Stef-Express και στο Ντουμπάι! – VIDEO

Δυο νίκες μακριά από την κατάκτηση του τίτλου στο 500αρι τουρνουά του Ντουμπάι βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά την νίκη-πρόκριση του στα ημιτελικά του θεσμού, κερδίζοντας τον Χιούμπερτ Χούρκατς μετά από τρία συναρπαστικά σετ…

Την φρενήρη πορεία του μετά την κατάκτηση του τροπαίου στο Open 13 της Μασσαλίας την περασμένη εβδομάδα συνεχίζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς που πανηγύρισε σήμερα την έβδομη συνεχόμενη νίκη του στο Tour, παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά του Dubai Duty Free

Tennis Championships.

Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας απέκλεισε τον Χιούμπερτ Χούρκατς και πλέον βρίσκεται μια ανάσα από την μαθηματική του είσοδο στο Top10 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ.

Super Stef @StefTsitsipas d. Hurkacz to move into a third semi-final in 2019 & a second meeting with Gael Monfils this month pic.twitter.com/YinYyy1dcG

Tennis TV (@TennisTV) 28 Φεβρουαρίου 2019


Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα τεθεί αντιμέτωπος με τον πολύ φορμαρισμένο Γκαέλ Μονφίς την Παρασκευή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και αν μπορέσει να υπερκεράσει το εμπόδιο του Γάλλου, που μετράει οκτώ συνεχόμενες νίκες στο Tour, θα εξασφαλίσει την είσοδό του από αύριο, στην πρώτη δεκάδα του κόσμου.

Δυο ώρες και 20 λεπτά χρειάστηκε ο Στεφ για να επιβληθεί του νεαρού Πολωνού, Νο77 στην παγκόσμια κατάταξη, με 7-6(4), 6-7(1), 6-1 και να “σφραγίσει” έτσι την τρίτη του πρόκριση σε ημιτελικά ενός τουρνουά της ΑΤΡ, στο 2019.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Στα του αγώνα, νωρίς-νωρίς ο Χούρκατς προηγήθηκε με μπρέικ (1-2) και επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Ο Στέφανος όμως απάντησε κατευθείαν, ισοφαρίζοντας σε 2-2, δείχνοντας πως δεν έχει όρεξη… για παιχνίδια.

Οι δυο τενίστες πήγαν χέρι-χέρι μέχρι το τάι μπρέικ του πρώτου κομματιού του αγώνα. Εκεί, επικράτησε ο ψυχραιμότερος και ποιοτικότερος τενίστας.

Με μεγαλύτερη ποικιλία στο παιχνίδι του και όντας εμφανώς καλύτερος από τον αντίπαλό του, ο Τσιτσιπάς πήρε προβάδισμα με 6-3 δημιουργώντας τρία σετ πόιντς. Στην δεύτερη ευκαιρία του, ο Έλληνας τενίστας έκανε το 1-0 και πήρε προβάδισμα για τη νίκη.

Στο δεύτερο σετ, ο 20χρονος Έλληνας πρωταθλητής μας ήταν ακόμη καλύτερος.

Αφού ανέβασε για τα καλά στροφές στο παιχνίδι του, “έσπασε” νωρίς το σερβίς του Πολωνού (2-1) και πήρε μεγάλο προβάδισμα για τη νίκη, έχοντας τις μπάλες στα χέρια του στο 5-4, ώστε να σερβίρει επιτυχημένα για την πρόκριση.

Ο Χούρκατς δεν είχε πει την τελευταία του λέξη όμως. Παίζοντας φοβερό τένις, ο Πολωνός πήρε πίσω το μπρέικ ισοφαρίζοντας σε 5-5 και λίγες στιγμές αργότερα έστειλε το σετ σε δεύτερο συνεχόμενο τάι μπρέικ.

Έχοντας την ψυχολογία με το μέρος του, ο Χούρκατς εκμεταλλεύτηκε την πολύ άσχημη κατάσταση στην οποία βρέθηκε ψυχολογικά ο Έλληνας τενίστας και κατέκτησε επτά πόντους από τους οκτώ που παίχτηκαν εκεί, για να ισοφαρίσει εντυπωσιακά σε 1-1.

Όλα έδειχναν πως η πλάστιγγα θα έγερνε στο μέρος του Χούρκατς, ο οποίος είχε το ψυχολογικό αβαντάζ την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Ο Στέφανος, όμως, έδειξε μέταλλο πρωταθλητή, αντιμετώπισε με μέγιστη ψυχραιμία την εξέλιξη του αγώνα και μπήκε πολύ δυναμικά στο deciding set, “σπάζοντας” το σερβίς του Πολωνού (2-0).

Θέλοντας να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, ο Στεφ πήρε προβάδισμα με 3-0 και εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που δημιούργησε στο τέταρτο γκέιμ, πληγώνοντας ακόμη μια φορά τον αντίπαλό του με μπρέικ (4-0).

Λίγο αργότερα προηγήθηκε με 5-0 και έφτασε ένα γκέιμ μακριά από τη νίκη πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού. Ο Χούρκατς προσωρινά μείωσε (5-1), όμως δεν ήταν έτοιμος για την μεγάλη ανατροπή, με τον Έλληνα τενίστα να ολοκληρώνει εντυπωσιακά την αναμέτρηση, νικώντας με 6-1.

DUBAI CHAMPIONSHIPS SINGLES DRAW | OOP (+2h) | TV SCHEDULE

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Stef-Express και στο Ντουμπάι! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα