Το “παλάτι” της Μπάνια Λούκα των 16 εκ. δολαρίων (pics)

Η Μπάνια Λούκα θα φιλοξενήσει την ερχόμενη εβδομάδα το 250άρι τουρνουά Srpska Open, το οποίο θα υποδεχθεί μερικούς από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου και του Νόβακ Τζόκοβιτς. 

Ουσιαστικά, πρόκειται για το Serbian Open, το οποίο διεξάγεται στο Βελιγράδι, ωστόσο μεταφέρθηκε στη Βοσνία, λόγω της ανακατασκευής του γηπέδου στη Σερβία, ενώ διοργανωτής του τουρνουά, όπως και του Serbian Open, είναι ο αδερφός του Νόβακ Τζόκοβιτς, Τζόρτζε. 

Το συγκρότημα γηπέδων τένις στην Μπάνια Λούκα, κόστισε περίπου 30 εκατομμύρια

βοσνιακά μάρκα (περίπου 16 εκ. δολάρια), φτιάχτηκε μέσα σε 6 μήνες, ενώ εκτός από το κεντρικό court περιλαμβάνει και indoor χωμάτινα γήπεδα. 

Ωστόσο, η συγκεκριμένη εγκατάσταση είναι επιβαρυμένη από παρατυπίες κατά τη διάρκεια της κατασκευής της, αλλά και με ποινικές διώξεις για τη διαδικασία υποβολής προσφορών

Μάλιστα η Διεθνής Διαφάνεια Βοσνίας, ένας μη κυβερνητικός οργανισμός που έχει στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς ανά τον κόσμο, υπέβαλλε καταγγελία κατά της Μπάνια Λούκα και την κυβέρνηση της Δημοκρατίας, Σέρπσκα υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα για την κατασκευή του γηπέδου δόθηκαν στην Ένωση Αντισφαίρισης της Βοσνίας με μορφή…επιχορήγησης, παρακάμπτοντας τη νομική διαδικασία για την υποβολή προσφορών για τα κατασκευαστικά έργα.

Πολλά ερωτήματα τέθηκαν επίσης και για την άδεια του έργου. Η κατασκευή ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά η άδεια εκδόθηκε μόλις τον περασμένο Ιανουάριο και κάλυπτε μόνο προπαρασκευαστικές εργασίες. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η οικοδομική άδεια εγκρίθηκε πριν από μερικές ημέρες! 

Ο Δήμαρχος της Μπάνια Λουκά, Ντράσκο Στανιβούκοβιτς, είχε δηλώσει τον περασμένο Φεβρουάριο, ότι η κατασκευή του γηπέδου είναι για το εθνικό συμφέρον: “Πρέπει να είσαι γενναίος για να κάνεις πράγματα που είναι μεν στα όρια των νόμων, αλλά χωρίς να τους παρακάμπτεις.”

Από τη μεριά του ο διοργανωτής του τουρνουά, Τζόρτζε Τζόκοβιτς είχε πει τον περασμένο Μάρτιο σε συνέντευξη Τύπου: “Είμαστε οι διοργανωτές του τουρνουά. Αυτό το κομμάτι και μόνο μας αφορά. Δεν ασχολούμαστε με οικοδομές, άδειες και πολιτικά.” 

Ο Τζόρτζε Τζόκοβιτς είναι ιδρυτής της εταιρείας Legacy International, η οποία έχει έδρα το Βελιγράδι, ενώ τον περασμένο Νοέμβριο επεκτάθηκε ανοίγοντας γραφεία και στην Μπάνια Λούκα με το ίδιο όνομα. 

Στο αγωνιστικό κομμάτι εκτός από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, στο τουρνουά θα αγωνιστούν σημαντικά ονόματα όπως ο Σταν Βαβρίνκα, ο Αντρέι Ρούμπελ και ο Γκαέλ Μονφίς. 

Το Srpska Open θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 17-23 Απριλίου. 

The post Το “παλάτι” της Μπάνια Λούκα των 16 εκ. δολαρίων (pics) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα