Λαβωμένος αλλά ΒΑΣΙΛΙΑΣ!!! – VIDEO

ΕΠΙΚΗ νίκη και πρόκριση επί του Τένις Σάντγκρεν για τον Ρότζερ Φέντερερ, σώζοντας 7 match points του Αμερικανού για την είσοδο στους “4” της Μελβούρνης

Μόνο ένας τενίστας με την ποιότητα και την καρδιά πρωταθλητή σαν τον Ρότζερ Φέντερερ, θα μπορούσε να γυρίσει αυτό το ματς!

Ο 38χρονος Ελβετός, παρά το πρόβλημα τραυματισμού (δεν σέρβιρε και δεν κινούνταν καλά στο court) και το γεγονός ότι είχε απέναντί του έναν εκπληκτικό αντίπαλο, κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του 1-2 στα σετ και αφού έσωσε 7 match points του Τένις Σαντγκρεν

στο 4ο σετ, έφτασε στη μεγαλειώδη νίκη που του δίνει το δικαίωμα να ονειρεύεται για τον 21ο Grand Slam τίτλο του και 7ο στην Αυστραλία!

Το Νο3 του ταμπλό και του κόσμου, μετά από τρεισήμισι συγκλονιστικές ώρες στη Rod Laver Arena, επικράτησε 6-3, 2-6, 2-6, 7-6(8), 6-3 του κατά 10 χρόνια νεότερου Αμερικανού και περιμένει το νικητή της αναμέτρησης Τζόκοβιτς-Ράονιτς στα ημιτελικά του Australian Open 2020.

Ήταν μια ακόμη δύσκολη νίκη για τον Φέντερερ στη Μελβούρνη, μετά τα 5 σετ κόντρα στον Τζον Μίλμαν στο 3ο γύρο (επέστρεψε από το 4-8 στο match tie break) και τα τέσσερα που χρειάστηκε για να λυγίσει τον αξιόμαχο Μάρτον Φούτσοβιτς στους “16”.

“Χρειάζεται τύχη μερικές φορές. Εφτά match points είναι δύσκολο να τα ελέγξεις. Δεν ξέρω, απλά ήλπιζα να κάνει κάποια λάθη. Νομίζω στάθηκα απίστευτα τυχερός σήμερα. Ειδικά στο τέλος σέρβιρα πολύ καλά. Δεν το άξιζα αυτό το ματς αλλά στέκομαι εδώ και είμαι πολύ χαρούμενος” είπε ο Φέντερερ αμέσως μετά ενώ αναφέρθηκε και στο ιατρικό time out που πήρε στο ξεκίνημα του 3ου σετ.

“Έχω παίξει πολύ τένις στη ζωή μου. Μερικές φορές τα πόδια μου σφίγγουν και δυσκολεύομαι στις άμυνές μου. Ένιωθα τον προσαγωγό μου. Σιχαίνομαι να φωνάζω μέσα τον γιατρό γιατί είναι δείγμα αδυναμίας και δεν θέλεις να το δείξεις (γέλια). To καλύτερο είναι να πας μέσα και ο κόσμος να μην ξέρει τι συμβαίνει. Ο Τένις έκανε ένα φοβερό ματς. Δεν ήταν τίποτα σοβαρό, απλά τα πόδια μου ήταν σφιχτά, σφιγμένα, όπως θέλετε πείτε το. Απίστευτα τυχερός σήμερα” παραδέχθηκε ο μαέστρος.

Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για τον Φέντερερ ο οποίος άσκησε αφόρητη πίεση στο σερβίς του Σάντγκρεν και τελικά κατάφερε να πετύχει το break στο 6ο game (4-2), παίρνοντας προβάδισμα στο σκορ μετά από 35 λεπτά στο εναρκτήριο σετ.

Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη. Ο Σάντγκρεν ανέβασε πολύ τα ποσοστά στο 1ο σερβίς, βελτίωσε τη σταθερότητά του και η πίεση είχε ως αποτέλεσμα το πρόβλημα του Φέντερερ στα πόδια του. Η δύναμη του σερβίς του Ελβετού μειωνόταν σταδιακά ενώ και η κίνησή του στο court επηρεάστηκε πολύ από το σφίξιμο στα πόδια, με τον 28χρονο Αμερικανό Νο100 της παγκόσμιας κατάταξης να εκμεταλλεύεται το γεγονός και να πετυχαίνει από δύο breaks στο ξεκίνημα και το τέλος του 2ου και 3ου σετ, προκαλώντας μεγάλη σύγχυση στη Rod Laver Arena.

Στο ξεκίνημα του 3ου σετ, ο Φέντερερ πήρε ιατρικό τάιμ άουτ και οδηγήθηκε στα αποδυτήρια, δείχνοντας πολύ ευάλωτος και κουρασμένος.

Το 4ο σετ, ήταν ακατάλληλο για καρδιακούς. Ο Φέντερερ πάλευε να μείνει όρθιος με ότι δυνάμεις του είχαν απομείνει αλλά και ο Σάντγκρεν αδυνατούσε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση.

Ο Ελβετός έσωσε τα τρία πρώτα match points του αντιπάλου του την ώρα που σέρβιρε στο 4-5 για να παραμείνει στο ματς, έχοντας στο πλευρό του το 100% των φιλάθλων του γηπέδου.

Το σετ οδηγήθηκε στο tie break, εκεί όπου ο Σάντγκρεν πήρε προβάδισμα με 6-3, έχοντας άλλες τρεις ευκαιρίες να κλείσει το ματς. Ο Φέντερερ παρέμεινε ψύχραιμος, είχε ως πρώτο μέλημα να βάλει τη μπάλα μέσα, δεν ρίσκαρε και δικαιώθηκε για την επιλογή του αφού έσωσε άλλα τρία match points!

Το 7ο match point το έσωσε στο 7-6 και με τη φλεγόμενη εξέδρα στο πλευρό του κατάφερε να εκμεταλλευτεί τη 2η ευκαιρία για set point, στέλνοντας τον προημιτελικό στο καθοριστικό σετ.

Πιο ελεύθερος και με περισσότερη ενέργεια στο παιχνίδι του, ο Φέντερερ άρχισε να σερβίρει πολύ καλύτερα και να κερδίζει free πόντους και η ανωτερότητά του μεταφράστηκε σε break στο 6ο game που ήταν και αυτό που του χάρισε τη σπουδαία νίκη.

Ο Σαντγκρεν τελείωσε το ματς με 27 άσους και συνολικά 73 winners έναντι 44 του Ελβετού. Μάλιστα, ο Φέντερερ είχε και τρία αβίαστα λάθη περισσότερα από τον Αμερικανό (56 με 53) και γι’αυτό αναφέρθηκε στη θεά τύχη στις δηλώσεις του αμέσως μετά.

Το μέλημα τώρα για τον Φέντερερ είναι να ετοιμαστεί για τα ημιτελικά, έχοντας περιθώριο δύο ημερών αφού θα επιστρέψει στο court την Πέμπτη με αντίπαλο έναν εκ των Τζόκοβιτς-Ράονιτς.

Tα στιγμιότυπα του ματς



AUSTRALIAN OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+9h)

The post Λαβωμένος αλλά ΒΑΣΙΛΙΑΣ!!! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα