Ναδάλ: Συνέτριψε Γκασκέ και πέρασε 4ο γύρο (vids)

08:47 4/9/2022 - Πηγή: Tennis24

Στο καλύτερό του παιχνίδι στη Νέα Υόρκη, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος αμέσως μετά, ο Ράφαελ Ναδάλ ξεπέρασε με σχετική άνεση το εμπόδιο του Ρισάρ Γκασκέ στον 3ο γύρο του Αμερικανικού Όπεν, συνεχίζοντας την τέλεια παράδοση που έχει απέναντί του.

Ο 36χρονος από τη Μαγιόρκα, επιβλήθηκε 6-0, 6-1, 7-5 του Γκασκέ στην 18η νίκη του σε ισάριθμες αναμετρήσεις με τον  Γάλλο και προκρίθηκε στη 2η εβδομάδα του τελευταίου Major της χρονιάς, όπου θα συναντήσει τον

Φράνσις Τιαφό.

Στα δύο προηγούμενα παιχνίδια του στη Νέα Υόρκη, ο Ναδάλ απώλεσε σετ και μάλιστα το πρώτο στα ματς με Χιτζικάτα και Φονίνι.

“Το καλύτερό μου παιχνίδι στο τουρνουά. Σημαντική η βελτίωση αλλά πρέπει να συνεχίσω. Είναι καλή νίκη για μένα. Πρώτη φορά straights sets. Το 3ο σετ ήταν δύσκολο, ανέβασε την απόδοσή του. Πέρασα ορισμένες δύσκολες στιγμές και είναι καλό να έχεις τέτοιες καταστάσεις και να τις ξεπερνάς με θετικό συναίσθημα. Είμαι χαρούμενος που πέρασα στον 4ο γύρο” είπε ο τέσσερις φορές πρωταθλητής του US Open.

O Ναδάλ χρειάστηκε να σώσει τρία συνεχόμενα break points (από το 0/40) στο εναρκτήριο game του αγώνα και στη συνέχεια κυριάρχησε απόλυτα του Γκασκέ στο Arthur Ashe, φτάνοντας σε 80 λεπτά στο 6-0, 6-1.

Το 3ο σετ ήταν πολύ πιο ανταγωνιστικό, με τον Ναδάλ να προηγείται νωρίς με break (1-0) αλλά τον Γκασκέ να απαντάει (2-2) και να αμφισβητεί την κυριαρχία του Ισπανού στο Center Court, μέχρι ο Ισπανός να πετύχει το 7ο break του στο ματς (6-5), σερβίροντας επιτυχημένα στη συνέχεια για τη νίκη.

Ο Ράφα τελείωσε το ματς με 35 winners και 23 αβίαστα λάθη, έναντι 19 και 29 αντίστοιχα του 36χρονου Γάλλου.

Η 18η νίκη του Ναδάλ επί του Γκασκέ, ισοφάρισε το ρεκόρ του Τζόκοβιτς κόντρα στον Μονφίς, στα δύο πιο “μονόπλευρα” head to head στο ATP Tour.

Στον 4ο γύρο του US Open, ο Ναδάλ θα αντιμετωπίσει τον Φράνσις Τιαφό μετά και τη νίκη του 24χρονου Αμερικανού, Νο26 στον κόσμο κόντρα στον Ντιέγκο Σβάρτσμαν με 7-6(7), 6-4, 6-4 νωρίτερα το Σάββατο.

Ο Ισπανός μετράει δύο νίκες σε ισάριθμα ραντεβού με τον Τιαφό.

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S DRAW l OOP (-7h)

The post Ναδάλ: Συνέτριψε Γκασκέ και πέρασε 4ο γύρο (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα