Μικρό καλάθι… – VIDEO

Ο Ράφαελ Ναδάλ επιστρέφει χαμογελαστός στο tour και κρατάει χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών στο Masters του Παρισιού

Δύο μήνες μετά το τελευταίο του παιχνίδι και τον τραυματισμό του στο γόνατο, ο Ράφαελ Ναδάλ επιστρέφει στη δράση, στη δεύτερη πιο αγαπημένη του πόλη, μετά τη Μαγιόρκα.

Ο 32χρονος Ισπανός που φέτος πανηγύρισε τον 11ο τίτλο του στο French Open, αναμένεται να αγωνιστεί στο Paris Masters

όμως δεν έχει πολλές προσδοκίες αφού η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού, δεν του επιτρέπει να κάνει μεγάλα όνειρα.

“Σταμάτησα να προπονούμαι για λίγο μετά το US Open. Στη συνέχεια, μπήκα αργά-αργά στο court, βήμα-βήμα. Δεν είναι κάτι νέο για μένα. Μου έχει ξανασυμβεί στην καριέρα μου οπότε γνωρίζω τη διαδικασία. Ξέραμε τι λειτουργεί και τι δεν είναι καλό για μένα.

“Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Νιώθω πλέον καλύτερα στο γήπεδο. Κάθε μέρα προπονούμαι και περισσότερο. Αυτή η πόλη είναι ξεχωριστή για μένα οπότε αυτό μου έδωσε ένα επιπλέον κίνητρο να βρίσκομαι εδώ. Δεν σκέφτομαι μεγάλες βελτιώσεις και μεγάλα πράγματα. Απλά σκέφτομαι ότι θα κάνω μικρά βήματα και αυτός είναι ο στόχος” τόνισε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη Τύπου την Κυριακή.

Ο Ναδάλ αναφέρθηκε και στις φονικές πλημμύρες που έπληξαν τη Μαγιόρκα πρόσφατα και είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 13 ανθρώπων.

Το Νο1 του κόσμου, έζησε από κοντά τον πόνο των συνανθρώπων του καθώς από τα 13 θύματα, μια μητέρα και ένας γιος ήταν κοντινοί συγγενείς ενός πολύ καλού του φίλου.

Ο Ράφα βοήθησε έμπρακτα τα θύματα της περιοχής, προσφέροντας την ακαδημία του σε συντοπίτες του που είχαν καταστραφεί τα σπίτια τους ενώ βγήκε και ο ίδιος στους δρόμους να καθαρίσει στρατηγικά κτίρια της περιοχής.

“Έζησα την κατάσταση από μέσα και είδα το δράμα των ανθρώπων. Είναι μέρος της ζωής και μια άτυχη κατάσταση. Είναι σχεδόν αδύνατο να συνέλθεις από μια τέτοια απώλεια. Το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε είναι να τους στηρίξουμε, να τους βοηθήσουμε να επανέλθουν. Για τις ανθρώπινες απώλειες, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα”.

Ο Ναδάλ στάθηκε και στα μηνύματα συμπαράστασης που δέχθηκε από τους Τζόκοβιτς, Φέντερερ και Ζβέρεφ.

“Είναι σπουδαίο που άνθρωποι απ’όλο τον κόσμο μας έδειξαν τη συμπαράστασή τους. Αυτή είναι η πραγματική ζωή. Όλοι αυτοί ξέρουν πόσο σημαντική είναι η Μαγιόρκα για μένα. Η καταστροφή ήταν μόλις 6 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι μου. Ήμουν στο σπίτι μου και η βροχή δεν σταμάταγε”

Αυτή την εβδομάδα, ο Ράφα θα χρειαστεί να παλέψει για να διατηρηθεί στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρίσκεται μόλις 35 βαθμούς πιο πίσω και το ζητούμενο για τον Ισπανό είναι να πάει έναν γύρο πιο μακριά από τον Σέρβο ή τουλάχιστον να αποκλειστούν στην ίδια φάση. Μόνο έτσι θα πάει στο Λονδίνο ως Νο1.

Το Paris Masters είναι ένα από τα τρία ATP Masters 1000 τουρνουά που λείπουν από τη συλλογή του Ναδάλ μαζί με το Μαϊάμι (έχει πέντε χαμένους τελικούς) και τη Σαγκάη (έχει δύο χαμένους τελικούς).

PARIS MASTERS DRAW | OOP (-1h) | TV SCHEDULE

The post Μικρό καλάθι… – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα