Παντοτινός “Βασιλ(ε)ιάς” στην πόλη του! – VIDEO

Ο Ρότζερ Φέντερερ μόχθησε πάρα πολύ κόντρα σε έναν εξαιρετικό Μάριους Κόπιλ αλλά κατάφερε να κατακτήσει τον υπ’αριθμόν 99 τίτλο καριέρας του στην αγαπημένη του πόλη!

Η “βασιλεία” του Ρότζερ Φέντερερ στην πόλη του καλά κρατεί!

Μπορεί να δεινοπάθησε σε ουκ ολίγες στιγμές των αγώνων του όλη την εβδομάδα στην Ελβετική πόλη, ωστόσο, ο Μαέστρος με ψυχή πρωταθλητή και με πεισματική άρνηση να χάσει, κατέκτησε τελικά τον ένατό του τίτλο στη Βασιλεία υπερασπιζόμενος και τα περσινά κεκτημένα!

Και μόχθησε, ίσως, περισσότερο και από τους προηγούμενος οκτώ καθώς και ο τελικός κόντρα στον

Μάριους Κόπιλ εξελίχθηκε σε μια πολύ δύσκολη και αμφίρροπη μάχη που κέρδισε στο τέλος πολύ δύσκολα ο καλύτερος τενίστας όλων των εποχών με 7-6(5), 6-4.

Αυτή ήταν η επιστροφή στους τίτλους για τον Φεντ μετά από αρκετό διάστημα “ανομβρίας” για τα δικά του στάνταρντ καθώς το τελευταίο χρονικά τρόπαιό του είχε έρθει στο Στουτγκάρδη τον περασμένο Ιούνιο!

Ο μαγικός αριθμός για τον Φέντερερ αυτήν την εβδομάδα ήταν το εννιά καθώς κατέκτησε τον ένατο τίτλου στη Βασιλεία αλλά και τον 99ο συνολικά στην καριέρα του!

100 παρά ένας λοιπόν είναι αισίως οι κατακτήσεις του αγέραστου “Βασιλιά” που μείωσε σε 10 τους τίτλους που τον χωρίζουν από τον τενίστα με τους περισσότερους επαγγελματικούς τίτλους, τον Τζίμι Κόνορς με 109!

Και τι αντίσταση συνάντησε από τον Μάριους Κόπιλ!

Ο 28χρονος Ρουμάνος που ήταν, ούτως ή άλλως, το πρόσωπο της εβδομάδας στην Ελβετία με την παρουσία του στον τελικό ενώ ξεκίνησε από τον προκριματικό γύρο, έκανε ακόμα ένα απίστευτο ματς και θα πρέπει να είναι εκνευρισμένος από το γεγονός ότι δεν κατάφερε να πάρει τουλάχιστον ένα σετ!

Και αυτό γιατί έπαιξε σπουδαίο τένις, έβγαλε μερικούς σπάνιας ομορφιάς πόντους ενώ προηγήθηκε με break στην αρχή και των δύο σετ που όμως δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί!

Ο Φέντερερ ανέβασε την απόδοσή του και στα δύο χρονικά σημεία όπου υπολειπόταν στο σκορ, σερβίροντας άψογα και επιστρέφοντας αρκετά μεγάλα σερβίς του Ρουμάνου και άρχισε να δημιουργεί τις ευκαιρίες του για να μην αφήσει τον Κόπιλ να πιστέψει σε κάτι παραπάνω.

Το πρώτο σετ κρίθηκε τελικά στο tie break όπου μόνο εύκολο δεν ήταν για τον “Βασιλιά” που έφτασε μεν στο 6-3 αλλά χρειάστηκε να τελειώσει τη δουλειά στο δικό του σερβίς βγάζοντας ένα εξαιρετικό forehand στην ευθεία.

Αλλά, παρά το γεγονός ότι πήρε οριακά το πρώτο σετ, το μομέντουμ ούτε καν άλλαξε και ο Κόπιλ έκανε το τέλειο ξεκίνημα και στο δεύτερο σετ αναγκάζοντας τον Ροτζ να ακολουθεί το σκορ στο 0-3.

Δεν τα παράτησε όμως.

Περίμενε υπομονετικά τις ευκαιρίες του και τελικά δικαιώθηκε κάνοντας το break για το 4-3 και εκεί “έπληξε” για πρώτη φορά την ατσάλινη πνευματική δύναμη του Ρουμάνου.

Ο οποίος έχασε τρία πολύ οριακά challenges όντας και λίγο άτυχος με συνέπεια να μείνει πίσω με 5-4 και τον Φέντερερ να σερβίρει ξαφνικά για τον αγώνα!

Όπως όλη την εβδομάδα στην Ελβετία, το ματς δεν τελείωσε με τον εύκολο τρόπο για αυτόν μιας και χρειάστηκε να σώσει ένα τελευταίο break point του συγκινητικού Κόπιλ που δεν τα παράτησε ποτέ!

Μία εβδομάδα που ξεκίνησε πολύ αγχωτικά με τον ίδιο να μην παίζει καλό τένις, ολοκληρώθηκε με τον ιδανικότερο τρόπο για τον Φέντερερ που επιτέλους “γεύεται” ξανά τίτλο μια εξέλιξη που σίγουρα θα τονώσει την αρκετά εύθραυστη αυτοπεποίθησή του τους τελευταίους μήνες.

Με το Παρίσι στη “γωνία” αν και η λογική λέει ότι δεν θα αγωνιστεί και το World Tour Finals να είναι ο τελευταίος μεγάλος στόχος της σεζόν, ο Φέντερερ είναι αποφασισμένος να τα δώσει όλα ώστε να ολοκληρώσει το 2018 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

SWISS INDOORS BASEL DRAW

Κώστας Αϊτάκης

The post Παντοτινός “Βασιλ(ε)ιάς” στην πόλη του! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα