Στην κορυφή ο Ναδάλ, ρεκόρ καριέρας ο “Στεφ”!

12:58 2/4/2018 - Πηγή: Tennis24
Ανακοινώθηκαν οι νέες κατατάξεις σε ATP και WTA, με τον Ράφαελ Ναδάλ να φιγουράρει στην κορυφή της λίστας στους άνδρες και τον Στέφανο Τσιτσιπά να πραγματοποιεί, ξανά, νέο ρεκόρ καριέρας. Αναλυτικά η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ…

Ο Ράφαελ Ναδάλ μπορεί να έχει να αγωνιστεί από το Αυστραλιανό Όπεν του Ιανουαρίου, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν… ανεβαίνει στην παγκόσμια κατάταξη. Ο θρυλικός

Ισπανός εκμεταλλεύτηκε τους πολλούς χαμένους βαθμούς του Ρότζερ Φέντερερ από Indian Wells και Miami Open και “αναρριχήθηκε” εκ νέου στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ!

Ο Ισπανός, έχασε 600 βαθμούς καθώς δεν αγωνίστηκε στο Miami, όμως ξεπέρασε τον Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος μετά την ήττα του από τον Θανάση Κοκκινάκη νωρίς στον θεσμό, απόλεσε 990 βαθμούς από την περσινή κατάκτηση του τίτλου στο Crandon Park και πλέον βρίσκεται 100 βαθμούς πίσω από τον “Ράφα”.

Ο Ναδάλ βρίσκεται στους 8.770 βαθμούς και καταλαμβάνει την πρώτη θέση, με τον 36χρονο Ελβετό να είναι αρκετά κοντά του, στους 8.670. Πάντως, για να καταφέρει να παραμείνει στο Νο1 και μετά την clay season, ο Ναδάλ θα πρέπει να κάνει τα πάντα… άψογα, ώστε να υπερασπιστεί τους ομολογουμένως πάρα πολλούς πόντους από τα περσινά κατορθώματά του στις χωμάτινες επιφάνειες.

Πιο πιθανό πάντως είναι, μετά το Γαλλικό Όπεν, να δούμε το ίδιο σενάριο να επαναλαμβάνεται, με διαφορετικό τέλος αυτήν την φορά, καθώς ο Φέντερερ ο οποίος δεν θα αγωνιστεί στο χώμα ούτε φέτος, είναι το πιο πιθανό να επιστρέψει στο Νο1 μιας και δεν έχει να υπερασπιστεί βαθμούς, εν αντιθέσει με την απαιτητική πορεία που πρέπει να κάνει ο Ισπανός για να “κρατηθεί” στην κορυφή.

Την πρώτη τριάδα στην ανανεωμένη παγκόσμια κατάταξη, συμπληρώνει ο Μαρίν Τσίλιτς, ο οποίος την… γλίτωσε στο τσακ, αφού αν ο Αλεξάντερ Ζβέρεβ κατάφερνε να κατακτήσει τον τίτλο στο Miami Open θα τον προσπερνούσε, όμως αφού ηττήθηκε στον τελικό από τον Τζον Ίσνερ, έμεινε στο Νο4 του κόσμου, με μικρή διαφορά από τον Κροάτη. Πιο συγκεκριμένα, ο Τσίλιτς έχει 4.985 βαθμούς, με τον Γερμανό να έχει 60 λιγότερους(4.925).

Στο Νο5 είναι σταθερά ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, με τους Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο και Ντομινίκ Τιμ να καταλαμβάνουν τις θέσεις έξι και επτά. Στο Νο8 βρίσκεται ο Κέβιν Άντερσον, ενώ νέο μέλος στο Top10 αυτήν την εβδομάδα, είναι ο Τζον Ίσνερ!

Ο 33χρονος Αμερικανός έκανε τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του στο Μαϊάμι, κατέκτησε τον τίτλο και ανέβηκε στο Νο9 για πρώτη φορά στην καριέρα του, σημειώνοντας νέο ρεκόρ καριέρας, όντας οκτώ θέσεις ψηλότερα αυτήν την εβδομάδα, από ότι ήταν την προηγούμενη, που βρισκόταν στο Νο17. Την πρώτη δεκάδα, “κλειδώνει” ο Βέλγος Νταβίντ Γκοφάν.

Λίγο πιο πίσω, αισθητή άνοδος και για τον Ισπανό Πάμπλο Καρένιο Μπούστα, ο οποίος έφτασε μέχρι τα ημιτελικά στο Μαϊάμι και ανέβηκε επτά θέσεις, φτάνοντας στο Νο12 του κόσμου αυτήν την εβδομάδα. Ο Αργεντινός Ντιέγκο Σεμπαστιάν Σβάρτζμαν επίσης, βελτίωσε το career high του καθώς έφτασε στο Νο15, από το Νο16 που βρισκόταν πριν.

Νέα ρεκόρ καριέρας και για τους ανερχόμενους αστέρες Χιόν Τσανγκ, Μπόρνα Τσόριτς και Φρανσίς Τιαφό. Ο μεν Νοτιοκορεάτης έφτασε στο Νο19 της παγκόσμιας κατάταξης, από το Νο23 στο οποίο βρισκόταν, ενώ ο Κροάτης έφτασε στο Νο28, από το Νο33 που ήταν την περασμένη εβδομάδα. Τέλος, ο νεαρός Αμερικανός ανέβηκε δυο θέσεις και βρίσκεται στο Νο58 του κόσμου.

Όσον αφορά το ελληνικό στοιχείο στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών, Στέφανος Τσιτσιπάς, βελτίωσε εκ νέου το ρεκόρ καριέρας του και πλέον βρίσκεται στο Νο69 του κόσμου!

Ο 19χρονος πρωταθλητής μας ηττήθηκε στην φάση των “16” του Τσάλεντζερ στο Λε Γκοσιέ, ενώ πιο πριν είχε ηττηθεί στον 1ο γύρο του Miami Open, όμως “αναρριχήθηκε” αυτήν την εβδομάδα μια θέση και από το Νο70 που βρισκόταν, πλέον απολαμβάνει την άνοδό του στο Νο69.

Ο Κύπριος Μάρκος Παγδατής από την πλευρά του, βρίσκεται σε διαρκή άνοδο τον τελευταίο καιρό, κι αν και αποκλείστηκε στον 1ο γύρο του Miami Open, ενώ στη συνέχεια έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της Τσάλεντζερ διοργάνωσης στο Σαν Μπριέ της Γαλλίας, ανέβηκε τέσσερις θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ και πλέον βρίσκεται στο Νο78 του κόσμου!

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Στην κορυφή ο Ναδάλ, ρεκόρ καριέρας ο “Στεφ”! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα