Μάρει: “Ξεπερνάει το τένις το ρεκόρ του Ράφα στο Παρίσι”

Ως ένα από τα σπουδαιότερα ρεκόρ στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού, χαρακτήρισε ο Άντι Μάρει το επίτευγμα του Ράφαελ Ναδάλ στο Roland Garros.

Την περασμένη Κυριακή, ο 34χρονος Ισπανός, επικράτησε με το εντυπωσιακό 6-0, 6-2, 7-5, του Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς, στον τελικό του Παριζιάνικου Major και πανηγύρισε τον 13ο τίτλο του στο Παρίσι και τον 20ο Grand Slam

στην καριέρα του.

“Είναι ένα απίστευτο επίτευγμα. Δεν νομίζω αυτό που έχει κάνει ο Ναδάλ στο Roland Garros να ξεπεραστεί ποτέ. Είναι κοντά στο να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Πιτ Σάμπρας σε κατακτήσεις Grand Slam, μόνο σε ένα τουρνουά” είπε ο Μάρει από την Κολονία όπου βρέθηκε.

“Πιστεύω ότι είναι ένα από τα κορυφαία ρεκόρ σε όλα τα αθλήματα. Ίσως το κορυφαίο. Δεν νομίζω να επαναληφθεί και για την ακρίβεια, δεν πιστεύω ότι κάποιος μπορεί να το πλησιάσει καν” πρόσθεσε ο Σκωτσέζος.

Ραφαέλ Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ, βρίσκονται πια μαζί στην κορυφή, έχοντας ο καθένας από 20 τίτλους Grand Slam, στην συλλογή του ενώ ο Τζόκοβιτς έμεινε στα 17.

Η μάχη για το ποιος τενίστας θα ολοκληρώσει την καριέρα του με τα περισσότερα Majors, θα συνεχιστεί στην Αυστραλία στο ξεκίνημα της νέας σεζόν, εκεί όπου ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι σχεδόν ανίκητος ενώ θα έχουμε και την επιστροφή του Φέντερερ, μετά από έναν χρόνο λόγω τραυματισμού.

The post Μάρει: “Ξεπερνάει το τένις το ρεκόρ του Ράφα στο Παρίσι” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα