Ναδάλ: “Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, ήταν καλύτερος”

13:03 6/9/2022 - Πηγή: Tennis24

O Ράφα Ναδάλ εμφανίστηκε ξεκάθαρος στις δηλώσεις του, μετά την ήττα-αποκλεισμό από τον Αμερικανό Φράνσις Τιάφο, την πρώτη φέτος σε αγώνα Grand Slam, με τον Ισπανό να τονίζει ότι ο αντίπαλος του έπαιξε καλύτερα, ενώ εκείνος όχι. 

“Έπαιξα κακό ματς, έπαιξε καλό ματς και τελικά αυτό είναι», είπε ο Ναδάλ στη συνέντευξη τύπου.

“Δεν μπόρεσα να κρατήσω υψηλό επίπεδο για αρκετή ώρα. Δεν ήμουν αρκετά γρήγορος στις κινήσεις. Μπόρεσε να πάρει πολλές φορές γρήγορα την μπάλα και δεν μπόρεσα να τον σπρώξω πίσω.

Το τένις είναι συχνά άθλημα κίνησης. Μπράβο του, ήταν καλύτερος”.

“Φυσικά δεν ήταν η ιδανική προετοιμασία για εμένα. Ένιωθα πολύ καλά μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα. όταν ξεκίνησε το τουρνουά το επίπεδό μου έπεσε. Ωστόσο, δεν γίνεται να βρίσκουμε δικαιολογίες. Πρέπει να κάνουμε κριτική. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να βελτιωθείς και ο μόνος τρόπος να καταλάβεις και να βρεις λύσεις.”

“Ο Τιάφο είναι σταθερός, σέρβιρε καλά, έπαιρνε την μπάλα νωρίς, όπως είπα. Είχε καλά backhands και όλοι ξέρουν ότι είναι γρήγορος. Δε νομίζω, ωστόσο, ότι τον πίεσα αρκετά για να του δημιουργήσω τις αμφιβολίες που έπρεπε. Το τένις είναι άθλημα ισορροπίας. Όταν κάποιος δεν παίζει καλά, είμαι ευκολότερο για τον αντίπαλο να παίξει καλύτερα.”

“Οπότε, αν η δική μου μπάλα δεν είναι υψηλής ποιότητας, τότε μπορεί να κάνει ευκολότερα το παιχνίδι του. Αυτό είναι. Σίγουρα έκανε τα πράγματα καλά, αλλιώς δεν θα κέρδιζε. Μπράβο του. Όπως είπα και πριν, καμία δικαιολογία. Είμαι χαρούμενος να αναγνωρίσω ότι ήταν πολύ καλύτερος από μένα σήμερα. Πρέπει, πάντως, να αναλύσω γιατί δεν ήμουν ικανός να προκαλέσω τη ζημιά που συνήθως προκαλώ.”

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S DRAW l OOP (-7h)

The post Ναδάλ: “Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, ήταν καλύτερος” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα