Ναδάλ-Αλκαράθ: Σε κοινή πορεία για έναν τεράστιο ημιτελικό

11:32 4/9/2022 - Πηγή: Tennis24

Ολοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα του Αμερικανικού Όπεν και στο κάτω μέρος του ταμπλό ήδη αρχίζει να διαφαίνεται η σπουδαία διασταύρωση των δύο κορυφαίων Ισπανών της παγκόσμιας κατάταξης, Ράφαελ Ναδάλ και Κάρλος Αλκαράθ που έχουν επίσης πιθανότητες για άνοδο στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης μετά το τέλος του τελευταίου Grand Slam της σεζόν.

Ναδάλ και Αλκαράθ βρίσκονται δύο νίκες μακριά από τον πιθανό τους ημιτελικό στη Νέα Υόρκη, μετά τις straight sets νίκες που σημείωσαν

το Σάββατο κόντρα σε Ρισάρ Γκασκέ και Τζένσον Μπρούξσμπι αντίστοιχα.

Ο 36χρονος Ισπανός, Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης και Νο1 στην ATP Race (τρέχουσα βαθμολογία της χρονιάς), μετά τα δύο χαμένα σετ στους δύο πρώτους του αγώνες στο θεσμό (Χιτζικάτα, Φονίνι), ανέβασε ρυθμό και συνέτριψε με 6-0, 6-1, 7-5 τον Ρισάρ Γκασκέ, πετυχαίνοντας την 18η νίκη του κόντρα στον Γάλλο σε ισάριθμες συναντήσεις.

Αυτή ήταν η 22η νίκη του Ναδάλ σε Grand Slam φέτος (22-0), έχοντας θριαμβεύσει σε Μελβούρνη και Παρίσι, πριν αποσυρθεί από τον ημιτελικό του Wimbledon κόντρα στον Κύργιο λόγω προβλήματος τραυματισμού στους κοιλιακούς.

Επόμενο εμπόδιο για τον Θρυλικό Ισπανό, ο Φράνσις Τιαφό κόντρα στον οποίον μετράει δύο νίκες το 2019.

“Δεύτερη εβδομάδα κόντρα σε έναν σπουδαίο παίκτη σαν τον Φράνσις. Πρέπει να είμαι έτοιμος να ανεβάσω το επίπεδό μου. Ελπίζω να σταθώ ικανός να τα καταφέρω ξανά. Ξέρω ότι είναι η σωστή στιγμή να βελτιωθώ αν θέλω να συνεχίσω να έχω πιθανότητες να πάω μακριά στο τουρνουά” είπε ο Ναδάλ.

Μετά την πρόκριση στον 4ο γύρο, ο Ναδάλ θα έχει την ευκαιρία να πάει και μια βόλτα στη Νέα Υόρκη την Κυριακή, απολαμβάνοντας το ρεπό του.

Μόλις στη δεύτερη συμμετοχή του στο κυρίως ταμπλό του US Open, ο περσινός quarterfinalist Κάρλος Αλκαράθ, συνεχίζει την εντυπωσιακή χρονιά που διανύει, φτάνοντας για δεύτερη σερί χρονιά στη δεύτερη εβδομάδα του Νεοϋορκέζικου Major.

Ο 19χρονος Ισπανός, Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης, έπιασε πολύ καλή απόδοση στη νίκη με 6-3, 6-3, 6-3 επί του Τζένσον Μπρούξσμπι και πλέον θα μετρήσει τις δυνάμεις του απέναντι στον πρώην πρωταθλητή του US Open 2014, Μάριν Τσίλιτς.

Ο Αλκαράθ δεν έχει χάσει ακόμη σετ στο τουρνουά, κερδίζοντας δύο εκπροσώπους της νέας γενιάς του ανδρικού τένις, Σεμπάστιαν Μπαέζ και Τζένσον Μπρούξσμπι καθώς και τον πιο έμπειρο Φεντερίκο Κορία στο 2ο γύρο.

Με πρόκριση στα προημιτελικά του US Open, ο Αλκαράθ εξασφαλίζει το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, ξεπερνώντας τον άτυχο Αλεξάντερ Ζβέρεφ ενώ παραμένει στη διεκδίκηση του Νο1, σε περίπτωση κατάκτησης του τίτλου.

Ναδάλ και Αλκαράθ έχουν συναντηθεί τρεις φορές, με τον 36χρονο από τη Μαγιόρκα να μετράει δύο νίκες, έναντι μιας του χαρισματικού συμπατριώτη του. Ο Ράφα είχε κερδίσει τα δύο πρώτα ραντεβού τους, στο χώμα της Μαδρίτης το 2021 και στο σκληρό του Indian Wells το 2022 ενώ ο Αλκαράθ έφυγε νικητής από την προημιτελική αναμέτρηση του Mutua Madrid Open 2022.

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S DRAW l OOP (-7h)

The post Ναδάλ-Αλκαράθ: Σε κοινή πορεία για έναν τεράστιο ημιτελικό appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα