Ναδάλ: “Είναι η κατάλληλη ώρα να ανεβάσω ρυθμό” (vid)

12:59 4/9/2022 - Πηγή: Tennis24

Ο Ράφα Ναδάλ, στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε την εντυπωσιακή νίκη επί του Ρισάρ Γκασκέ, παραδέχθηκε πως έκανε με διαφορά το καλύτερο ματς του στο φετινό US Open, όμως δεν παρέλειψε να τονίσει, πως πρέπει να ανεβάσει επίπεδο, αν θέλει να φτάσει μακριά στο τουρνουά.

Ο Ισπανός, κάτοχος 22 Grand Slam τίτλων, μίλησε, τόσο για τον επόμενο αντίπαλό του, Φράνσις Τιάφο, όσο και για τις διαφορές που βλέπει στο παιχνίδι του, από το Αυστραλιανό Όπεν μέχρι σήμερα.

Σε

ερώτηση που του έγινε για το πως αισθάνεται που είναι μέλος της χρυσής εποχής του παγκοσμίου τένις, ο Ράφα, δήλωσε περήφανος και χαρούμενος που έχει συνεισφέρει σε αυτή.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον αγώνα με τον Γκασκέ: “Ήταν το καλύτερό μου ματς στο φετινό τουρνουά. Είναι πολύ εύκολο να το διαπιστώσει κανείς. Είχα σημαντική βελτίωση και πρέπει να συνεχίσω. Ήταν πολύ καλή νίκη για εμένα, η 1η μου με straight sets φέτος.

Το 3ο set ήταν πρόκληση, διότι ο αντίπαλός μου ανέβασε ρυθμό και με δυσκόλεψε σε αρκετές στιγμές και είναι πολύ καλό που ξέφυγα από αυτές τις δυσκολίες. Μπορώ να κοιτάξω πίσω μου στο ματς, κρατώντας μόνο θετικά. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στον 4ο γύρο του US Open”.

Για το αν έπαιζε καλύτερα στο Αυστραλιανό Όπεν: “Πιστεύω έπαιξα καλύτερα στην 1η εβδομάδα του Αυστραλιανού Όπεν, από ότι έπαιξα στην 1η εβδομάδα εδώ, στη Νέα Υόρκη, αλλά είχα… μηδέν νίκες πριν ξεκινήσω τις υποχρεώσεις μου στο US Open. Αυτό παίζει ρόλο.

Βέβαια, όλα τα αποτελέσματά μου στα φετινά Slams, είναι απίστευτα. Αυτό βοηθάει να κρατάω την ισορροπία. Όλες αυτές οι νίκες στην 1η εβδομάδα, με βοήθησαν να ανεβάσω την αυτοπεποίθησή μου, μέχρι να έρθει η στιγμή που θα ανεβάσω και το επίπεδό μου στο court.

Πρέπει να είμαι έτοιμος στο πρώτο μου ματς τη 2η εβδομάδα του τουρνουά, γιατί ο Φράνσις (Τιάφο) είναι τρομερός παίκτης, κι εγώ θα πρέπει να παίξω σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο. Ελπίζω να συμβεί αυτό.

Ξέρω ότι είναι η κατάλληλη ώρα να ανεβάσω ρυθμό, αν θέλω να έχω καλές πιθανότητες να φτάσω μακριά στο τουρνουά. Σήμερα ήταν μια αναβάθμιση για εμένα και περιμένω να έχω ακόμη μια, στο επόμενο ματς μου”.

Για την era των Ναδάλ, Φέντερερ, Τζόκοβιτς και Σερίνα Γουίλιαμς: “Είναι φοβερή ιστορία για το άθλημά μας. Το να έχεις πολλούς παίκτες που να έχουν πετύχει τόσα πολλά τα τελευταία 20 χρόνια, δίχως αμφιβολία, βοηθάει το άθλημά μας να γίνει καλύτερο, πιο διάσημο στον κόσμο και να δημιουργήσει περισσότερες δουλειές στο Tour.

Γενικά, πλέον, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι ζούνε μέσα από το τένις. Αυτό σημαίνει, πως το τένις είναι μεγαλύτερο από ότι ήταν πριν. Εγώ, αισθάνομαι χαρούμενος και περήφανος που έχω έστω και μια μικρή συνεισφορά στον κόσμο του τένις. Είναι φοβερό που μοιράζομαι τα courts όλα αυτά τα χρόνια, με μερικούς σπουδαίους πρωταθλητές και είναι τιμή μου που είμαι μέρος αυτής της εποχής”.

Για τους αγώνες κόντρα στον Φράνσις Τιάφο: “Παίζει εξαιρετικά. Έχει βελτιωθεί, είναι πιο σταθερός σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Έχει περισσότερα χρόνια στην πλάτη του στο Tour, κι έχει αποκτήσει εμπειρία. Έχει προχωρήσει αρκετά στα Grand Slams τα τελευταία χρόνια, παίζει με πολύ πάθος, βάζει ενέργεια στο παιχνίδι του, είναι γρήγορος, επιθετικός και γενικότερα είναι ένας παίκτης που δεν θα μπορέσω να κερδίσω, αν δεν παίξω καλά.

Πρέπει να παίξω καλά. Θα είναι ένα πολύ σημαντικό τεστ για εμένα. Είναι ο 4ος γύρος του US Open, απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο. Είναι πρόκληση για εμένα. Το απολαμβάνω, γιατί πρέπει να προετοιμαστώ καλά γι’ αυτό το ματς. Πρέπει να βάλω περισσότερη ενέργεια στο παιχνίδι μου, να γίνω καλύτερος στο court. Ελπίζω να συμβεί”.

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S DRAW l OOP (-7h)

The post Ναδάλ: “Είναι η κατάλληλη ώρα να ανεβάσω ρυθμό” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα