Ναδάλ: “Δεν πονάω όπως πριν από 1,5 χρόνο” (vid)

O Ράφα Ναδάλ μίλησε για το Wimbledon, αλλά και για τον τραυματισμό του στο πόδι, λίγες ημέρες πριν από την πρεμιέρα του στο Λονδίνο την ερχόμενη Τρίτη.

Ο 36χρονος και Νο2 του ταμπλό βρίσκεται, για πρώτη φορά στην καριέρα του, μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση καθώς σε περίπτωση κατάκτησης του τίτλου θα του λείπει ακόμη ένας (US Open) για να κάνει το Calendar Slam κάτι που δεν έχει κάνει κανείς

από το 1969 και τον Ροντ Λέιβερ. 

Ο Ισπανός έχει κάνει το καλύτερο ξεκίνημα της καριέρας του τη φετινή σεζόν, έχοντας κερδίσει Australian Open και Roland Garros, ωστόσο όλο αυτό…συνοδεύτηκε και από δύο τραυματισμούς, τον έναν χρόνιο (αριστερό πόδι) και τον άλλον στα πλευρά. 

“Το παρελθόν είναι παρελθόν. Ο αθλητισμός και η ζωή κυλούν τόσο γρήγορα. Δεν είμαι μεγάλος φαν του να συνεχίζεις να ζεις με αυτά που έχεις πετύχει, γιατί ο αθλητισμός δεν σου δίνει το χρόνο να συνεχίσεις να σκέφτεσαι αυτά που έγιναν στο παρελθόν.”

“Οι τελευταίοι 6 μήνες του 2021 δεν ήταν εύκολοι. Ακόμη και το 2022 παρά το γεγονός που έκανα ένα πολύ καλό ξεκίνημα δεν ήταν καθόλου εύκολο. 

Όσο για το πόδι του ο Ισπανός τόνισε: “Αρχικά μπορώ να περπατήσω κανονικά τις περισσότερες ημέρες.”, είπε χαμογελώντας. Αυτό για μένα είναι σημαντικό. Όταν ξυπνάω δεν έχω αυτόν τον πόνο που είχα τον τελευταίο 1,5 χρόνο και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό.”

“Από εκεί και πέρα είναι η εξάσκηση. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες δεν είχα ούτε μια μέρα από εκείνες τις τρομερές ημέρες που δεν μπορούσα να κουνηθώ καθόλου. Φυσικά υπάρχουν καλύτερες, υπάρχουν και λίγο χειρότερες.”

Για το γεγονός ότι ο Ισπανός δεν έχει παίξει στο γρασίδι από τον Ιούλιο του 2019, όπου και ηττήθηκε στον ημιτελικό από τον Ρότζερ Φέντερερ, ο Νο4 του κόσμου είπε: “Είχα μερικές επιτυχίες εδώ. Είναι αλήθεια ότι δεν έχω παίξει αρκετό καιρό. Ήρθα εδώ χωρίς αγώνες, χωρίς τουρνουά πριν ξεκινήσει το Wimbledon γι’ αυτό είναι πάντα μια πρόκληση.”

Ο…μελλοντικός πατέρας Ράφα Ναδάλ, θα κάνει πρεμιέρα την Τρίτη (28/6) αντιμετωπίζοντας τον Αργεντινό Φραντσίσκο Σερούντολο. 

WIMBLEDON MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-2h)

The post Ναδάλ: “Δεν πονάω όπως πριν από 1,5 χρόνο” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα