Τσιτσιπάς: “Πλέον, είμαι πιο ισορροπημένος”

Ανυπόμονος να ξεκινήσει την φετινή του περιπέτεια στο Australian Open, δηλώνει ο πιο σταθερός, συναισθηματικά, Στέφανος Τσιτσιπάς

Παρά το ξέσπασμά του στο ATP Cup, την πρώτη εβδομάδα της νέας σεζόν, ο Στέφανος Τσιτσιπάς νιώθει πιο ώριμος και πιο ισορροπημένος σε σχέση με πέρυσι, τον ίδιο καιρό, όταν πραγματοποιήσε μια εκπληκτική πορεία στο πρώτο Grand Slam

της χρονιάς.

Ο Tsitsifast, κέρδισε τον Ρότζερ Φέντερερ στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τον 4ο γύρο του Australian Open 2019 ενώ στη συνέχεια ξεπέρασε και το δύσκολο εμπόδιο του Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκουτ στους “8”, πριν αποκλειστεί από τον Ράφαελ Ναδάλ στον πρώτο Major ημιτελικό της καριέρας του.

“Έχω βρει μεγαλύτερη ισορροπία μέσα μου. Πριν, ήμουν πιο ασταθής με τα συναισθήματά μου. Σε μερικά παιχνίδια, ξαφνικά μου έβγαιναν νεύρα. Έχω δουλέψει πάρα πολύ πάνω σε αυτό. Πιστεύω ότι η ισορροπία που έχω, πλέον, θα με βοηθήσει. Θα το προσπαθήσω άλλωστε. Ωριμάζω σαν παίκτης και σαν άνθρωπος. Νομίζω ότι η ισορροπία είναι σημαντική σε έναν άνθρωπο που μεγαλώνει. Αν την μια ημέρα είσαι έτσι και την άλλη αλλιώς, μπορεί να σου κοστίσει” είπε ο Στέφανος στην επίσημη συνέντευξη Τύπου πριν την έναρξη του Australian Open.

Με τις μνήμες νωπές ακόμα από την περσινή εκπληκτική του παρουσία στη Μελβούρνη, ο Τσιτσιπάς νιώθει μεγάλη ανυπομονησία για την έναρξη του τουρνουά.

“Πραγματικά ανυπομονώ γι’αυτή την πρόκληση που έχω μπροστά μου και γι’αυτό που θέλω να δείξω. Έχω σπουδαίες αναμνήσεις από την περσινή διοργάνωση, στα ημιτελικά, όπου έζησα το όνειρο και έπαιξα με μεγάλη αδρεναλίνη. Πραγματικά λατρεύω το κοινό εδώ και την ενέργεια που βγάζει ο κόσμος” πρόσθεσε.

Ο 21χρονος Αθηναίος, καλείται να υπερασπιστεί 720 πόντους ATP, τους περισσότερους από οποιοδήποτε άλλο τουρνουά που είχε να υπερασπιστεί και στον 1ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό, Σαλβατόρε Καρούζο, Νο94 της παγκόσμιας κατάταξης.

Το Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης στηρίζεται στη μεγάλη υποστήριξη που θα έχει από την Ελληνική κοινότητα της Μελβούρνης, ωστόσο ελπίζει να αποδειχθούν λίγο πιο δημιουργικοί με τα συνθήματά τους.

“Ελπίζω να έχουν καινούργια συνθήματα φέτος. Ακούω τα ίδια κάθε χρόνο” είπε.

AUSTRALIAN OPEN MEN’S DRAW | OOP (+9h)

The post Τσιτσιπάς: “Πλέον, είμαι πιο ισορροπημένος” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα