Μόντε Κάρλο: Πρώτος τίτλος Masters για Ρούμπλεφ (vids)

Τρίτη και…τυχερή για τον Αντρέι Ρούμπλεφ, καθώς μετά από τους δύο χαμένους τελικούς ATP Masters 1000 σε Μόντε Κάρλο (2021) και Σινσινάτι (2021) κατάφερε να κατακτήσει τον παρθενικό του τίτλο σε 1000άρι τουρνουά επικρατώντας με 5-7, 6-2, 7-5 του Χόλγκερ Ρούνε μετά από 2,5 ώρες. 

Αυτός ήταν ο 13ος τίτλος για τον 24χρονο, σε 19 συνολικά τελικούς, αλλά και ο 5ος στους τελευταίους 6 από τον Φεβρουάριο του 2022 και μετά. Παράλληλα ο Ρώσος έγινε ο μόλις 6ος παίκτης που από το

2017 έχει 13 τίτλους με τους Νόβακ Τζόκοβιτς (27), Ράφα Ναδάλ (23), Ντανιίλ Μεντβέντεφ (19), Αλεξάντερ Ζβέρεφ (18) και Ρότζερ Φέντερερ (15) να είναι οι “5” που προηγούνται. 

Μετά από έναν αρκετά…νευρικό τελικό και από τις δύο πλευρές, ο Ρούμπλεφ ήταν αυτός που κατάφερε να φανεί πιο ψύχραιμος στο τέλος του αγώνα, με τον Ρούνε να καταρρέει πνευματικά και μάλιστα από τη στιγμή που πήρε ένα σημαντικό προβάδισμα στο decider με 4-1. 

Ο Ρούμπλεφ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 30 winners και 23 αβίαστα λάθη, αλλά η νευρικότητα του εμφανιζόταν στις ευκαιρίες για break. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Νο6 του κόσμου εκμεταλλεύτηκε μόλις τις 6 από τις συνολικά 19(!) ευκαιρίες για break. 

Από την άλλη πλευρά ο Ρούνε προσπάθησε να γίνει και πάλι επιθετικό, ωστόσο αυτή τη φορά δεν κατάφερε να αποφύγει τα πολλά αβίαστα λάθη τελειώνοντας το ματς με 49(!), από τα οποία τα 9 ήταν διπλά λάθη. 

Στο 1ο set ο Ρούνε βρήκε break στο 6ο game (4-2), με τον Ρούμπλεφ να απαντάει άμεσα και συνδυασμό με hold αμέσως μετά ισοφάρισε σε 4-4. Ωστόσο, το καθοριστικό break για τον Δανό ήρθε στο 12ο game όπου έκανε το 7-5 παίρνοντας προβάδισμα στον τελικό με 1-0. 

You know your shot was elite when you get the Royal Seal of Approval @AndreyRublev97 #RolexMonteCarloMasters pic.twitter.com/LiWMaKuVMC

Tennis TV (@TennisTV) April 16, 2023

Το 2ο σκέλος του τελικού άνηκε στον Ρώσο, ο οποίος προηγήθηκε με 2-0 έχοντας σπάσει από νωρίς το service του Ρούνε, με τον Δανό να απαντάει με τον ίδιο τρόπο ισοφαρίζοντας σε 2-2. Από εκεί και πέρα όμως ο Ρούμπλεφ κυριάρχησε στο court και με τέσσερα σερί games έφτασε στο 6-2, μέσα σε 34 λεπτά και στο 1-1. 

Ο τελικός οδηγήθηκε σε decider, ο πρώτος στο Μόντε Κάρλο από το 2016, με τον Ρούνε να κάνει απίθανα πράγματα στο χώμα του Rainer III. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κρατήσει δύο φορές το service του και ενδιάμεσα να κάνει ένα break στον Ρούμπλεφ παίρνοντας προβάδισμα με 3-0! 

GOD MODE RETURNING @holgerrune2003 with two consecutive return winners!#RolexMonteCarloMasters pic.twitter.com/J1xtxWh3d5

Tennis TV (@TennisTV) April 16, 2023

Ο Ρούμπλεφ μείωσε σε 3-1, για να ακολουθήσει ένα μεγάλο σε διάρκεια game, που είχε νικητή τον Ρούνε, ο οποίος χρειάστηκε να σβήσει δύο break-point του απογοητευμένου Ρούμπλεφ, διατηρώντας το προβάδισμα (4-1). 

Από εκεί και πέρα όμως όλα άλλαξαν. Ο Ρούνε άρχισε να χάνει την ψυχραιμία του, να μιλάει συνεχώς στο box του ζητώντας βοήθεια με τον Ρούμπλεφ να εκμεταλλεύεται την όλη κατάσταση αρχίζοντας το δικό του σερί. 

This final

From 1-4 30-40 down, @AndreyRublev97 is back on serve in the decider vs Rune!#RolexMonteCarloMasters pic.twitter.com/l3RyIHJZmq

Tennis TV (@TennisTV) April 16, 2023

Ο Ρώσος αφού έφτασε σ’ ένα δύσκολο hold σβήνοντας break-point (αν είχε κάνει το break τότε ο Ρούνε όλα θα είχαν τελειώσει) στη συνέχεια πήρε πίσω το χαμένο το service (4-3), για να ακολουθήσει ένα ακόμα hold ισοφαρίζοντας σε 4-4. 

Το τελευταίο κερδισμένο game του Ρούνε ήρθε με love-game (5-4), για να ακολουθήσουν ακόμα τρία σερί κερδισμένα games από τη ρακέτα του Ρούμπλεφ με το πιο σημαντικό το break στο 11ο game όπου πήρε προβάδισμα με 6-5 και τις μπάλες για να σερβίρει για τον τίτλο. 

Prince Andrey I @AndreyRublev97 #RolexMonteCarloMasters pic.twitter.com/iVK3GrKyYb

Tennis TV (@TennisTV) April 16, 2023

Από τη Δευτέρα του Πάσχα ο Ρώσος θα παραμείνει στο Νο6 του κόσμου, μικραίνοντας την απόσταση από το Νο5 όπου θα βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, τον οποίον όμως θα περάσει στο Race αφήνοντας τον Έλληνα τενίστα στο Νο6. 

MONTE CARLO MASTERS SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)

The post Μόντε Κάρλο: Πρώτος τίτλος Masters για Ρούμπλεφ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα