το πιο θελκτικό στιλ παιχνιδιού, απόρροια και της σωματοδομής του, αλλά ειναι δουλευταράς και ταπεινός ενώ έδειξε πολύ βελτιωμένος σε κομμάτια του παιχνιδιού του που υστερούσε στα προηγούμενα χρόνια, όπως στο backhand αλλά κυρίως στις επιστροφές!

Μια “σωρεία” χαμένων ευκαιριών έχει να θυμάται ο Τζον Ισνερ από το πρώτο σετ…

Ο 32χρονος Αμερικανός έκανε σπουδαία δουλειά στις επιστροφές, όπως και όλη την προηγούμενη εβδομάδα στο Miami, δημιουργώντας πέντε ευκαιρίες για break αλλά εκεί που έπρεπε, δεν τελείωνε τη “δουλειά”.

Κάνοντας σοβαρά λάθη σε τουλάχιστον δύο από αυτές τις “χρυσές” ευκαιρίες, ο Ισνερ δεν έκανε το πολυπόθητο σπάσιμο σερβίς που θα τον οδηγούσε σε πολύ πλεονεκτική θέση και μοιραία το σετ πήγε στη “ρώσικη ρουλέτα” του tie break.

Ο Ζβέρεφ μπήκε αρκετά αγχωμένος στον τελικό, ωστόσο, προϊόντος του ματς κατάφερε να έχει περισσότερο ενεργητικό ρόλο στα ράλι, έφτασε σε ένα break point και σε μερικά 0-30 αλλά μέχρις εκεί.

Στη διαδικασία που έκρινε το σετ είδαμε όλα τα πιθανά σενάρια.

Αρχικά, προηγήθηκε με mini break ο Γερμανός αλλά έχασε δύο συνεχόμενους πόντους στο σερβίς του για να προηγηθεί ο Ισνερ με mini break στο 4-3.

Εντούτοις, ο Αμερικανός έπαιξε δύο “καταστροφικούς” επόμενους πόντους κάνοντας ένα μεγάλο λάθος με το forehand και ένα διπλό λάθος και μοιραία τιμωρήθηκε.

Εχοντας απωλέσει τόσες χαμένες ευκαιρίες, δεν του χαρίστηκε ο Ζβέρεφ που με σοβαρότητα και επαγγελματισμό, τελείωσε το σετ οδηγώντας τον Ισνερ σε πολύ “εύθραυστη” ψυχολογική κατάσταση ενόψει του δεύτερου.

Ό,τι δεν έκανε όμως στο πρώτο σετ, το κατάφερε στο δεύτερο με 100% αποτελεσματικότητα!

Τα “γάλατα έσφιξαν” στην αρχή του δεύτερου κομματιού του αγώνα και οι δύο τενίστες ήταν πολύ σοβαροί στα service games τους “καθαρίζοντας” τα μέχρι και το 4-4 με χαρακτηριστική άνεση.

Ωστόσο, στο συγκεκριμένο οριακό σημείο, με τον Ζβέρεφ να σερβίρει, ήρθε το πρώτο “άνοιγμα” για break μετά από πολύ ώρα και πάλι για τον Ισνερ.

Αυτή τη φορά, με ένα πολύ οριακό forehand, είναι η αλήθεια, που “έγλυψε” τη γραμμή, το έκανε πράξη και το πανηγύρισε πολύ έντονα βγάζοντας συσσωρευμένη ένταση από μέσα του.

Τίποτα δεν είχε τελειώσει όμως…

Ακολούθησε το καλύτερο game του αγώνα με τους δύο τενίστες να ξεσηκώνουν το κοινό του Miami στο πόδι με μερικά φανταστικά ράλι τεράστιας τενιστικής ποιότητας.

Ο νεαρός Γερμανός πούλησε ακριβά το “τομάρι” του και έφτασε σε δύο ευκαιρίες για break που θα τον έβαζαν και πάλι οδηγό στον τελικό.

Ο Ισνερ έσωσε με ΕΠΙΚΟ τρόπο την πρώτη πριν ο Ζβέρεφ σώσει set point του αντιπάλου του μετά από ασύλληπτη προσπάθεια.

Μάλιστα, κατάφερε να ξαναφτάσει, μετά από καταπληκτική επιστροφή σε πρώτο σερβίς του Αμερικανού, σε ένα ακόμα break point αλλά ούτε αυτό ευοδώθηκε.

Τελικά, με τη μεγάλη στήριξη του κοινού και βρίσκοντας επιτέλους τα χτυπήματα που χρειάζονταν, ο Ισνερ ισοφάρισε και έστειλε τον τελικό, προς τέρψη όλων πλην του Ζβέρεφ, σε τρίτο σετ!

Με το μομέντουμ να είναι στο πλευρό του, έριξε όλο του το βαρύ πυροβολικό για να κάνει από νωρίς break εκεί αλλά απέτυχε σε μπόλικες περιπτώσεις…

Πριν καν φτάσουμε στα μέσα του σετ είχε ήδη χάσει άλλα πέντε break point (1/11 σύνολο εκείνη τη στιγμή), και τριπλό συνεχόμενο στο 2-2 και φάνηκε πως θα πλήρωνε τελικά την αδυναμία του να “σκοτώσει” το ματς.

Ωστόσο, ο Ζβέρεφ δεν έπαιζε καλά, άρχισε να κάνει περισσότερα αβίαστα ενώ στις επιστροφές του δεν απειλούσε συστηματικά τα σερβίς του Ισνερ.

Τελικά, την “πάτησε” στο ίδιο χρονικά σημείο με το δεύτερο σετ, στο 4-4.

Ο Ισνερ έκανε το σπάσιμο σερβίς που άξιζε εδώ και ώρα και σέρβιρε ρουκέτες στη συνέχεια για να έρθει “αγκαλιά” με το τρόπαιο στην πατρίδα του!

Παρά την απώλεια ενός μεγάλου τίτλου, η πορεία μέχρι τον τελικό του Miami ήταν ό,τι καλύτερο έχει κάνει ο 20χρονος Γερμανός εδώ και καιρό και μια νότα αισιοδοξίας για τη συνέχεια της σεζόν!

“You’ve got two of these already, thanks for letting me have one!”

Some special words from @JohnIsner to Zverev. Sportsmanship + friendship = #MiamiOpen pic.twitter.com/1MUU2KILEO

Tennis TV (@TennisTV) April 1, 2018

Κυριακή, 1/4: Τελικός Miami Open

Isner (USA) beat A.Zverev (Germany) 6-7(4) 6-4 6-4

Κώστας Αϊτάκης

The post Master(s) and Commander! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα