Το επιπλέον κίνητρο του Τζόκοβιτς για τον τίτλο στο Wimbledon

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς παραδέχθηκε ότι στο φετινό Wimbledon έχει ένα επιπλέον κίνητρο κι αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι οι ΗΠΑ είναι πολύ πιθανόν να μην του επιτρέψουν να αγωνιστεί στο US Open που ακολουθεί λόγω της άρνησής του στο εμβόλιο κατά της covid-19.

“Αυτό που γνωρίζω είναι ότι δεν μου επιτρέπεται να μπω στις ΗΠΑ

υπό αυτές τις συνθήκες. Ναι, φυσικά το γνωρίζω. Από την άλλη αυτό είναι ένα επιπλέον κίνητρο για να τα πάω καλά εδώ.”, είπε ο Τζόκοβτις. 

“Ελπίζω να κάνω ένα πολύ καλό τουρνουά εδώ όπως έκανα στις τελευταίες τρεις φορές. Από εκεί και πέρα θα περιμένω για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Θα ήθελα πολύ να πάω στις ΗΠΑ, αλλά αυτό δεν είναι δυνατόν.”

“Δεν μπορώ να κάνω πολλά περισσότερα από την πλευρά μου. Εννοώ ότι όλα εξαρτώνται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ στο αν θα αποφασίσει ή όχι την είσοδο στη χώρα σε μη εμβολιασμένους.”

Εκτός από τα παραπάνω ο Τζόκοβιτς μίλησε και για την πιθανή ισοφάριση του ρεκόρ του Πιτ Σάμπρας με τους 7 τίτλους, γεγονός που δίνει στον Τζόκοβιτς ακόμα ένα κίνητρο. 

“Φυσικά είμαι στη θέση να παλέψω για ακόμα έναν τίτλο εδώ. Αλλά πρώτα θα πρέπει να φτάσω μέχρι τον τελευταίο αγώνα και να γράψω ιστορία σε αυτό το τουρνουά, που όπως έχω πει ως αγόρι 7-8 ετών ονειρευόμουν να κατακτήσω το Wimbledon και να γίνω ο Νο1 στον κόσμο. Αυτό ήταν πάντα το μεγαλύτερο κίνητρό μου ως παιδί.”

“Ο πρώτος αγώνας που είδα στην τηλεόραση ήταν όταν ο Πιτ Σάμπρας κατακτούσε τον πρώτο του τίτλο στο Wimbledon. Οπότε φυσικά υπάρχει μεγάλη σύνδεση με μένα και με το συγκεκριμένο τουρνουά. Ο Πιτ το έχει κερδίσει 7 φορές αν δεν κάνω λάθος, επομένως ελπίζω κι εγώ να κάνω το ίδιο φέτος.”

Ο Τζόκοβιτς θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο Wimbledon την Δευτέρα (15:30 GR) κόντρα στον Νοτιοκορεάτη, Σουνγου Κβον για τον 1ο γύρο της διοργάνωσης. 

The post Το επιπλέον κίνητρο του Τζόκοβιτς για τον τίτλο στο Wimbledon appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα