Μια νίκη από το ρεκόρ ο “Βασιλιάς” – VIDEO

Χωρίς να χρειαστεί να παίξει στα “κόκκινα”, ο Ρότζερ Φέντερερ επικράτησε στα δυο σετ του Γάλλου Ζερεμί Σαρντί και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Indian Wells Masters στις ΗΠΑ.

Ο 36χρονος Ελβετός, συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις στο τουρνουά της Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Ζερεμί Σαρντί να “γευτεί” την ήττα, μετά από ένα παιχνίδι το οποίο κρίθηκε στα τέλη του κάθε σετ.

Ο

Φέντερερ χρειάστηκε 1 ώρα και 24 λεπτά για να “υποτάξει” το Νο100 της παγκόσμιας κατάταξης με 7-5, 6-4 και να προκριθεί έτσι στην φάση των “8” του τουρνουά, εκεί που τον περιμένει ο εξαιρετικά φορμαρισμένος και ταλαντούχος Νοτιοκορεάτης, Χιόν Τσανγκ.

Ο Φέντερερ, απέχει πλέον μόλις μια νίκη μακριά από το να εξασφαλίσει την παραμονή του στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού χρειάζεται να προκριθεί στα ημιτελικά για να μείνει στην κορυφή του κόσμου και μετά το τουρνουά της Καλιφόρνια.

Παράλληλα, κυνηγάει να σπάσει το ρεκόρ του για το καλύτερο ξεκίνημα στη σεζόν, που κρατάει από το 2006. Τότε, ο Φέντερερ είχε ξεκινήσει την χρονιά με 15 σερί νίκες όπως έχει κάνει δηλαδή και φέτος. Αν μπορέσει να υπερκεράσει το εμπόδιο του Τσανγκ, θα πετύχει την 16η συνεχόμενη νίκη του και θα κάνει και επίσημα το καλύτερο ξεκίνημα της καριέρας του.

Ο Χιόν Τσανγκ πάντως, κέρδισε εύκολα νωρίτερα μέσα στην ημέρα τον Πάμπλο Κουέβας και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο του θεσμού, επιζητώντας πια, μια άτυπη ρεβάνς από τον Ελβετό για τον χαμένο ημιτελικό στο Αυστραλιανό Όπεν της Μελβούρνης λίγο καιρό πριν.

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης συνεχίζει την προσπάθεια για υπεράσπιση του περσινού του τίτλου στο Indian Wells Masters, μιας και δεν έχει απολέσει ακόμη σετ, ενώ δείχνει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση προκειμένου να πετύχει το 2×2 στην έρημο.

Στα του αγώνος κόντρα στον Σαρντί, ο Φέντερερ έσπασε δυο φορές το σερβίς του Γάλλου στο τέλος του κάθε σετ και χωρίς να αφήσει τον αντίπαλό του να φτάσει ούτε καν κοντά σε μπρέικ, αφού έχασε πέντε(!) πόντους όλους κι όλους στο σερβίς του σε ολόκληρο το ματς(44/49), πήρε την πρόκριση δια περιπάτου για τα προημιτελικά του τουρνουά.

INDIAN WELLS MASTERS DRAW | OOP (-10h) | TV SCHEDULE

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Μια νίκη από το ρεκόρ ο “Βασιλιάς” – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα