California dreaming! – VIDEO

Το τουρνουά της ζωής του κάνει στο Indian Wells της Καλιφόρνια ο Μπόρνα Τσόριτς που απέκλεισε πολύ δύσκολα έναν εξαιρετικό Τέιλορ Φριτζ για να προκριθεί στα προημιτελικά του πρώτου Masters της χρονιάς!

Επιτέλους ξεπετάγεται!

Ο Μπόρνα Τσόριτς εθεωρείτο μέχρι και τα τέλη της περασμένης σεζόν σαν ο τενίστας της νέας γενιάς με την πιο αργή πρόοδο στα rankings.

Αλλωστε, παραμένει οριακά εντός 50άδας (Νο49), ωστόσο, το επίπεδο τένις που παίζει αυτήν την εβδομάδα στην Καλιφόρνια είναι κατά πολύ ανώτερο της τωρινής του κατάταξης.

Ο 21χρονος τενίστας κέρδισε στη μάχη των πιτσιρικάδων

τον 20χρονο Τέιλορ Φριτζ με 6-2, 6-7(6), 6-4 μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Ο πολύ δυνατός αέρας που φυσούσε από το πρωί της Τετάρτης έκανε δύσκολη τη δουλειά και των δύο τενιστών που έβλεπαν το μπαλάκι σε διαρκή κίνηση κάτι που έκανε σαφέστατα πιο απαιτητικό το footwork που έπρεπε να έχουν.

Ο Κροάτης ξεκίνησε πολύ καλύτερα τον αγώνα και ήταν ο απόλυτος άρχοντας του πρώτου σετ απέναντι σε έναν Φριτζ που φαινόταν εξαντλημένος από την υπερπροσπάθεια κόντρα στον Βερντάσκο αλλά και εντελώς μπερδεμένος από τον δυνατό αέρα.

Ωστόσο, προϊόντος του ματς, μπήκε στο ρυθμό του.

Με την εξέδρα στο πλευρό του, ο νεαρός Αμερικανός βρήκε ρυθμό από τη βασική γραμμή, περιόρισε τα πολλά λάθη και πέτυχε για πρώτη φορά σπάσιμο σερβίς στον Τσόριτς που του έδωσε τη δυνατότητα να σερβίρει για το σετ στο 5-3.

Εκεί όμως, ένας πεισματάρης Τσόριτς του το αρνήθηκε και όλα κρίθηκαν σε ένα φοβερό tie break με παράξενη εξέλιξη!

Ο Τσόριτς προηγήθηκε με 4-0 και φάνηκε να καθαρίζει τη μπουγάδα αλλά ο Φριτζ με μια μίνι ανατροπή ισοφάρισε σε 5-5.

Το πρώτο match point ήρθε όμως υπέρ του Τσόριτς στον επόμενο πόντο αλλά ο Φριτζ το έσβησε με ένα “καρυδάτο” forehand.

Τελικά, με μια τρελή άμυνα με το backhand, ισοφάρισε το ματς δύο πόντους αργότερα και έστειλε αυτόν τον πολύ ενδιαφέροντα αγώνα σε shootout του ενός σετ!

Με φόρα από το δεύτερο, ο Φριτζ έσπασε με τη μία το σερβίς του Τσόριτς και προηγήθηκε μέχρι και στο 2-0.

Ωστόσο, ο Τσόριτς απάντησε άμεσα και ισοφάρισε τα breaks.

Το game που έκρινε ψυχολογικά τον νικητή ήρθε στο 4-4.

Ο Τσόριτς σέρβιρε, ο Φριτζ τον πίεσε αφόρητα, έφτασε σε break point αλλά δεν το υλοποίησε.

Ο Κροάτης κράτησε το σερβίς και έστειλε τεράστιο βάρος στο επόμενο game στον Αμερικανό που έσωσε ακόμα δύο match point όχι όμως και το τρίτο υποκύπτοντας μετά από μεγάλη προσπάθεια.

Τον νικητή της αναμέτρησης του Κέβιν Αντερσον με τον Καρένιο Μπούστα θα αντιμετωπίσει στους “8” ο Τσόριτς.

Μπορεί το σκορ της αναμέτρησης του Χίον Τσανγκ με τον Πάμπλο Κουέβας να δείχνει πολύ άνετη αναμέτρηση του Νοτιοκορεάτη, 6-1, 6-3, ωστόσο η ψυχή του ξέρει!

Και αυτό γιατί όντως ο Τσανγκ έκανε έναν υγιεινό περίπατο μέχρι και το 6-1, 5-0 του δεύτερου σετ αλλά εκεί ο έμπειρος Ουρουγουανός, με μια συγκινητική προσπάθεια, έσωσε επτά(!) match point του Τσανγκ σε ένα game (με τον Τσανγκ να σερβίρει) και έδωσε μια τρομάρα στον Νοτιοκορεάτη παίρνοντας τρία game στη σειρά!

Εσωσε άλλα δύο match point (σύνολο 9) αλλά τελικά υπέκυψε στο δέκατο και φαρμακερό κερδίζοντας όμως το χειροκρότημα του κοινού για τη die hard διάθεση που έδειξε.

Ο Τσανγκ διασταυρώνεται με τον Ρότζερ Φέντερερ στα προημιτελικά.

INDIAN WELLS MASTERS DRAW | OOP (-10h) | TV SCHEDULE

Κώστας Αϊτάκης

The post California dreaming! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα