Ναδάλ: “Δεν υπάρχει μυστικό. Μόνο πάθος και αγάπη”

Ο Ράφαελ Ναδάλ μοιράστηκε με τους δημοσιογράφους το μυστικό της αγωνιστικής του μακροζωίας που δεν είναι άλλο από την αγάπη για το άθλημα

Την Τρίτη ρίχνεται στη μάχη του Australian Open ο Ράφαελ Ναδάλ, αντιμετωπίζοντας στον 1ο γύρο τον Βολιβιανό, Ούγκο Ντελιέν.

Στα 33 του χρόνια και διανύοντας την 3η αγωνιστική του δεκαετία, και μάλιστα ως Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, ο 33χρονος Ισπανός μίλησε στους δημοσιογράφους το Σάββατο στο Melbourne Park, ενόψει της

έναρξης του πρώτου Grand Slam της σεζόν τη Δευτέρα στη Μελβούρνη.

Πως διατηρεί σε υψηλά επίπεδα την αγωνιστική του κατάσταση σε αυτή τη φάση της καριέρας του; Ποιο είναι το μυστικό του;

“Δεν υπάρχει μυστικό. Υπάρχει μόνο η αγάπη και το πάθος για το άθλημα και να μένεις αισιόδοξος παρά τις δυσκολίες που μπορεί να σου τύχουν” είπε ο Θρυλικός Ισπανός, πρωταθλητής στο Australian Open το 2009.

Πριν μερικά χρόνια, πολλοί δεν θα μπορούσαν να διανοηθούν ότι ο Ναδάλ στα 33 του, θα βρισκόταν στο Νο1 του κόσμου και θα είχε στην κατοχή του 19 Grand Slam τίτλους.

Ποια είναι η απάντηση του Ράφα, σε όλους αυτούς;

“Είναι αλήθεια ότι έχω περάσει ορισμένες πολύ δύσκολες καταστάσεις στην καριέρα μου, με σοβαρούς τραυματισμούς. Όμως, κατάφερα να παραμείνω θετικός, με την σωστή φιλοσοφία και να έχω τους σωστούς ανθρώπους δίπλα μου που είναι το κλειδί για να τα καταφέρεις. Για το στυλ παιχνιδιού μου, όπως πολλοί έλεγαν, η καριέρα μου έπρεπε να είναι μικρότερη. Όμως είμαι ακόμα εδώ και είμαι χαρούμενος γι’αυτό. Ακόμα και για μένα είναι μεγάλη έκπληξη να βρίσκομαι εδώ που είμαι, σε αυτή την ηλικία. Είμαι πολύ χαρούμενος κι απλά προσπαθώ να χαρώ την κατάσταση”.

The many faces of Rafa Nadal

Which one are you? #AO2020 | #AusOpen pic.twitter.com/dnwUn4fScc

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 18, 2020

Όσον αφορά για το πως πηγαίνουν οι τελευταίες προπονήσεις πριν την πρεμιέρα του την Τρίτη, ο Ναδάλ εμφανίστηκε αινιγματικός.

“Προπονούμαι σχετικά καλά. Απομένουν δύο ακόμη ημέρες προπονήσεων. Θα προσπαθήσω να διατηρήσω την ίδια ένταση και τα κατάλληλα συναισθήματα. Ελπίζω να είμαι έτοιμος για την Τρίτη” είπε ο αριστερόχειρας Ισπανός.

Ο Ναδάλ ξεκίνησε τη σεζόν παίρνοντας μέρος στο ATP Cup, εκεί όπου ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με δύο ήττες στα μονά, από Νταβίντ Γκοφάν (ημιτελικά) και Νόβακ Τζόκοβιτς (τελικό).

Ο 33χρονος έχει την ευκαιρία να γίνει ο πρώτος τενίστας στην ιστορία που θα έχει τουλάχιστον δύο τίτλους, σε κάθε ένα από τα τέσσερα Grand Slam της σεζόν.

AUSTRALIAN OPEN MEN’S DRAW | OOP (+9h)

The post Ναδάλ: “Δεν υπάρχει μυστικό. Μόνο πάθος και αγάπη” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα