Συμβουλές του Ράφα προς τους γονείς

Ο Ραφαέλ Ναδάλ μίλησε για το πολύ σημαντικό θέμα της σχέσης των γονιών με τα παιδιά που θέλουν να γίνουν επαγγελματίες αθλητές φέρνοντας το παράδειγμα των βασικών του αντιπάλων, Ρότζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς!

Ο ίδιος είχε λαμπρό ταλέντο σε δύο αθλήματα, το ποδόσφαιρο και το τένις και τελικά τον “κέρδισε”, ευτυχώς για όλους εμάς, το δεύτερο!

Ο Ραφαέλ Ναδάλ προέρχεται από μια πολύ “αθλητική” οικογένεια και ξέρει από πρώτο χέρι την ιδιόμορφη σχέση που υπάρχει μεταξύ του παιδιού που θέλει να γίνει επαγγελματίας αθλητής με την οικογένειά του.

“Υπάρχει ένα πρόβλημα με αυτήν

την κατάσταση. Οι γονείς δεν πρέπει να πιέζουν πάρα πολύ τα παιδιά τους να γίνουν επαγγελματίες. Για παράδειγμα, ο Ρότζερ και ο Νόβακ δούλεψαν πάρα πολύ για να φτάσουν εκεί που έφτασαν και είχαν και έμφυτο ταλέντο! Για να γίνεις κορυφαίος παίκτης, πρέπει να το έχεις και μέσα σου” ανέφερε ο Ράφα.

Μίλησε, ακόμα μια φορά, για την τεράστια σωματική προσπάθεια που έχει κάνει στην καριέρα του για να φτάσει στο σημείο που βρίσκεται τώρα.

“Εχω μάθει να ζω με τα παυσίπονα, αλλά δεν είμαι ο μόνος! Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, έχασα πολλά περισσότερα τουρνουά από τους αντιπάλους μου, λόγω τραυματισμού. Δεν είναι καθόλου εύκολο να μένεις εκτός για εβδομάδες ή και για μήνες” κατέληξε ο “ταυρομάχος”.

Κώστας Αϊτάκης

The post Συμβουλές του Ράφα προς τους γονείς appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα